Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsako dizainerė: kokie baldų ir interjero sprendimai bus populiarūs šiemet?

Namų įsirengimas ar atnaujinimas – dalykas reikalaujantis pasiruošimo ir investicijų, tad visada verta žinoti, kas šiuo metu madinga. Pasak specialistų, šiemet didžiausi pokyčiai susiję su spalviniais sprendimais – nuo baltų interjerų lietuviai pereina prie pilkų atspalvių. Tuo tarpu blizgius paviršius jau keičia matiniai, o drąsesnieji renkasi ir natūralias medžiagas kaip akmenį ar metalą.
Modernus dizainas / 123rf.com nuotr.
Modernus dizainas / 123rf.com nuotr.

Ilgą laiką Lietuvoje buvo madingi balti interjerai – baltos sienos, balti stalviršiai, baldai ir kitos detalės. Vis dėlto, „Lino baldai“ dizainerė ir projektų vadovė Rasa Andre pastebi, kad ši mada sparčiai praeina. „Nuo baltų interjerų, kurie ilgą laiką buvo madingi, pereiname prie pilkos spalvos. Balta išeina iš mados, ir viską, kas interjere buvo balta, keičia tamsesni glamūriniai interjerai“, – tendenciją pastebi dizainerė.

Pasak jos, ši tendencija tokiose renginiuose, kaip Milano baldų paroda, buvo pristatytos dar prieš gerus ketverius metus, tačiau klientai pokyčius priima lėtai. „Vis dėlto, kažkada buvo neįtikėtina, kad lietuviai gali rinktis baltus interjerus, todėl tendencija, kad pereinama prie tamsesnių spalvų, yra džiuginanti“, – sakė R.Andre.

Kitas ženklus pokytis – perėjimas nuo blizgių paviršių prie matinių. Ilgą laiką populiarūs buvo blizgūs baldų ir interjero paviršiai, dabar jie – maksimaliai matiniai, o spalvos ir medžiagos – kuo natūralesnės.

„Pereiname prie natūralaus medžio spalvos, o taip pat – prie akmens ir metalo. Pavyzdžiui, akmuo dalyvauja daug kur: virtuvėje kaip stalviršių elementas, kaip visokių žurnalinių, kavos, naktinių staliukų paviršius, norima naudoti akmenį ir vonių kambariuose vietoj glazūruotų keramikinių plytelių. Drąsesni klientai jau renkasi ir detales bei gaminius iš vario, bronzos ir žalvario“, – vardino ji.

Interjeras / 123rf.com nuotr.
Interjeras / 123rf.com nuotr.

Bendra skonio kaita apima ir baldų formas. Toks baldas, kaip atviros lentynos ir lentynėlės jau tampa retu pasirinkimu. Vietoje jų renkamasi dideles, lubas siekiančias spintas, kurios atrodo kaip siena, arba stalčius. Trumpai tariant, nebenorima, kad patys baldai atrodytų, kaip baldai – norima, kad jie atrodytų kaip natūrali interjero dalis.

„Baldus klientai renkasi maksimaliai lakoniškų formų, siekiama, kad erdvės ir baldai būtų maksimaliai uždari, jokių atvirų detalių nėra naudojama. Virtuvėje – jokių lentynėlių, norima, kad drabužinės atrodytų kaip siena, be jokių slankiojančių durų, o svetainės baldų norima didelių, monolitiškų, kurie labiau primintų instaliacijas, nei atskirus baldus“, – tendencijas atskleidė dizainerė.

Kitaip tariant, vyraujanti pastanga didžiuosius baldus daryti neutralius, integruotus į erdvę, kad jie kuo mažiau primintų baldus. Tuo tarpu pagrindinėmis interjero detalėmis tampa minkšti baldai ir maži aksesuarai, tokie kaip smulkios komodos, maži staleliai ar krėslai. Juos stengiamasi daryti ryškius ir atkreipiančius dėmesį.

Interjeras / 123rf.com nuotr.
Interjeras / 123rf.com nuotr.

Vis dėlto, R.Andre sutinka, kad tokių dalykų kaip interjero klaida nėra. „Negalima ginčytis dėl tokių dalykų, kaip dizainas, spalvos ar forma. Kiekvienas turi savo skonį ir nuomonę, o jų kvestionuoti negalima“, – teigė ji.

Balandžio 6-14 d. pirmą kartą vyks „Tiksi“ baldų nuolaidų savaitė. Jos metu Lietuvos baldų salonai siūlo vertingas nuolaidas. Tai – geriausias laikas metuose atnaujinti baldus palankiomis sąlygomis. Namus atsinaujinti padeda Bigbank.

Daugiau informacijos – „Tiksi“ Facebook puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius