Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Inter RAO Lietuvos“ valdybos atšaukta jos pirmininkė Karina Curkan

Dėl įtarimų šnipinėjimu Rumunijai Maskvoje praėjusią savaitę suimta Rusijos energetikos milžinės „Inter RAO“ valdybos narė Karina Curkan atšaukta iš Lietuvos elektros tiekėjos „Inter RAO Lietuva“ valdybos pirmininkės posto.
Inter Rao Lietuva biuras
Inter Rao Lietuva biuras

„Inter RAO Lietuva“ per Varšuvos vertybinių popierių biržą pranešė, kad ketvirtadienį įmonės stebėtojų taryba nusprendė iš pareigų atšaukti K.Curkan ir vietoje jos į valdybą išrinkti Aleksandrą Paniną.

Nuo 2011 metų A.Panina dirbo „Inter RAO“ rinkodaros ir pardavimų viceprezidente.

Dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie K.Curkan „Inter RAO Lietuva“ pažymi, jog nėra gavusi jokio oficialaus tarnybų patvirtinimo apie jos sulaikymą. Įmonės teigimu, žiniasklaidoje skelbiama informacija nėra susijusi su „Inter RAO Lietuvos“ veikla.

Praėjusią savaitę Rusijos žiniasklaidoje skelbta, kad dėl įtarimų šnipinėjimu Rumunijai K.Curkan suimta dviem mėnesiams. Neįvardytas Rusijos naujienų agentūros „Interfax“ šaltinis teigė, kad K.Curkan įtariama perdavinėjusi Rumunijos užsienio žvalgybos tarnybai duomenis apie rengiamus didelius Rusijos energetikos projektus užsienyje.

Rusijos „Inter RAO“ valdoma įmonė „RAO Nordic“ valdo 51 proc., Lietuvos investicijų bendrovė „Scaent Baltic“ – 29 proc. „Inter RAO Lietuvos“ akcijų. Dar 20 proc. akcijų laisvai prekiaujama Varšuvos biržoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius