-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: solidus būstas Užupyje už 300 000 eurų domina ir užsienio valstybių diplomatus

Kadaise kaip vieną iš seniausių sostinės priemiesčių augusį bohemiškąjį Užupį aptikę gyvenimui jį prikėlė meno kūrėjai. Pastarąjį amžių legendos iš lūpų į lūpas ir įspūdžiai keliautojų forumuose į šią Vilniaus miesto dalį vilioja viso pasaulio piliečius. Traukia į Vilnios pakrantėje esančią, atskira respublika linksniuojamą vietą įkvėpimo, savitos dvasios, nestandartinių meninių instaliacijų ir renginių ieškantys antspaudų pasuose kolekcionieriai.
Butas bohemiškajame Užupyje
Butas bohemiškajame Užupyje / Beno Šileikos nuotr.

Įsimylėjėlių spynomis apkabinti tiltai su rakteliais upės dugne – ir jungia, ir skiria. Jungia – kai per keletą minučių pėsčiomis norisi atsidurti bažnyčių bokštais nusagstytame sostinės šurmulyje.

Skiria – toliau nuo jo atsitraukti norinčius, nuo kasdienio reikalų maratono pavargusius Užupio gyventojus.

„Netruko unikalusis Užupis tapti patraukliu gyvenamuoju mikrorajonu, kuriame būstų dairosi ir lietuviai, ir užsieniečiai“, – patvirtina geriausias „Capital Real Estate“ 2019 m. nekilnojamojo turto (NT) agentūros TOP brokeris Romualdas Germanavičius, pristatantis vieną iš įdomiausių objektų rinkoje į rytus nuo sostinės Senamiesčio šiuo metu.

Tai – 93,38 kv. metrų ploto, 4 kambarių butas Užupyje esančioje Krivių gatvėje. Apžiūrėti būstą galite lankomiausiame šalies NT skelbimų portale Aruodas.lt, spustelėję šią nuorodą.

Skirtingų polių harmonija

Mažiau nei 1 kv. kilometrą teritorijos užimančiame Užupyje, pasak R.Germanavičiaus, gyvena daug visuomenei gerai žinomų žmonių.

„Tai nestebina, kadangi Užupis yra prestižinis visais aspektais. Lokacija, istorija, taip pat ir socialiniu statusu, nestandartiniu gyvenimo būdu“, – pasakoja LNTAA sertifikuotas NT ekspertas R.Germanavičius.

Beno Šileikos nuotr./Butas bohemiškajame Užupyje
Beno Šileikos nuotr./Butas bohemiškajame Užupyje

Testamentas stiliui ir kokybei

Pirkinio senovės baltų vyriausių žynių pavadinimu pakrikštytoje gatvėje vertė – 300 tūkst. eurų.

Vienas geriausių „Capital“ kompanijos TOP brokerių pabrėžia, kad išmanantiems NT subtilybes, ši suma atrodo itin adekvati:

„Žmonėms, kurie nusimano, 300 tūkst. eurų už tokio ploto pirkinį neatrodo „iš piršto laužta“. Objektas – išskirtinis. Paklausa tarp juo susidomėjusiųjų tik įrodo, kad kaina dera su vieta ir atitinkamais poreikiais pagal savo kvadratūrą, erdves, išplanavimą, kas be ko, ir įrengimo kokybę. Be to, Užupis – protingas pasirinkimas investicijai: toks būstas jame po dešimties, greičiausiai, ir po trisdešimties metų išliks lygiai tiek pat likvidus, o kvadratinio metro kaina kils.“

Kartais pasitaiko, kad užeini į butą, ir jis nuo pirmojo žingsnio slegia. Šiuo atveju – nieko panašaus.

Giliausią žiemą sąskaitos už šildymą neerzina

Itin kokybiškas 93,38 kv. metrų ploto, 4 kambarių būstas įrengtas 2007 m. statytame gyvenamajame name.

„Užupyje lengviau rasti naujesnės statybos namą negu pačiame Senamiestyje, nuo kurio skiria tik Vilnia ir tiltai. Naujesnė statyba turi daug privalumų. Pirmiausia – didžiojo namų, iškilusių senosiose miesto dalyse, siaubo nebuvimą – jokio galvos skausmo šildymo sezono metu. Šiame gyvenamajame name įrengtas centrinis kolektorinis šildymas, vadinasi, butuose veikia reguliuojami, neaukšti radiatoriai, kiekviename kambaryje veikiantys individualiai. Šalčiausią metų mėnesį radiatoriai šilumos „suvalgo“ vos už 50 eurų.

Beno Šileikos nuotr./Miegamasis kambarys tampa kūrybinių improvizacijų vieta
Beno Šileikos nuotr./Miegamasis kambarys tampa kūrybinių improvizacijų vieta

Tuo tarpu vėlyvą pavasarį ar ankstyvą rudenį butą apšildo židinys su ortakiais: glėbys malkų ar briketų, ir šiluma jaukiai pasklinda po visą butą. Jausmas – kaip sodyboje“, – pabrėžia 15min pašnekovas, kurio atstovaujamo objekto antrajame 2007 m. statyto namo aukšte nuotraukas apžiūrėti galite čia.

Įrengimui netaupė – rinkosi aukščiausius standartus

Tik praėjusiais metais ši Užupio užuovėja buvo suremontuota iš pagrindų. Neapsieita be dizainerio pagalbos tam, kad 93,38 kv. metrų erdvė būtų išplanuota patogiai ir praktiškai.

„Būsto savininkai nenorėjo naudotis esamais šablonais, todėl pritaikė namus individualiems šeimos poreikiams. Virtuvės zona suprojektuota su stalviršiu tam, kad, gaminant maistą, galėtum bendrauti su svetainėje sėdinčiais artimaisiais, draugais. Nereikia atsukti nugaros ir likti prie puodų vienam. Panašiu principu vadovaujantis vonios kambaryje įrengti du kranai: vienu metu rankas plauti arba dantis valyti galima bent jau dviese.

Prabangesnio segmento gyvenamuosiuose namuose plastiko langai taip ir nebuvo madingi.

Šį butą parduodanti šeima – šiuolaikiška, bet vertinanti kartu leidžiamo laiko, kontakto svarbą. Medžio masyvo stalas svetainėje – funkcionalus: talpina kelių asmenų šeimą, o reikalui esant išskleistas – visą būrį svečių. Labai patogu, kai Kalėdoms ar Velykoms suvažiuoja artimieji. Šiuose namuose daiktai tarnauja šeimininkams, ne atvirkščiai“, – pastebi R.Germanavičius.

Medžiagiškumui – dešimt su pliusu

NT brokeris vardija ir kitus privalumus, išskiriantį šį būstą Krivių gatvėje iš kitų, esančių sostinės pasiūloje:

„Be jokios abejonės, tai – medžiagiškumas. Pradėkime nuo medinių uosio grindų visame bute. Virtuvėje – granito stalviršis, kurio kaina siekia apie 4 tūkst. eurų. Virtuvėje ir vonios kambaryje – patikimų gamintojų buitinė technika, kokybiška santechnika, maišytuvai. Žavi ir interjeras su švelnia pastelinių spalvų palete. Viskas įrengta pagal šiuolaikines tendencijas: moderniai, be aštrių formų, skoningai derinant klasiką su šiuolaikiškumu. Erdvės neperkrautos, jos tiesiog kvėpuoja. Kartais pasitaiko, kad užeini į butą, ir jis nuo pirmojo žingsnio slegia. Šiuo atveju – nieko panašaus.“

Beno Šileikos nuotr./Vonios kambarys
Beno Šileikos nuotr./Vonios kambarys

Mediniuose languose ir balkone – bohemiškos panoramos

Vitrininiai namų Užupyje langai orientuoti į rytinę ir vakarinę puses. Įsitikinkite apžiūrėję daugiau būsto nuotraukų portale Aruodas.lt.

„Prabangesnio segmento gyvenamuosiuose namuose plastiko langai taip ir nebuvo madingi. Tokio segmento vystytojų visais laikais plastikas buvo laikomas sintetika. Pastaraisiais metais stiprėja ir požiūris į ekologiją“, – pabrėžia R.Germanavičius.

Užupis – protingas pasirinkimas investicijai: toks būstas jame po dešimties, greičiausiai, ir po trisdešimties metų išliks lygiai tiek pat likvidus, o kvadratinio metro kaina kils.

Šis 4 kambarių būstas Užupyje turi nedidelį balkoną su vaizdu į vidinį namo kiemą, kuris, anot NT eksperto, senamiestyje taip pat tampa išskirtinumu:

„Tai, ar balkonas bute apskritai bus, lemia architektų, projektuotojų sprendimai pirminiame statybų etape, jų požiūris į kompoziciją esamoje aplinkoje. Šio namo gyventojų koncepcija tokia: aktyvus, nuolat kažkur skubantis žmogus, kuris vis dėlto vasarą norės pavakaroti gryname ore, pabendrauti su kieme žaidžiančiais vaikais, pasitikti namo grįžtančius artimuosius.“

Pašaliniai po langais netriukšmaus

Ramybę kaimynystėje užtikrina tai, kad laiptinėse nedaug butų, o jų gyventojų saugumą – ne tik šarvo durys ar telefonspynės laiptinių prieigose.

Patekimas į teritoriją – taip pat kontroliuojamas: vyksta tik pro vidinį kiemą, į kurį veda kelias iš Krivių gatvės arba Baltojo skersgatvio.

Taip pat atkreiptinas dėmesys į socialiai atsakingus šio namo gyventojus, kurie užtikrina labai saugios kaimynystės pojūtį.

„Kadangi patekimas į teritoriją uždaras, pašaliniai netriukšmaus ir ilsėtis netrukdys. Jeigu kas ir sudrums ramybę – tai tik dieną ir tik jūsų pačių vaikai, žaidžiantys šiuolaikinėje žaidimų aikštelėje. Kaimynystė apskritai apsaugota nuo išorinių trukdžių. Tačiau vos tik kirtus vidinį kiemą, patenkama į įvykių sūkurį. Pavadinčiau šį būstą tikriausia ramybės oaze pačiame miesto centre“, – pabrėžia R.Germanavičius.

Anot NT srities eksperto, jo atstovaujamas būstas istorinėje Vilniaus dalyje puikiai atitiks modernios šeimos poreikius:

„Tokios, kuri yra linkusi į „miestietišką“ gyvenimo ritmą – aktyvi, tačiau taupanti kiekvieną minutę, norinti saugios aplinkos. Ranka pasiekiama sostinės širdis, tačiau vietoje – savos siauros gatvelės su kavinėmis, takai pasivaikščiojimui, Bernardinų sodas, Vilnios krantinė. Labai patogu vaikus auginantiems tėvams, kadangi formalaus ir neformalaus ugdymo institucijos – už kelių šimtų metrų. Kita vertus, reikalui esant, iš šios vietos patogu ištrūkti į kitus mikrorajonus ar pasprukti iš Vilniaus apskritai: šalia – Užupio viešojo transporto stotelė, keliaujantiems nuosavu transportu – Olandų žiedas ir Vilniaus vakarinis aplinkkelis. Eismas patogiai sustyguotas.“

Krypsta ir užsieniečių žvilgsniai

Būsto Krivių gatvėje duris jau varsto smalsūs susidomėję žmonės, o didžioji jų dalis – esami šio ar kitų Senamiesčio mikrorajonų gyventojai.

„Matyt, Užupyje pagyvenęs kartą, kitur tiesiog nebegali. Aišku, netrūksta ir tų, kurie, susižavėję šio mikrorajono savitumu, ketina debiutuoti jo naujakurių ampua. Simboliška, bet šiuo reprezentatyviu butu, esančiu kaip „valstybė mieste“ linksniuojamame mikrorajone, domisi ir užsieniečiai, užsienio valstybių ambasadų Lietuvoje darbuotojai“, – pastebi NT brokeris R.Germanavičius.

Beno Šileikos nuotr./Butas bohemiškajame Užupyje
Beno Šileikos nuotr./Butas bohemiškajame Užupyje

Laukiantiems kainų žemumų – prasti popieriai

15min pašnekovas neslepia, kad pastaruosius beveik tris mėnesius buvo pastebimas pasyvesnis potencialių pirkėjų įsitraukimas dėl pasaulinės pandemijos. Tiesa, reikalai NT sektoriuje po truputėlį grįžta į savas vėžes:

„Domėjosi, skambino, rašė, ėjo į apžiūras, tačiau kai kurie vis dar abejojo ir delsė su turto įsigijimu, galvodami, jog nekilnojamojo turto kainos kris. Turiu nuliūdinti: paklausiuose projektuose, patogiuose mikrorajonuose turto kainos nekrito ir nekrenta, kadangi nėra alternatyvų įsigyti kokybišką būstą viename iš labiausiai paklausiausių Vilniaus mikrorajonų.

Beno Šileikos nuotr./Romualdas Germanavičius
Beno Šileikos nuotr./Romualdas Germanavičius

Turto kainos svyruoja nuo parduodamo objekto paklausos, todėl kalbant apie kainų mažėjimą arba didėjimą, privalu išskirti atskirus NT objektų segmentus. Šio buto nereiktų vertinti pagal investicijų grąžą, kadangi viską lemia kvadratinio metro kaina, kuri kiekvienais metais didėja, kadangi tai yra vienas iš labiausiai pageidaujamų ir perkamų Vilniaus mikrorajonų. Sostinės senamiestis su kokybiškais butais visada buvo aukštumose. Didesnės kvadratūros butai, kurių pasiūloje nėra daug, ypatingą reikšmę įgavo karantino metu, mokslams ir darbams perėjus į naująjį formatą. Gyvenimo būdas diktuoja savas sąlygas.“

Kitus Užupio mikrorajone parduodamų NT objektų skelbimus galite rasti čia. Pasiūlymų savininkai turi ir besidairantiems patrauklių variantų nuomai.

.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius