Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių sukurtas interjeras sužavėjo „Amazon“ vadovus – šie skyrė apdovanojimą

Milane gyvenančios ir dirbančios interjero dizainerės Urtė Berūkštytė ir Monika Petraitytė nuo šiol galės į savo gyvenimo aprašymą įsirašyti bendradarbiavimą su elektroninės prekybos milžine „Amazon“. Merginos sukūrė ne tik kompanijos logistikos centro interjerą, bet ir programėlę, kuri turėtų pagerinti naktimis plušančių darbuotojų savijautą.
Monika Petraitytė ir Urtė Berūkštytė
Monika Petraitytė ir Urtė Berūkštytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Šis merginų darbas neliko nepastebėtas – jos laimėjo „Amazon Design Award“ (liet. „Amazon“ dizaino apdovanojimas), o jų pristatymą vertino kompanijos vadovai.

„Jie žiūrėjo mūsų pristatymą ir iš kitų projektų atsirinko būtent mūsų. Taip laimėjome „Amazon Design Award“. Po to mus pakvietė į Sietlą pristatyti savo projekto „Amazon“ tarptautiniam dizaino direktoriui ir architektūros įmonės „NBBJ“ vadovui, kurie realizavo pagrindinius „Amazon“ statinius Sietle ir žymiąsias sferas“, – 15min pasakojo U.Berūkštytė.

Catia Tramacere nuotr./Apsilankymas Sietle
Catia Tramacere nuotr./Apsilankymas Sietle

„Amazon“ vadovus sužavėjo tai, kad jos ne tik sukūrė interjerą Milane esančiam logistikos centrui, bet ir sistemą bei programėlę žmonėms, kurie dirba logistikos departamente naktinėje pamainoje.

„Projektą kūrėme tuo laikotarpiu, kai Italijoje vyko didelis „Amazon“ darbuotojų streikas dėl darbo sąlygų. Jie patys suprato, kad turi pagerinti sąlygas biuruose, kur pakuojami produktai.

„Amazon“ buvo atvažiavę ir pasakė savo problemas. Mes važiavome į tuos logistikos centrus ir matėme, kaip viskas vyksta: kaip ir kur jie pakuoja – visą procesą. Turėjome jiems sukurti komfortiškus biurus, kad jie galėtų dirbti lygiai taip pat kaip ir pagrindinėje būstinėje Sietle, kur sąlygos yra kur kas geresnės. Mūsų pagrindinė užduotis buvo parengti sąlygas logistikos centro Italijoje darbuotojams“, – pasakojo M.Petraitytė.

Urtės Berūkštytės ir Monikos Petraitytės sukurtas biuro interjeras
Urtės Berūkštytės ir Monikos Petraitytės sukurtas biuro interjeras

Anot merginų, kurdamos programėlę, jos darė tyrimus ir ieškojo sprendimų, kaip pagerinti naktimis dirbančių žmonių gyvenimą. Jų sukurta programėlė reaguoja į žmogaus širdies ritmą ir nurodo, ką šis turi daryti – eiti pailsėti, pavalgyti ar pamiegoti.

„Pati sunkiausia dalis buvo ta, kad tie žmonės dirba naktį. Turėjome sukurti programą, skirtą būtent jiems, ir suprasti jų problemas. Kai mes visi miegame, jie dirba. Valgyti jie turi naktį ir tai labai paveikia žmogaus natūralų ciklą. Programa yra skirta organizuoti ne tik darbą, bet ir maitinimą, poilsį – kad jie galėtų normaliai dirbti ir neturėtų sveikatos problemų dirbdami naktimis“, – teigė M.Petraitytė.

Catia Tramacere nuotr./Apsilankymas Sietle
Catia Tramacere nuotr./Apsilankymas Sietle

„Amazon“ bendrovei jos pateikė ir alternatyvų erdvių suplanavimą bei naują baldų sistemą, kurią pritaikant darbuotojai patys gali susikurti skirtingas baldų kompozicijas ir personalinę darbo aplinką.

„Jie dirba vadovaudamiesi devyniais principais. Vienas iš jų – taupumas. Mums buvo didelis iššūkis sukurti biurą, kuris nedaug kainuotų, bet būtų patogus naudotis“, – sakė U.Berūkštytė.

Pasak dizainerių, šiuo metu „Amazon“ sprendžia, kurią jų pasiūlyto projekto dalį nusipirkti ir įgyvendinti – biuro interjerą ar jų sukurtą sistemą.

„Dabar „Amazon“ per tris mėnesius turi nuspręsti, kurią projekto dalį nori pirkti. Iš tikrųjų tai buvo ne tik biuras ir programėlė, bet ir galimos ateities idėjos, kurios būtų susijusios su socialine atsakomybe ir kaip pagerinti „Amazon“ bendrovės įvaizdį“, – 15min teigė M.Petraitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius