-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greičiausio 3D spausdintuvo kūrėjas Eimantas Tomkevičius: „Būsime vieninteliai tokie pasaulyje“

Prieš kelerius metus mesti samdomą darbą ir ieškoti nuosavo verslo idėjos nusprendęs Eimantas Tomkevičius šio žingsnio dabar nesigaili. Pastaruosius 8 mėnesius 25-erių metų vaikinas praleido Rusijoje, kur už jo sugalvotą greičiausio pasaulyje 3D spausdintuvo technologiją jam buvo siūloma 200 000 eurų. E.Tomkevičiaus ši suma nesuviliojo, Kaune gyvenantis vaikinas tiki, kad jo idėja pelningesnė, todėl ėmėsi jos realizavimo pats – įrenginio prototipas sostinėje bus pristatomas jau spalį.
Eimantas Tomkevičius
Eimantas Tomkevičius / Asmeninio arch. nuotr.

Ieškojo tinkamos nišos

Studijas ISM Vadybos ir ekonomikos universitete E.Tomkevičius metė po pirmo kurso.

„Šis universitetas bene geriausia mokymo įstaiga Lietuvoje, tačiau dirbti ir kartu mokytis buvo labai sunku. Be to, laikausi nuomonės, kad savarankiškas mokymasis tikslinių dalykų, nusipirkus tinkamą literatūrą, yra daug naudingesnis, sutaupoma ir laiko, ir pinigų“, – savo sprendimą aiškino greičiausio 3D spausdintuvo kūrėjas.

Dirbti samdomu darbuotoju E.Tomkevičiui taip pat netiko, tad dar būdamas 23-ejų nusprendė leistis į verslo idėjos medžioklę. „Pagalvojau, kaip būtų galima prisidėti prie spartaus pasaulio vystymosi ir susikurti patogų gyvenimą? Atsakymas buvo paprastas – IT. Geriausias būdas mokytis – semtis patirties iš geriausiųjų.

Taigi nuvykau į Silicio slėnį, ten stebėjau, kaip dirba tokie verslo milžinai kaip „Google“, „Oracle“, „Facebook“ ir kitos sėkmingos kompanijos. Apie 3D spausdintuvo kūrimą buvau pagalvojęs dar 2011-aisiais, o San Fransiske pirmą kartą teko išbandyti šią technologiją pačiam. Ten būdamas ir pasiryžau įgyvendinti mintyse besisukančias idėjas“, – pasakojo jaunuolis.

Asmeninio arch. nuotr./Eimantas Tomkevičius
Asmeninio arch. nuotr./Eimantas Tomkevičius

Konkreti verslo idėja E.Tomkevičiui kilo išbandžius kone visus tuo metu populiariausius 3D spausdintuvus. „Tai – unikalūs ateities įrenginiai, kurie pasaulyje, aišku, nėra naujovė. Stebėdamas, kaip jie veikia, pamačiau kelis trūkumus, vienas jų – spausdintuvai dirbo labai lėtai. Supratau, kad galiu tai ištaisyti, ir tai būtų didelis šios sferos žingsnis“, – prisiminė verslininkas.

Svarbiausia – komanda

„Kad būtent tai ir yra mano verslo idėja, supratau iš karto. Mintyse jau sukosi planai, kaip ją realizuoti. Pirmas dalykas, kuriuo turėjau pasirūpinti, – aukšto lygio šios srities specialistai“, – kalbėjo E.Tomkevičius. IT profesionalų, padėsiančių įgyvendinti idėją, vaikinas ieškojo per pažįstamus – klausinėjo, ką galėtų tokiam darbui rekomenduoti.

Mūsų sukurtas įrenginys 50x50x50cm objektus, kurie šioje sferoje vadinami jau dideliais, spausdins iki trijų kartų greičiau nei bet kuris vienos spausdinimo galvos spausdintuvas.

„Didžiausias mano tikslas buvo pagreitinti 3D spausdintuvo darbą, tai ir bus mūsų vizitinė kortelė. Mūsų sukurtas įrenginys 50x50x50cm objektus, kurie šioje sferoje vadinami jau dideliais, spausdins iki trijų kartų greičiau nei bet kuris vienos spausdinimo galvos spausdintuvas. Taip pat mūsų įrenginys turės galimybę spausdinti 3 skirtingas detales vienu metu, o svarbiausia, kad mes tai įgyvendiname išlaikydami puikią spausdinimo kokybę“, – pabrėžė E.Tomkevičius.

Jo teigimu, su dabar galimais įsigyti 3D spausdintuvais daiktą galėtume atsispausdinti per 60 valandų, o naujasis spausdintuvas tai atliks per 20.

Paklaustas, ar pasidomėjo, kiek tokių iniciatyvų šiuo metu yra vykdoma pasaulyje, kaunietis neabejojo, kad jo įmonė kol kas – be konkurentų. „Visų pirma, masinė 3D spausdintuvų gamyba bus didelė naujovė Lietuvoje. Antra, kalbant apie tokį greitį, – būsime pirmieji ir kol kas vieninteliai pasaulyje“, – džiaugėsi 25-erių vaikinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius