Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keičiate darbą? Darbo vietų sąrašas, dėl kurių verda didžiausia konkurencija

Jau kuris laikas ieškote darbo ir vis nepasiseka? Pradedate abejoti savo gebėjimais ir lūkesčiais dėl algos? O gal bėda ne jūs, o milžiniška konkurencija. Gi nežinote, kiek potencialus darbdavys gavo jūsų likimo brolių ir seserų gyvenimo aprašymų.
Darbo pokalbis
Darbo pokalbis / Vida Press nuotr.

Darbo skelbimų portalas CVbankas.lt sudarė darbo vietų sąrašą, į kuriuos darbdaviai sulaukia daugiausiai kandidatų. Portalas išanalizavo per praėjusius metus gautas užklausas į darbo skelbimus ir palygino, kokia konkurencija dėl darbo vietų skirtingose srityse verda Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose.

Pažiūrėti, kokių darbuotojų šiuo metu ieško darbdaviai, galite paspaudę šią nuorodą

Jeigu ieškote darbo administravimo srityje, tai čia turite labai įdėmiai įvertinti savo profesinius gebėjimus ir kompetencijas. Beveik visuose didmiesčiuose, išskyrus Panevėžį, tai yra darbo vieta, į kurią sulaukta šimto ir daugiau CV, o Kaune net 131.

Apsišarvuoti kantrybe turėtų ir norintys dirbti turizmo srityje ar viešbučiuose. Jei Vilniuje į darbo vietą šioje srityje sulaukta 84 kandidatų, tai Kaune ir Šiauliuose susidomėjimas sumušė visus rekordus. Kaune sulaukta vidutiniškai 208 užklausų, o Šiauliuose – 180. Panevėžyje šiek tiek mažiau, bet vis tiek perlipo šimto ribą – 111.

Dar viena sritis, kuri itin išsiskiria dideliu potencialių darbuotojų susidomėjimu, yra prekyba-konsultavimas. Šiauliuose ir Panevėžyje darbdavys vidutiniškai sulaukė per šimto kandidatų – atitinkamai 142 ir 114, kurie nori dirbti pardavėjais ar prekybininkais. Iš didmiesčių Vilniuje yra mažiausiai žmonių, norinčių dirbti tokį darbą (79), tačiau kitų profesijų atžvilgiu tai vis tiek įspūdingas skaičius.

Tomas Toleikis
Tomas Toleikis

„Struktūrinis nedarbas, kuomet nors bedarbių šalyje netrūksta, bet darbdaviai negali rasti tinkamų darbuotojų, nėra vien tušti žodžiai. Profesijos, į kurias sulaukiama daugiausiai kandidatų paraiškų, yra mažiau kvalifikuotos, nereikalaujančios specifinių gebėjimų, todėl yra platus norinčių dirbti ratas. Tai bloga naujiena ieškantiems ar planuojantiems keisti darbą bei didesnių algų besitikintiems šios srities specialistams, tačiau gera darbdaviams – jie turi šansą išsirinkti gerą darbuotoją nepermokant“, - padėtį darbo rinkoje komentuoja portalo CVbankas.lt vadovas Tomas Toleikis.

Yra ir tokių sričių, kur didelė darbuotojų konkurencija dėl laisvų darbo vietų, bet tik konkrečiame mieste. Pavyzdžiui, žiniasklaidoje ir ryšių su visuomene Vilniuje į vieną darbo vietą pretendavo 79 žmonės, kai Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje paklausos tokiems darbuotojams nėra. Šiauliuose į laisvą švietimo ir mokymų darbo vietą pretendavo vidutiniškai 92 kandidatai, kai kituose didmiesčiuose buvo 2-3 kartus mažiau kandidatų. 

10 sričių, kur didžiausia konkurencija tarp darbuotojų dėl darbo vietos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius