-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV naujų paraiškų dėl nedarbo išmokų skaičius nusileido žemiau 500 tūkst. ribos

Naujų prašymų dėl nedarbo išmokų skaičius Jungtinėse Valstijose praėjusią savaitę pirmą kartą nuo COVID-19 pandemijos pradžios nusileido žemiau 500 tūkst. ribos.
Tolumoje matyti paminklas George'ui Washingtonui
Vašingtonas / J.Lapienytės nuotr.

Darbo departamentas ketvirtadienį pranešė, kad per savaitę, pasibaigusią gegužės 1 dieną, remiantis pagal sezoniškumą pakoreguotais duomenimis buvo gauti 498 tūkst. naujų prašymų skirti nedarbo išmokas.

Tai yra 92 tūkst. mažiau nei prieš savaitę ir gerokai mažiau nei prognozuota.

Ataskaita rodo, kad vakcinacijos nuo koronaviruso kampanijos ir vyriausybės skatinamosios išlaidos padeda JAV darbo jėgai, kuriai vis dar trūksta milijonų darbo vietų, prarastų dėl verslo apribojimų, kuriais buvo siekiama sustabdyti viruso plitimą.

„[Naujų paraiškų] lygis išlieka aukštas, tačiau juda teisinga linkme, o tai rodo gerėjančias darbo rinkos sąlygas“, – pažymėjo „High Frequency Economics“ vyriausioji JAV ekonomistė Rubeela Farooqi.

Darbo departamentas taip pat patikslino balandžio 24 dieną pasibaigusios savaitės duomenis 24 tūkst. į didesnę pusę.

Taip pat praėjusią savaitę pagal specialią programą, skirtą paremti laisvai samdomus darbuotoju, paprastai neturinčius teisės gauti įprastų nedarbo išmokų, buvo pateikta 101 214 prašymų, remiantis pagal sezoniškumą nepakoreguotais duomenimis – maždaug 20 tūkst. mažiau nei ankstesnę savaitę.

Iš viso balandžio 17 dieną pasibaigusią savaitę šalyje beveik 16,2 mln. be darbo likusių žmonių gavo vienokią ar kitokią paramą, pranešė Darbo departamentas, priminęs, kad dar daug reikia nuveikti norint atkurti rekordiškai žemą nedarbą, kuris buvo prieš pandemiją.

Visgi tyrimų bendrovės „Oxford Economics“ analitikė Nancy Vanden Houten praėjusios savaitės duomenis pavadino „tolesniu patvirtinimu, kad atsigavimas darbo rinkoje tikrai vyksta“.

Kovo mėnesį nedarbo lygis sumažėjo iki 6 proc., nes ekonomika sukūrė 916 tūkst. darbo vietų, o ekonomistai tikisi, kad balandį šis skaičius siekė milijoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius