Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Danske Bank“ paskyrė laikinąjį vadovą, siekdamas atsiriboti nuo skandalo

„Danske Bank“ priėmė sprendimą paskirti laikinąjį generalinį direktorių, kurį stebėtojai vadina bandymu greičiau užglaistyti skandalą dėl milžiniško masto pinigų plovimo per didžiausio Danijos banko Estijos filialą.
„Danske“ bankas
„Danske“ bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bankas atšaukė ankstesnį pranešimą, kad Thomas Borgenas eis generalinio direktoriaus pareigas, kol bus rastas jo nuolatinis įpėdinis. Vidaus tyrimui parodžius, kad maždaug 200 mlrd. eurų, 2007–2015 metais perėjusių per banko sąskaitas, kelia įtarimų, T.Borgenas praėjusį mėnesį paskelbė apie savo atsistatydinimą.

Pirmadienį bankas pareiškė, jog generalinio direktoriaus pareigas laikinai perims 49 metų amžiaus Jesperis Nielsenas, kuris yra vienas iš banko valdybos narių ir vadovauja bankininkystės padaliniui Danijoje. „Danske Bank“ jis dirba nuo 1996 metų.

Banko veiklos tyrimas buvo pradėtas pernai pasirodžius pranešimams apie tai, kad per jo Estijos filialą buvo pervedami nešvarūs pinigai, įskaitant Rusijos prezidento Vladimiro Putino šeimos narių lėšas.

Pastaraisiais mėnesiais nustatyti faktai Danijos finansų reguliavimo instituciją paskatino atnaujinti tyrimą, o Danijos prokuratūra pradėjo baudžiamąjį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius