-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Sočio olimpiados savanoriams statytų tūkstančių butų marodieriai išnešė net klozetus

Nors netrukus sukaks dveji metai nuo Sočio olimpinių žaidynių pabaigos, tačiau dauguma šiai sporto šventei statytų objektų iki šiol nėra eksploatuojami. Tarp šių pastatų yra ir už Rusijos mokesčių mokėtojų pinigus pastatyti daugiabučiai, kuriame gyveno laikino personalo darbuotojai, policininkai ir savanoriai. Tinklaraštyje blogsochi.ru neseniai buvo išpublikuotos nuotraukos, kuriuose matomi ištisi po olimpiados nebegyvenamų namų kvartalai.
Negyvenami 2014 m. Sočio žiemos olimpinių žaidynių savanoriams statyti namai
Negyvenami 2014 m. Sočio žiemos olimpinių žaidynių savanoriams statyti namai / blogsochi.ru

Tinklaraščio vyriausiojo redaktoriaus Aleksandro Valovo teigimu, iš 2175 butų 9 – 12 aukštų pastatuose šiuo metu apgyvendinti yra vos septyni. Likusieji yra užrakinti, tačiau tai neatbaido marodierių ir chuliganų nuo siautėjimo – iš olimpiados savanoriams skirtų butų jau išnešti ne tik baldai, bet ir vonios bei klozetai.

Iš 2175 butų 9 – 12 aukštų pastatuose šiuo metu apgyvendinti yra vos septyni.

Kaip teigė viena olimpinėje gyvenvietėje įsikūrusi moteris, jos šeima čia persikraustė praėjusių metų spalį, valdininkams konfiksavus turėtą namą Krasnaja Poliana gyvenvietėje, kurioje vyko dalis 2014 m. žiemos olimpiados.

Tačiau greitai paaiškėjo, kad ištverti žiemą naujuose namuose šeimai būtų itin sunku, nes pasirodė, kad butas nėra prijungtas prie komunikacijos tinklų ir jame nėra nei elektros, nei vandens ir šildymo. Tiesa, vietos valdžia pažadėjo, kad labai greitai šios problemos bus išspręstos.

Šeimai peržiemojus pas giminaičius ir pavasarį grįžus namo, paaiškėjo, kad butas nuniokotas, o visi jame buvę daiktai išvogti.

Nors dabar šie butai jau yra prijungti prie komunikacijų, tačiau kaip ir anksčiau čia vis dar nėra apšviestos gatvės ir laiptinės, o po kiekvienos liūties vanduo teka pro stogą ir balkonus. Vietos gyventojai įsitikinę, kad statybininkai tiesiog nespėjo tinkamai užbaigti pastatų.

Per vieną iš vasaros liūčių dėl vandens prisipildžiusių balkonų buvo užlieta daugybė butų.

Tuo pačiu metu kvartale dūla naujutėlės vaikų žaidimų aikštelės ir sporto aikštynai, šalia kurių yra tuščia mokykla su futbolo stadionu. Vietos gyventojai pasakoja, kad pirmose daugelio namų aukštuose iki šiol karaliauja narkomanai ir alkoholikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius