Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl „Brexit“ Didžioji Britanija gali netekti beveik 0,5 mln. darbo vietų

Pagal nepalankiausią scenarijų Didžioji Britanija dėl „Brexit“ gali prarasti beveik 0,5 mln. darbo vietų, parodė tyrimas, atliktas Londono mero užsakymu.
Eisena prieš „Brexit“
Eisena prieš „Brexit“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Cambridge Econometrics“ atlikto tyrimo duomenimis, jeigu Didžioji Britanija iš Europos Sąjungos (ES) pasitrauks be jokio susitarimo, šalis iki 2030 metų gali prarasti 482 tūkst. darbo vietų ir negauti 46,7 mlrd. svarų (52,7 mlrd. eurų) investicijų.

Atliekant tyrimą, keturi galimi scenarijai po „Brexit“ buvo palyginti su galimybe išsaugoti status quo – nors Didžiosios Britanijos vyriausybė ją jau atmetė – ir likti bendros Europos rinkos bei muitų sąjungos dalimi.

Pagal optimistiškiausią „Brexit“ scenarijų, kuriame numatomas dvejų metų pereinamasis laikotarpis ir tolesnė narystė bendrojoje rinkoje, bet ne narystė muitų sąjungoje, Didžioji Britanija vis vien prarastų 176 tūkst. darbo vietų ir negautų 20,2 mlrd. svarų investicijų.

Londono meras Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas), kuris ragino nepritarti „Brexit“, pažymėjo, kad tyrimo rezultatai rodo „galimą ekonominę riziką – ir žmogiškąsias sąnaudas – kurios pastatytos ant kortos derybose“ su Briuseliu.

Jis vyriausybę ragina pakeisti savo derybinę poziciją ir sutikti likti bendrojoje rinkoje bei muitų sąjungoje.

Didžioji Britanija iš ES ketina pasitraukti 2019 metų kovo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius