Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė norėtų, kad Lietuvos bankui ir toliau vadovautų Vitas Vasiliauskas

Šiemet baigiasi Lietuvos banko pirmininko Vito Vasiliausko kadencija – centriniam bankui jis vadovauja jau penkerius metus. Metinės spaudos konferencijos metu prezidentė Dalia Grybauskaitė atskleidė, kad ir toliau norėtų jį matyti LB vadovo kėdėje.
Vitas Vasiliauskas
Vitas Vasiliauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Pirmiausia labai keistas klausimas, antra jo dalis”, – paklausta, kaip vertina jo darbą ir kokios priežastis galėtų paskatinti neteikti jo antrajai kadencijai, sakė prezidentė.

Vertindama jo darbą, prezidentė negailėjo liaupsių buvusiam savo rinkimų štabo vadovui 2009 metais.

„Vertinu gerai, tai buvo profesionalus žmogus, dirbęs beveik visą savo karjerą Finansų ministerijoje, taip pat viceministru. Euro įvedimas įvyko sklandžiai, sklandžiausiai iš visų 19 valstybių. Todėl neturiu bent jau aš asmeniškai jokių priežasčių, kodėl negalėčiau arba nenorėčiau teikti jo antrai kadencijai“, – sakė D.Grybauskaitė.

Lietuvos banko pirmininko pareigas V.Vasiliauskas eina nuo 2011 metų balandžio 16 dienos.

Koalicija dar neapsisprendė

Premjeras Algirdas Butkevičius sako teigiamai vertinantis dabartinį Lietuvos banko vadovą Vitą Vasiliauską, tačiau pabrėžia, jog baigiantis jo kadencijai, dėl naujo kandidato turės būti ieškoma politinio sutarimo.

„Dabartinis Lietuvos banko vadovas turi ir reikiamą kompetenciją, ir darbo patirties. V.Vasiliauskas daug prisidėjo, peržiūrint Lietuvos finansinę sistemą, stojant į Europos Sąjungą. Bet kokiu atveju dėl kandidatūros į Lietuvos banko vadovus turės būti ieškoma politinio sutarimo“, – sakoma premjero komentare, kurį BNS perdavė jo atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė kol kas nekomentuoja prezidentės ketinimų V.Vasiliauską teikti antrai kadencijai, o partijos vadovas europarlamentaras Valentinas Mazuronis sakė Lietuvos banko vadovą kaip specialistą vertinantis teigiamai, bet pabrėžė tai esant jo asmeninę, o ne partijos nuomonę.

„Kai bus oficialus teikimas, tada bus ir vertinimas“, – BNS Seimo pirmininkės poziciją perdavė atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas.

„Kaip politinei partijai mums norėtųsi, kad komerciniai bankai būtų daugiau paspausti dėl įkainių kėlimo, galbūt kitais klausimais bankas užimtų kietesnę poziciją, komerciniams bankams, švelniai tariant, skriaudžiant Lietuvos žmones, bet tai mūsų norai, galbūt galimybės yra kitos, o šiaip aš vertinčiau valdytoją ir jo darbą teigiamai“, – BNS sakė V.Mazuronis.

Jis sakė negalintis atsakyti į klausimą, ar Darbo partija nesipriešintų tokiam paskyrimui: „Negaliu dabar kalbėti už Darbo partiją, nes nėra tokių svarstymų, galų gale nėra pateikta kandidatūra, aš išsakiau savo nuomonę, bet bendrai darbą vertinčiau teigiamai“.

Su partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiu europarlamentaru Rolandu Paksu BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius