Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viename geriausių metų filmų „Amerikiečių snaiperis“ – kvaila scena su netikru kūdikiu

Net šešiems „Oskarams“ nominuotas naujasis Clinto Eastwoodo karinis veiksmo filmas „Amerikiečių snaiperis“ („American Sniper“) laikomas vienu geriausių metų filmų, tačiau jame yra viena absurdiška scena, kokią retai pamatysi tokio masto ir didžiulių ambicijų turinčiame filme: pagrindinis aktorius Bradley Cooperis rankose vietoje tikro kūdikio sūpuoja paprastą lėlę, o šis juostos kūrėjų brokas – net labai akivaizdus.
Bradley Cooperis su netikru kūdikiu ant rankų filme „Amerikiečių snaiperis“
Bradley Cooperis su netikru kūdikiu ant rankų filme „Amerikiečių snaiperis“ / Kadras iš filmo

Šioje minutės trukmės scenoje rodomas pagrindinio filmo herojaus ir jo žmonos, kurią įkūnija aktorė Sienna Miller, pokalbis jų kūdikio kambaryje. Bradley Cooperis paima kūdikį iš pavargusios motinos ir supa jį ant rankų, kol jiedu kalbasi, o tada paguldo į lovelę. Šios scenos metu akivaizdžiai matosi, kad tas kūdikis yra ne tikras, o paprasčiausia žaislinė lėlė, o ją siūbuojantys aktoriai atrodo itin kvailai.

VIDEO: The fake baby from American Sniper

Tiek žiūrovai, tiek kino kritikai, kurie šią juostą vertina puikiai, tik gūžčioja pečiais ir nesupranta, kodėl ta vienintelė visiškai nevykusi ir iš esmės nereikšminga scena apskritai nebuvo iškirpta iš filmo – be jos niekas nebūtų sugriuvę.

„Amerikiečių snaiperio“ scenarijaus autorius Jasonas Hallas po pasklidusios diskusijų bangos apie šią sceną savo „Twitter“ paskyroje paaiškino, kad tą dieną, kai ji turėjo būti filmuojama, jų parinktas kūdikis karščiavo, o atsarginis kūdikis paprasčiausiai neatvyko. Tada susierzinęs filmo režisierius Clintas Eastwoodas liepė vietoj kūdikio panaudoti lėlę, kad galėtų užbaigti tą sceną. Netrukus šis „Twitter“ įrašas dėl nežinomų priežasčių buvo ištrintas – gal scenaristas gavo pylos nuo režisieriaus?

„ACME Film“ nuotr./Bradley Cooperis filme „Amerikiečių snaiperis“
„ACME Film“ nuotr./Bradley Cooperis filme „Amerikiečių snaiperis“

„Amerikiečių snaiperis“ pastatytas pagal sėkmingiausiu JAV snaiperiu vadinamo Chriso Kyle'o autobiografiją, o debiutinį savaitgalį JAV kino teatruose jis pasiekė sausio mėnesio žiūrimumo rekordą ir uždirbo įspūdingą 90,2 mln. JAV dolerių sumą.

„Amerikiečių snaiperis“ Lietuvos kino teatrus pasieks vasario 20-ąją – tą patį savaitgalį, kuomet bus dalijami „Oskarai“.

VIDEO: Filmo „Amerikičių snaiperis“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius