Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Revoliucija darbo planavime: įrankis, kuriuo naudojasi „Puma“, „Nascar“ ir kiti grandai

Šiandien visai nebūtina sėdėti kartu su kolegomis tarp keturių sienų – kontaktą galima palaikyti nuolatos, naudojant išmaniuosius įrenginius. „Puma“ gali kruopščiai sustyguoti komunikaciją tarp 11 tūkstančių savo darbuotojų, o „Nascar“ suorganizuoja ne tik žiūrimiausias varžybas JAV, bet ir pati laimi produktyvaus darbo lenktynes. „Office365“ paketas pakeitė didžiųjų įmonių darbo įpročius.
Kolektyvas
Kolektyvas / 123RF.com nuotr.

Technologijos pakeitė įprastą darbą

Turbūt niekas nesiginčys, kad šiuolaikinis verslas privalo būti inovatyvus. Didelius informacijos srautus ir vis didesnį gyvenimo tempą padeda suvaldyti informacinės technologijos. Naujos galimybės naudojant „Office365“ platformą įgalina įrenginius paversti efektyvia darbo vieta. Tai apima ne tik failų redagavimo funkcijas, bet ir verslo procesų valdymo priemones, specifiškai pagal kiekvieno darbuotojo poreikį. Tai leidžia darbuotojams būti visada pasiekiamiems ir turi galimybę naujinti informaciją realiu laiku.

Šis verslo paketas padarė tikrą revoliuciją dirbantiems su informacija ir nuolat bendradarbiaujantiems kolegoms. Jį jau naudoja tokios rinkos milžinės kaip JAV automobilių gamintojas „Aston Martin“ ar gerai visiems žinoma lenktynių asociacija „Nascar“. Taip pat ją naudoja ir paslaugas teikiančios įmonės bei draudimo kompanijos. Paslaugų paketas sparčiai populiarėja ir Europoje, čia ją naudoja telekomunikacijų bendrovė „T-Mobile“. Tai reiškia, kad tokios įrangos poreikį turinčių sektorių spektras yra itin platus.

Kitaip nei „Microsoft“ programinės įrangos „Office“ paketas, kuris yra siejamas su daugeliui įprastu biuro programų paketu: skaičiuoklės „Excel“, tekstų rengimui skirta programa „Word“, „Office365“ įvairių bendradarbiavimo programėlių paketas gali padidinti darbo našumą bei užtikrinti produktyvų komandinį darbą net ir nuotoliniu būdu. Nuo šiol visai nebūtina sėdėti kartu su kolegomis tarp keturių sienų – kontaktą galima palaikyti nuolatos, naudojant išmaniuosius įrenginius.

Užtikrina organizuotumą

Efektyvus bendradarbiavimas yra reikalingas visuose sektoriuose: pradedant mažomis įmonėmis, baigiant didelių organizacinių korporacijų darbu. Pasaulinis sporto prekės ženklas „Puma“ užkariavo laisvalaikio ir profesionaliems atletams skirtų prekių rinką dar nuo praėjusio amžiaus vidurio. Tačiau vien rinkoje įsitvirtinusio ir dažnai linksniuojamo prekės ženklo vardo nepakanka. Kad darbas vyktų efektyviai ir būtų galima pasiekti vis geresnių rezultatų, būtinai reikia judėti kartu su technologijų kuriamomis galimybėmis

Iki kol produktas atkeliauja į mūsų lentynas prekybos centruose, yra nueinamas ilgas kelias. Vien „Pumos“ prekės ženklas turi per 11 tūkstančių darbuotojų visame pasaulyje. Kaip suvaldyti tokį didelį kiekį žmogiškųjų išteklių turinčias bendroves?

Tokiam prekės ženklui kaip „Puma“ reikalingas greitis. Būtent tokį darbų tempą jiems padeda išlaikyti pradėta naudoti „Office365“ platforma dėl kurios visas organizacijos darbas vyksta planingai ir sustyguotai. Galima sekti visą komandos narių kuriamą informacijos srautą mobiliai, nepriklausomai nuo to, ar esi išėjęs pabėgioti miške, ar apsipirkinėji parduotuvėje. „Naudodamiesi „Office365“ mes žengiame didelį žingsnį siekiant skaitmenizuoto bendradarbiavimo link“, – „Microsoft“ pateikiamuose šaltiniuose sakė „Puma“ generalinis direktorius Larsas Sorensenas.

Daugiaterpė platforma padeda ne tik mobiliai ir efektyviai bendrauti vieniems su kitais, bet ir greičiau deleguoti darbus darbuotojams. Be to, tai padeda sudėtingus kolegų darbus, planus ir uždavinius akimirksniu suprasti vos permetus akį.

VIDEO: Kuo skiriasi „Microsoft Office“ nuo „Office 365“?

Iš dalies pavaduoja IT skyrių

Kaip yra sakoma, gera pradžia – pusė darbo. Ne ką mažiau svarbu protingai valdyti įmonės informacinį srautą net jei iš pradžių verslas yra kontroliuojamas ir nedidelės grupės. JAV įsikūrusios teisininkų kontoros „Browning Law Group“ vadovas Johnas Browningas pripažino pastebėjęs, kad turint nedidelę komandą jam vis daugiau laiko tenka skirti koordinuojant darbuotojų veiklą, užuot dirbant profesionalaus teisininko darbą.

„Norėjau rasti būdą kaip darbuotojams greitai suteikti reikiamą ir lengvai pasiekiamą informaciją net kai jie ir nėra darbo vietoje“, – apie sprendimą pradėti naudotis „Microsoft“ siūlomu verslo paketu pasakojo J. Browningas, pridūręs, kad leisti tūkstančius norint įdiegti naujus serverius ar praleisti valandų valandas ieškant IT trikdžių jam – ne išeitis.

„Office365“ platformos galimybės yra patrauklios tuo, kad net ir maža organizacija gali naudoti pačias naujausias technologines darbo priemones. Tiesa, kartu tobulėjant technologijoms, darbo našumui užtikrinti reikia vis mažiau žmogiškų rankų – šiandien platformos paslaugos iš dalies gali sumažinti viso IT skyriaus darbą. Padedant darbų plano pildymu realiu laiku, baigiant automatiškai parengiama organizacijos veiklos apskaita bei veiklos rodiklių analize. Toks tikslingas planavimas ir galimybė naujinti informaciją realiu laiku užtikrina operatyvumų darbą.

Naudoja vis daugiau lietuviškų įmonių

Technologijų naudą supranta ne tik didelės užsienio korporacijos. Lietuvoje vis daugiau įmonių renkasi sprendimus, pagerinančius bendradarbiavimą, komunikaciją, skatinančius produktyvumą. „Telia“ taip pat naudojasi „Office 365“ platforma, kad galėtų lengvai planuoti darbus ir efektyviai dirbti kiekviename žingsnyje. Tačiau, pasak „Telia“ „Office 365“ produkto vadovės Mildos Klimašauskaitės, „Office 365“ įrankiai nėra specializuoti tik tam tikroms industrijoms ar tam tikro dydžio įmonėms. „Office 365“ renkasi ir vieno ar kelių žmonių dydžio kompanijos, ir didesnės, tokios, kaip „Telia“.

Kadangi, paketas suteikia kiekvienam verslui reikalingus kasdienius įrankius, kiekviena įmonė ar tiesiog įmonės sudėtyje esančios komandos gali pasirinkti sau patogiausius įrankius pagal poreikius, o pasikeitus poreikiams – greitai prisitaikyti.

Ir dideliems, ir mažesniems

Tačiau, kad įmonė galėtų naudotis technologijų teikiamais privalumais ir dirbti efektyviau, nereikia būti pramonės gigantu. Net ir mažesnėse ar vidutinio dydžio įmonėse naudinga planuoti darbus taip, kad visi matytų, kas už ką atsakingas, kada laisvas kolegų laikas susitikimams, laikyti dokumentus debesyse, kad šie būtų prieinami visiems prie projekto dirbantiems žmonėms. Tokiu būdu sutaupytas laikas ir vienoje vietoje esanti informacija leidžia priimti geresnius sprendimus, išsikelti realius tikslus ir juos įgyvendinti laiku. O tai svarbu bet kokio dydžio įmonei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius