-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojo svajonė: visa informacija apie kelių būklę – vienoje vietoje

Informacija apie kelių būklę ypač aktuali žiemą. Ar danga slidi? Ar ten pabarstyta druska? Kur susidariusios didžiausios spūstys? O gal kur nors vykdomi kelių remonto darbai? Sužinoti visą informaciją apie eismo sąlygas ir suplanuoti patį tinkamiausią maršrutų galime vos kelių mygtukų spustelėjimais – užsukus į „Eismo info“ interneto svetainę.
 Vairuotojas
Vairuotojas / 123rf.com

Žiemą – itin aktualu

Gyventojams su eismo sąlygomis susijusią informaciją teikianti svetainė www.eismoinfo.lt pradėjo veikti 2011 m. Per penkerius metus svetainę aplankė per 3 mln. vartotojų. Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos Intelektinių transporto sistemų skyriaus vedėjas Laurynas Ivinskis tikino, kad didžiausias lankytojų srautas pastebimas šaltuoju metu. Būtent tada su eismo sąlygomis susijusi informacija vairuotojams tampa itin aktualu – mat šaltukas, plikledis, snygis ir kiti panašūs veiksniai daro itin didelę įtaką.

„Didžiausias naudotojų pikas pasiekiamas gruodžio-vasario mėnesiais. Lankytojams taip pat aktuali vykdomų darbų (remontų, rekonstrukcijų) ir su jais susijusių ribojimų informacija. Pastebėjome, kad naujos aktualios informacijos, tokios kaip priežiūros mechanizmų maršrutai, teikimas bei informacinės kampanijos taip pat labai padidina naudotojų lankomumą“, – kalbėjo L. Ivinskis.

123rf.com/Eismoinfo.kt ekrano kopija
123rf.com/Eismoinfo.kt ekrano kopija

„Eismo informacijos centro darbuotojai kiekvieną dieną suveda informaciją apie eismo ribojimus, susijusius su kelio remontais, eismo įvykiais ar kliūtimis. Gyventojams teikiamos plataus spektro informacinės paslaugos, pradedant informacija apie kelių būklę, eismo sąlygas, kelio darbus, kelių naudotojo mokestį, maršrutų planavimą ir baigiant informacija apie lankytinas vietas, elektromobilių įkrovimo vietas ir planuojamus darbus. Išsamų teikiamų duomenų sąrašą galima pamatyti išskleidus žemėlapio sluoksnius“, – kokia informacija gyventojams pasiekiama portale, vardino L. Ivinskis.

Intelektinių transporto sistemų skyriaus vedėjas pridūrė, kad neseniai teikiamos informacijos spektras prasiplėtė – nuo lapkričio 15 d. svetainė eismoinfo.lt teikia duomenis ir apie valomus ir barstomus kelių ruožus, tokio pobūdžio informacija gaunama iš kelių priežiūros įmonių.

Prisideda ir gyventojai

Paklaustas, kaip dažnai atnaujinama svetainės informacija, L.Ivinskis tikino, kad svetainė – nuolat gyva. Portalas yra gyvas organizmas, į kurį, pasak pašnekovo, kas sekundę plūsta milžiniški informacijos kiekiai. „Informacija teikiama iš visoje Lietuvoje įrengtų 112 oro sąlygų stotelių, beveik 300 vaizdo kamerų, daugiau kaip 200 eismo intensyvumo skaitiklių, 6 ruožuose sumontuotų kintamos informacijos ženklų ir beveik 1000 kelių priežiūros mechanizmų. Bendrai daugiau kaip 1600 įrenginių nepertraukiamai siunčia informaciją į Eismo informacinę sistemą“, – apie svetainės veiklą kalbėjo specialistas.

Bendrai daugiau kaip 1600 įrenginių nepertraukiamai siunčia informaciją į Eismo informacinę sistemą.

Intelektinių transporto sistemų skyriaus vedėjas džiaugėsi, kad prie realios kelių būklės nušvietimo aktyviai prisideda ir patys vairuotojai. „Be informacijos, kuri suplaukia iš įrenginių, taip pat gauname informaciją iš gyventojų, kelius prižiūrinčių įmonių, bendrojo pagalbos centro bei policijos. Eismo informacijos centro darbuotojai apdoroja šiuos duomenis ir skelbia svetainėje“, – dėstė L. Ivinkis. Specialistas pridūrė, kad aktualiausia informacija viešinama ir Eismoinfo.lt „Facebook“ paskyroje.

Ateity – dar patogesnis mobiliuoju

L. Ivinskis tikino, kad per penkerius metus svetainės veidas ir funkcionalumas keitėsi, mat keičiasi ir technologijos bei gyventojų poreikiai.

„2014 metais buvo pakeistas svetainės dizainas, atsirado daug papildomos lankytojams aktualios informacijos, tokios kaip lankytinų vietų informacija, skaitmeninės orų prognozės bei radaro duomenys, navigacinės programėlės „Waze“ naudotojų pateikti eismo sutrikimų duomenys, kelių priežiūros mechanizmų maršrutų duomenys ir pan.“, – pasakojo pašnekovas.

Intelektinių transporto sistemų skyriaus vedėjo teigimu, svetainės atnaujinimo darbai, pasitelkiant ES struktūrinių fondų lėšas, planuojami ir 2017 m. Ketinama svetainę dar labiau pritaikyti mobiliems įrenginiams ir besikeičiantiems lankytojų poreikiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius