Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 09 /2014 12 11

Apdovanoti geriausieji Marijampolės regione

Baigiantis 2007–2013-ųjų metų Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos finansavimo laikotarpiui, Ūkio ministerija inicijavo geriausių Europos Sąjungos lėšomis pasinaudojusių projektų rinkimus kiekviename Lietuvos regione. Geriausių projektų vykdytojai jau apdovanoti ir Marijampolėje. Šiame mieste įpusėtas apdovanojimų renginių ciklas.
Apdovanoti geriausieji Marijampolės regione
Apdovanoti geriausieji Marijampolės regione

Marijampolėje susirinkusius kviestinius svečius ir projektų vykdytojus pasveikino Lietuvos verslo paramos agentūros Projektų valdymo departamento direktoriaus pavaduotojas Ignas Paukštys ir Marijampolės rajono savivaldybės administracijos atstovas.

Į geriausių projektų titulą iš viso pretendavo daugiau nei pusantro šimto projektų. Marijampolės regione Ūkio ministerijos administruojamose srityse apdovanojimams buvo nominuota 10 projektų – po du verslo ir mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros, ir po tris turizmo ir energetikos kategorijose.

Nugalėtojai išrinkti balsavimo specialioje interneto rubrikoje metu. Per dešimt balsavimo dienų projektai Marijampolės regione surinko iš viso 6274 balsus. Marijampolė – daugiausia balsų surinkęs regionas šiuose geriausių Europos Sąjungos projektų rinkimuose. Tokio balsavimo aktyvumo pavydėti gali visi kiti Lietuvos regionai.

Dauguma balsų – net 4822 – teko verslo kategorijos projektams. Čia nedidele balsų persvara nugalėjo UAB „Mantinga“ projektas „Naujų galimybių užsienio rinkose paieška UAB „Mantinga“ produktyvumui didinti“. Projekto vykdytojai džiaugėsi galėję pristatyti įmonę ir gaminamos produkcijos asortimentą bei prekinį ženklą Lietuvos ir užsienio vartotojams bei verslo partneriams parodose. Tikimasi, jog ši patirtis padidins galimybes plėtrai užsienio rinkose.

Apdovanoti geriausieji Marijampolės regione
Apdovanoti geriausieji Marijampolės regione

Apdovanojimą mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros kategorijoje atsiėmė viena didžiausių klijuotos medienos konstrukcijų gamintojų Pabaltijo šalyse – UAB „Jūrės medis“. Jos įgyvendintas projektas „Pasirengimas MTTP projektui siekiant sukurti transformuojamas vientisos klijuotos medienos konstrukcijas (TKMK), skirtas perdengti didelius tarpatramius“ – didžiulis šuolis, planuojant kurti išskirtinių charakteristikų transformuojamas vientisos klijuotos medienos konstrukcijas.

Turizmo ir energetikos kategorijose apdovanojimai atiteko Vilkaviškio rajone įgyvendintiems projektams.

Vilkaviškio rajono Suvalkijos (Sūduvos) kultūros centras atsiėmė apdovanojimą turizmo srityje už Paežerių dvaro rūmų restauravimą ir pritaikymą viešojo kultūrinio turizmo reikmėms. Projekto vykdytojai džiaugėsi, jog projekto metu atnaujino ne tik dvarą, bet ir sutvarkė jo aplinką. Paežerių dvaro rūmai – dažnai aplinkinių rajonų gyventojų lankomas objektas, dabar turėtų pritraukti ir svečių iš kitų regionų, taip pat tikimasi didesnio lankytojų srauto iš užsienio.

Apdovanoti geriausieji Marijampolės regione
Apdovanoti geriausieji Marijampolės regione

Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija,  įvykdžiusi Vilkaviškio vaikų lopšelio-darželio „Buratinas“ pastatų rekonstrukciją ir modernizavusi energetikos sistemas, iškart pasidžiaugė mažėjančiomis pastato energijos sąnaudomis, išlaidomis šildymui, geresnėmis darbo ir ugdymo sąlygomis. Pažymėtina, jog projektas prisideda ir prie tvarumo didinimo – pagerinus pastato energetines charakteristikas, mažinama aplinkos tarša, tausojami energetiniai resursai.

Projektų vykdytojai žadėjo būti aktyvūs ir naujuoju – 2014–2020-ųjų metų – ES paramos laikotarpiu, tęsti pradėtus darbus ir būti pavyzdžiu kitiems pareiškėjams ir projektų vykdytojams, taip pat siekti, kad įgyvendinamų projektų naudą pajustų visi gyventojai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius