Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbuotojus slegia karas Ukrainoje ir pandemija: ko ėmėsi Lietuvos įmonės?

Darbuotojams nebeužtenka pasiūlyti gerą atlyginimą. Įmonės vis daugiau investuoja į tai, kad darbuotojų emocinė būklė būtų gera. Tam naujų sprendimų ieškoti pastūmėjo ir pandemija bei karas Ukrainoje.
Psichoterapija
Psichoterapija / 123RF.com nuotr.

Savo patirtimis ieškant naujų sprendimų šiame tekste dalijasi „Telia“, „Vinted“, „Bitės“ ir „Luminor“ atstovai.

Kviečia ir į jogą

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ darbuotojus skatina pasinaudoti nemokamomis individualiomis psichologo konsultacijomis, sveikatos draudimo emocinės pagalbos išlaidų kompensavimu, dalyvauti sąmoningumo (angl. mindfulness) sesijose.

Eglė Staniulionė, „Bitė Lietuva“ Žmonių ambasados vadovė sako, kad pastebėjus darbuotojų nerimą karantino metu, buvo vykdomos specialios atvirumo sesijas su vadovais „Karantinas lengviau“.

„Šiuo metu, vykstant karui, padidinome įprastai vykdomų psichologų, psichoterapeutų paskaitų, o vadovams organizavome sesiją, kaip pagelbėti sau ir komandai karo grėsmės kontekste“, – pasakoja E.Staniulionė.

„Bitės“ nuotr./Eglė Staniulionė
„Bitės“ nuotr./Eglė Staniulionė

Jos teigimu, galvojant apie darbuotojų emocinę gerovę, svarbu neapsiriboti tiesiogine psichologine pagalba – emocinį gerbūvį didina ir rūpinimasis bendra darbuotojų sveikata bei finansinio saugumo užtikrinimas, todėl įmonė papildomai skiria 3-iosios pakopos draudimui, kviečia į jogos pamokas, gydytojų paskaitas.

Psichologo konsultacijos prieinamos ir artimiesiems

„Telia“ atlygio ir naudų vadovė Inga Abraškevičė taip pat patvirtina, kad emocinė sveikata yra ypatingai svarbi ir jautri tema, todėl nuolat siekiama, kad psichologinis klimatas įmonėje būtų sveikas, o žmonės – išgirsti.

Visų pirma, įmonė turi papildomą sveikatos draudimą, kuris kompensuoja psichologų ar psichologų-psichoterapeutų konsultacijas. Šis draudimas apima ir darbuotojus, esančius vaiko priežiūros atostogose ir suteikia jiems galimybę įsigyti papildomą sveikatos draudimą savo šeimos nariams, kuriais laikomi ne tik vyras, žmona ar vaikai, bet ir gyvenimo partneris ar partnerė, nepaisant jų lyties.

Įmonėje veikia kartu su Krizių įveikimo centru sudaryta programa, kuri moko pastebėti darbuotojus, susiduriančius su rimtais sunkumais ir jiems suteikti pirminę o, jei reikia ir profesionalią pagalbą.

„Be šių nuolatinių naudų, stebime darbuotojų savijautą ir atitinkamai reaguojame. Matuojame darbuotojų nuotaikas ne tik formalių apklausų, bet ir asmeninių pokalbių metu. Supratę dėl ko nerimauja mūsų kolegos, stengiamės padėti suvaldyti nerimo priežastis ir pasekmes“, – teigia pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius