-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

10 patarimų, kaip vizualiai padidinti erdvę

Dažnas iš mūsų svajojame apie didelį ir erdvų būstą. Manome, kad didelėje erdvėje galėsime išreikšti save ir gyventi patogiai. Tačiau interjero dizaineriai įsitikinę – kūrybingai pažvelgus į mažos kvadratūros butuką, galima maksimaliai išnaudoti turimas erdves ir jose jaustis ne ką blogiau.
Mažų namų interjeras
Mažų namų interjeras / 123rf.com nuotr.

Interjero dizaineriai pataria, kaip išnaudoti kiekvieną kvadratinį metrą ir išplėsti būsto erdvę.

  1. Daugiafunkciai baldai. Mažose patalpose, ypač virtuvėse ar sandėliukuose, dažniausiai sukame galvą, kur viską sutalpinti. Todėl rinkdamiesi baldus apgalvokite, kaip naudojant tą patį plotą, galima būtų išnaudoti kuo daugiau erdvės.
  2. Harmoninga paletė. Gali būti sunku sukurti harmoningą aplinką, kai norite į mažą plotą įsprausti labai daug. Ypač, jei skirtingos zonos turi skirtingas funkcijas. Kad namai netaptų kalėdine eglute, stenkitės naudoti neutralias spalvas.
  3. Rinkitės didelius paveikslus. Niekad nebūtumėte pagalvoję, kad jūsų butukas tinkamas paveikslams. Juk jame ir taip trūksta vietos. Tačiau, interjero dizainerių teigimu, dideli paveikslai gali vizualiai padidinti erdvę.
123rf.com nuotr./Mažų namų interjeras
123rf.com nuotr./Mažų namų interjeras
  1. Sulenk, sulenk, sulenk. Baldai, kurie turi kelias funkcijas – jūsų geriausi draugai. Pavyzdžiui, veidrodžiai su spintele viduje ar sofa-lova. Ne vienas matėte kėdes, staiga virstančiomis laipteliais ar stalais. Kiekvienas kvadratinis metras – jūsų investicija, o pinigus reikia išnaudoti protingai. Būtent šis sprendimas leis jums pasiekti geriausią rezultatą.
  2. Keli lygiai. Apačioje sofa, viršuje lova. Tai ne tik tinka aukštų lubų, lofto tipo butams, bet ir įprastiems. Kelių aukštų lovos – niekam ne naujiena. Tačiau, tą patį principą galima pritaikyti ir įrengti daug funcionalesnį poilsio kampelį.
123rf.com nuotr./Mažų namų interjeras
123rf.com nuotr./Mažų namų interjeras
  1. Išskirk ir kaupk. Jei norite padalinti erdvę į tam tikras zonas, tačiau jūs netenkina mintis apie dar vieną sieną, interjero dizaineriai pataria pastatyti pertvarą ir joje įrengti nišą. Ne tik įrengsite atskiras zonas, bet ir turėsite papildomą vietą susidėti mieliems niekučiams.
  2. Kalbantys baldai. Interjero dizaineriai siūlo mažame bute nudažyti sienas balta spalva ir leisti baldams tapti akcentu. Nei akys raibuliuos, nei ypatingo dizaino sofa prapuls didelėje erdvėje.
123rf.com nuotr./Mažų namų interjeras
123rf.com nuotr./Mažų namų interjeras
  1. Tapykite medžiagas. Maži butai turi didelį privalumą – jiems nereikia daug medžiagų, norint sukurti įspūdingą interjerą. Tai ypač aktualu tiems, kurie mėgsta perdirbti daiktus ir iš jų sukurti įspūdingą šviestuvą ar stalą. Išnaudokite savo sugebėjimus ir paverskite mažą butą savo kūrybos vaisiumi.
  2. Atsisakykite nebūtinų dalykų. Jei yra dalykas, ką mažos erdvės priverčia daryti, tai permąstyti, kas iš tiesų svarbu. Pagalvokite, ką naudojate name, o kas stovi tik dėl to, kad kažkada keliaudami nusipirkote. Galbūt jums jau nebereikia tiek rūbų arba perskaitytos knygos dulka ir užima vietą.
  3. Pasinaudokite pagalba. Kiekvienas mylime savo namus ir mažos erdvės neturėtų tapti diskomforto priežastimi. Pasikvietus į pagalbą interjero dizainerį, galėsite maksimaliai išnaudoti erdves ir net jaustis jose jaukiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius