-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svajonių darbą gauna tie, kurie nebijo jo siekti

Jauniems darbo patirties dar neturintiems žmonėms ne visada lengva nuspręsti, kokį karjeros kelią pasirinkti. Supratimas, ko nori, gali ateiti ne iš karto. „Svarbu išnaudoti pasitaikančias galimybes, o gyvenimas nuves ten, kur reikia“, – būtent taip savo patirtį galėtų apibūdinti Agnė Šeštokaitė, kuri ne tik dirba savo svajonių darbą, bet ir padeda kitiems augti savo srityje.
Agnė Šeštokaitė „One Young World“ renginyje
Agnė Šeštokaitė „One Young World“ renginyje / Asmeninio arch. nuotr.

Iš ekonomikos – į vadybą

Šiuo metu Agnė vadovauja vienai „Western Union Lithuania“ komandų, aptarnaujančių Amerikos ir Kanados klientus, bei įmonėje aktyviai užsiima veikla, skatinančia įvairių visuomenės grupių integraciją ir lygybę, tačiau savo karjeros pradžioje mergina apie tokias veiklas net negalvojo.

„Planavau savo ateitį sieti su ekonomika, todėl Mykolo Romerio universitete (MRU) pasirinkau Finansų ekonomikos bakalauro studijas. Atsiradus galimybei nusprendžiau pagal Erasmus programą pusmetį studijuoti Stambule. Ši patirtis mane ne tik įkvėpė tolesnėms kelionėms, bet ir atvėrė akis. Supratau, kad ateityje norėsiu dirbti tarptautinėje įmonėje“, – pasakoja mergina.

Vedina šio noro po studijų ji nusprendė įsidarbinti pasaulinės mokėjimų paslaugų lyderės „Western Union“ centre Lietuvoje.

„Savo kelią įmonėje pradėjau klientų aptarnavimo padalinyje. Nors palaipsniui kilau karjeros laiptais, ėmiau jausti, kad mane labai traukia su žmonėmis susijusios veiklos, todėl norėčiau tapti komandos vadove. Jaučiau, jog šiai pozicijai trūksta žinių, tad nusprendžiau stoti į MRU Strateginių organizacijų valdymo magistrantūrą“, – savo sprendimą pagrindžia Agnė.

Anot jos, derinti studijas ir mokslus nebuvo lengva, bet viskas įmanoma, kai tinkamai susidėlioji prioritetus: „Studijuodama pradėjau kurti planą, kokią komandą norėčiau matyti, kokie bus mano prioritetai, kurias įžvalgas galėčiau pritaikyti savo darbe. Sprendimas grįžti į studijas pasiteisino – vadovai pastebėjo mano norą tobulėti ir dar studijuodama tapau komandos vadove.“

Asmeninio arch. nuotr./Agnė Šeštokaitė
Asmeninio arch. nuotr./Agnė Šeštokaitė

Kartais užtenka tik padrąsinimo

Agnė vadovauja Šiaurės Amerikos klientams paslaugas teikiančiai komandai, ir nors joje dirba lietuviai, tenka aktyviai bendrauti su įvairių šalių padaliniais.

„Smagu bendradarbiauti su kolegomis iš kitų šalių, nes tai praturtina tavo žinias ir suteikia naujų požiūrio taškų, idėjų. Ypač gerai sutariame su Kosta Rikos padaliniu – sveikiname vieni kitus švenčių proga, siunčiame dovanas. Žinoma, tenka susidurti ir su kultūriniais skirtumais. Rašydama laišką lietuviui kolegai iš karto pristatysiu, kokiu reikalu rašau, ir punktais išdėstysiu esmę, o rašydama pietiečiui, laišką pradėsiu nuo klausimų, kaip praėjo savaitgalis ar kaip gyvena jo šeima“, – tarptautine patirtimi dalijasi „Western Union Lithuania“ darbuotoja.

Šiame darbe Agnę džiugina ne tik tarptautinė patirtis: „Labiausiai motyvuoja darbas su komanda, kai galiu padėti žmonėms atskleisti jų talentus, tobulėti ir pati iš jų mokytis. Mano padalinyje dirba daug jaunų, savo karjeros kelią tik pradedančių profesionalų bei studentų. Dažnai pastebiu, kad kartais jiems reikia tik nedidelio postūmio, paskatinimo išeiti iš komforto zonos ir jie atsiskleidžia. Labai smagu matyti, kai žmonės auga kaip specialistai.

Asmeninio arch. nuotr./Agnė Šeštokaitė „One Young World“ renginyje
Asmeninio arch. nuotr./Agnė Šeštokaitė „One Young World“ renginyje

Lemtingas renginys

Pačiai Agnei tobulėti padėjo sprendimas dalyvauti tarptautinėje jaunųjų lyderių konferencijoje „One Young World“, po kurios ji atrado dar vieną savirealizacijos veiklą.

„One Young World“ – didžiausia tarptautinė jaunųjų lyderių konferencija, sulaukianti atstovų iš 190-ies šalių. Jos tikslas – burti jaunus įvairių sričių lyderius ir skatinti juos siekti socialinių pokyčių. „Western Union“ keliems darbuotojams kasmet suteikia galimybę dalyvauti šiame renginyje, tad 2018 metais, paskatinta savo vadovų, mergina dalyvavo atrankoje ir jai pavyko. Konferencija Agnei tapo įkvėpimu siekti pokyčių Lietuvoje.

„Dirbdama „Western Union Lithuania“ priklausiau „Relocation“ komitetui, kurio tikslas – padėti užsieniečiams adaptuotis Lietuvoje. Grįžusi iš konferencijos pradėjau domėtis, ar būtų galima išplėsti mūsų veiklas – taip gimė naujas „Įvairovės ir integracijos“ (ang. Diversity and Inclusion) komitetas. Jis ne tik rūpinasi užsieniečių integracija įmonėje, bet ir rengia daug socialinių veiklų siekiant didesnės įvairių visuomenės grupių lygybės ne tik mūsų įmonėje“, – apie naują veiklą pasakoja Agnė.

Organizatorių nuotr./„Diversity and Inclusion“ komitetas
Organizatorių nuotr./„Diversity and Inclusion“ komitetas

Tarp komiteto organizuotų veiklų mergina mini bendradarbiavimą su Socialine įdarbinimo agentūra organizuojant darbo paieškos mokymus negalią ar ilgalaikį nedarbingumą turintiems žmonėms. Taip pat 10–11 klasės merginoms skirtus mokymus „Ateities lyderė“, kurių tikslas – paskatinti svarstyti apie savo karjerą atsiribojant nuo profesijų „klijuojamų“ lyčių stereotipų, tapimą Lietuvos „Įvairovės chartijos“ ambasadoriais, kitus renginius ir veiklas, skirtas lygybės skatinimui.

„Esu labai laiminga, galėdama prisidėti prie šių veiklų organizavimo. Jos ne tik skatina išeiti iš komforto zonos, bet ir leidžia pajusti didelę prasmę, jog savo darbu prisidedu prie laimingesnės visuomenės kūrimo. Tiek mėgstamo darbo, tiek ir šios veiklos nebūčiau atradusi, jei būčiau bijojusi pasinaudoti atsiradusiomis galimybėmis, tad visiems, ieškantiems savo kelio, linkiu drąsos ir atvirumo, išbandant naujas veiklas", – linki Agnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius