-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

CVbankas.lt: finansinės technologijos tampa viena perspektyviausių karjeros krypčių, darbuotojų ieško ir „Revolut“

Finansinės technologijos šiandien yra vienas sparčiausiai besiplečiančių sektorių. Naujos atsiskaitymo formos, kriptovaliutos, dirbtinio intelekto blockchain technologijos ne tik atveria galimybių inovatyviam verslui, bet ir sukuria naujų darbo vietų. Ir šioje srityje ieškoma ne vien programuotojų.
Finansinės technologijos
Finansinės technologijos / 123RF.com nuotr.

Vien įvedę žodį „fintech“ CVbankas.lt paieškoje, rasime daugiau kaip 30 siūlomų pozicijų, tarp kurių – ir veiklą Lietuvoje ir Baltijos šalyse besiplečiantis „Revolut“.

„Revolut“ asmenines savybes vertina labiau nei patirtį

Populiarusis finansinių technologijų startuolis „Revolut“, vadinamas alternatyva bankams, plečia komandą – portale CVbankas.lt skelbiama verslo vystymo vadybininko (angl. „Business Development Manager“) paieška. Pirmasis dalykas, krentantis į akis šiame darbo skelbime – patirties finansinių technologijų sektoriuje šiai pozicijai visiškai nebūtina. Vietoj to, prie reikalavimų įrašyti tokie dalykai, kaip entuziazmas, sklandus anglų ir lietuvių kalbų mokėjimas bei platūs ryšiai su medijų atstovais ir nuomonių formuotojais.

„Revolut“ verslo vystymo vadovas Andrius Bičeika turi tam paaiškinimą. „Pardavėjui nebūtina gilintis į finansinius dalykus, tai galiu pasakyti iš patirties. Vienas geriausių mūsų komandoje dirbančių žmonių, užimančių šią poziciją Jungtinėje Karalystėje, yra ką tik baigęs studijas ir neturi darbinės patirties. Tačiau jis turi labai didelės ambicijas, norą tobulėti ir platų pažinčių ratą, o visa tai leidžia jam puikiai tvarkytis su šio darbo atsakomybėmis“, – kalbėjo pašnekovas.

Nieko nuostabaus, kad ši pozicija yra labai patraukli, o norinčių ją užimti tikrai netrūksta –pasak A.Bičeikos, gyvenimo aprašymų jau gautas ne vienas šimtas. Tiesa, paklaustas apie atlyginimo dydį, „Revolut“ verslo vystymo vadovas tiesaus atsakymo nepateikia, tačiau įvardija, kad rezultato kompanijoje iš kiekvieno žmogaus tikimasi nuo pirmųjų dienų. „Pasiekus užsibrėžtus tikslus, darbuotojams atlyginimas būna siūlomas ne tik pinigais, bet ir akcijomis. Tai iš esmės reiškia tapimu vienu iš „Revolut“ savininkų, o tada uždarbis gali augti eksponentiškai“, – teigė jis.

123RF.com nuotr./Finansinės technologijos
123RF.com nuotr./Finansinės technologijos

Finansinių technologijų sferoje – pasiūlymai įvairiems specialistams

Finansinių technologijų įmonės dažniausiai ieško įvairių IT specialistų bei klientų aptarnavimo specialistų. Tačiau yra pasiūlymų ir kitų specialybių atstovams: marketingo vadybininkui, vertėjui, tekstų kūrėjui ir kitiems. Tarp pagrindinių darbdavių – pirmoji elekroninių pinigų įstaiga Lietuvoje „Paysera“ bei virtualių valiutų keitykla „SpectroCoin“.

Vis dėlto, ir šios kompanijos žinių apie finansus reikalauja tik iš tų specialistų, kuriems jos yra būtinos, tokių kaip finansų analitikas. Tuo tarpu IT specialistams, dizaineriams ir kitų sričių specialistams tai geriausiu atveju laikoma privalumu. Kaip bebūtų, skirtingai nuo „Revolut“, darbo patirtis šiose kompanijose tradiciškai yra vienas svarbiausių reikalavimų.

Tačiau svarbu ir tai, ką įmonės gali pasiūlyti darbuotojams. Tiek „Paysera“, tiek ir „SpectroCoin“ IT ir klientų aptarnavimo specialistams siūlo vieną labiausiai šiandienos darbo rinkoje vertinamų dalykų – laisvą darbo grafiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius