-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plastiko populiarumas augina verslo ambicijas

Plastikas tampa vis populiaresnė medžiaga, pritaikoma įvairiose pramonės šakose. Pasak įmonės „Hoda“ komercijos vadybininkės Rūtos Mackonės, šiandien plastikas vis dažniau pakeičia metalą ir medį. Didėjant plastikinių gaminių poreikiui, sparčiai plečiasi ir įmonės veikla. Prie sėkmingos įmonės plėtros svariai prisidėjo ir finansavimas, gautas pagal ES investicijų priemonę „Regio Invest LT+“.
Plastikas
Plastikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Plati gaminių pasiūla

Nuo 1993 m. plastikinių produktų gamyba užsiimanti Molėtų rajone įsteigta bendrovė „Hoda“ savo klientams gali pasiūlyti nuo kelių gramų iki kelių kilogramų sveriančius gaminius. Nors įmonė nevykdo mažmeninės prekybos, jos produkcija naudojama buities, elektroninių prietaisų, baldų ir netgi elektroninės technikos sektoriuose.

„Kiekvienos plastikinės detalės pagaminimui reikalingos formos, kurių kaina gali svyruoti nuo dviejų iki keliasdešimt tūkstančių eurų. Kai klientas pristato savo formą, mes ją dedame ant turimų įrenginių ir paruošiame reikalingą detalę. Tad plastikinių produktų gamyba reikalauja nemažų investicijų“, – pasakoja R. Mackonė.

Norime daugiau detalių gaminti automobilių pramonei – ji labai standartizuota, reikalingi specialūs sertifikatai, todėl šiuo metu diegiame reikiamą kokybės sistemą.

Praėjusiais metais įmonė eksportavo 40 proc. visos savo pagamintos produkcijos, daugiausiai į Daniją, Didžiąją Britaniją, Šveicariją, Vokietiją, Vengriją, Latviją bei Estiją. Nepaisant didelio tempo, dairomasi ir į naujas veiklos sritis. „Norime daugiau detalių gaminti automobilių pramonei – ji labai standartizuota, reikalingi specialūs sertifikatai, todėl šiuo metu diegiame reikiamą kokybės sistemą ir tikimės pritraukti klientų“, – apie planus kalba įmonės „Hoda“ komercijos vadybininkė.

Išnaudoja visas ES investicijų priemonių galimybes

R. Mackonė teigia, kad norint išlikti lankstiems ir gebėti pasiūlyti didelę gaminių įvairovę, įmonei reikalingas nemažas įrenginių skaičius ir nuolatinis atsinaujinimas. Technologinei ir infrastruktūros plėtrai vykdyti įmonė pasinaudojo ir ES investicijų galimybėmis. „Nuolat pildome įrengimų parką, todėl pristigome vietos. Sužinoję apie „Regio Invest LT+“ priemonę, pasinaudojome ja ir gavome finansavimą naujo gamybinio cecho statybai“.

Statybos darbai vyksta jau nuo vasaros ir planuojami užbaigti kitų metų pradžioje. Pasibaigus statyboms, bus perkami reikalingi įrengimai.

Įmonė jau anksčiau naudojosi įvairiomis ES investicijų priemonėmis, skirtomis darbuotojų mokymams ar dalyvavimui tarptautinėse parodose. „Hoda“ teikė paraiškas ir gavo finansavimą pagal Ūkio ministerijos administruojamas priemones „Auditas pramonei LT“, „Procesas LT“ ir „Eco-inovacijos LT“.

Norėdami padidinti įmonės konkurencingumą, turime mažinti patiriamus kaštus. Tam planuojame įsirengti saulės elektrinę ir pasigaminti savo elektrą.

„Turint omenyje, kad gamyba vyksta visą parą, įrengimai sunaudoja labai daug elektros. Todėl norėdami padidinti įmonės konkurencingumą, turime mažinti patiriamus kaštus. Tam planuojame įsirengti saulės elektrinę ir pasigaminti savo elektrą“, – apie rengiamą paraišką priemonei „Atsinaujinantys energijos ištekliai pramonei LT+“ pasakoja R. Mackonė.

Ūkio ministerijos administruojamos priemonės „Regio Invest LT+“ tikslas – paskatinti labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių investicijas į inovatyvią gamybą ir inovatyvių paslaugų teikimą ir taip sudaryti sąlygas augti įmonių darbo našumui, sparčiau vystytis Lietuvos regionams ir jiems ekonomiškai augti. Įmonės kviečiamos teikti paraiškas iki 2017 m. kovo 10 d. Didžiausia projektui galima skirti finansavimo lėšų suma – 1 500 000 Eur. Finansavimo intensyvumas svyruoja nuo 45 iki 35 proc., priklausomai nuo įmonės dydžio. Kvietimo finansavimo suma – 19 172 612  Eur

Daugiau informacijos apie „Regio Invest LT+“ priemonę galima rasti Ūkio ministerijos, ES investicijų svetainėse ir paraiškas priimančios bei pareiškėjus konsultuojančios VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūros svetainėje.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Geronomikos partneriai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius