Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nekilnojamojo turto bendrovės biuras, iš kurio niekas neskuba namo

Jauni ir drąsūs – taip save apibūdina nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Citus“ ir būtent tokio naujo biuro norėjo vadovai bei darbuotojai. Persikėlę į 19 aukštą, verslo centre „3 Burės“ įsirengė tokias erdves, kurios stebina lankytojus, o bendrovės vadovybė tikina, kad net po darbo niekas neskuba namo.
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Citus“ įsikūrė naujose patalpose Vilniuje
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Citus“ įsikūrė naujose patalpose Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prieš kuriant interjerą bendrovės vadovybė apklausė darbuotojus, ko jie labiausiai norėtų. Kadangi įmonėje dirba dizainerių komanda, kuri kuria interjerus klientams, norintiems įsigyti butus su pilna apdaila, nuspręsta nesamdyti interjero dizainerių iš šalies. „Citus“ naujojo biuro interjerą patikėjo klientų aptarnavimo skyriaus interjerų dizainerei Rūtai Montrimaitei.

Biuras, atspindintis įmonę

Prieš projektuojant interjerą, vystant jo koncepciją, įmonės vadovas Mindaugas Vanagas dizainerei iškėlė užduotį, kad interjeras atspindėtų jų vertybes ir filosofiją. Nuspręsta sukurti šviesų, atvirą ir erdvės įspūdį kuriantį interjerą.

„Įmonės vadovo pagrindinis noras buvo išsaugoti didžiausią patalpų privalumą – per visą perimetrą einančius panoraminius langus, žvelgiančius į Vilniaus miestą. Jie turėjo būti matomi iš kiekvieno biuro kampo. Todėl teko išgriauti visas ankstesnes pertvaras ir perprojektuoti viską iš esmės. Tam, kad išlaikytume erdvės pojūtį, suprojektavome kuo daugiau stiklo pertvarų ir aklinas pertvaras numatėme tik ten, kur kitaip nebuvo įmanoma užtikrinti komforto darbo vietose“, – 15min pasakojo R.Montrimaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Citus“ įsikūrė naujose patalpose Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Citus“ įsikūrė naujose patalpose Vilniuje

Taip pat darbuotojams buvo svarbi poilsio zona, virtuvė, darbo vietos, turėjo būti įrengti bent du susitikimų kambariai.

Dizainerė pasirinko kurti industrinio stiliaus interjerą, kuriame atsispindėtų ir bendrovės veiklos pobūdis – nekilnojamojo turto vystymas. Tik užėjus į biurą darbuotojus pasitinka iš sumūrytų plytų padarytas priimamasis. Susitikimų kambariuose statybinė tematika nepamirštama – vietoje paveikslų rėmeliuose kabo statybiniai įrankiai: plaktukai, šalmai, durų rankenos.

„Nusprendėme palikti atviras, grubiai natūralias lubas, kuriose atvirai eksponuojami techniniai įrenginiai ir vamzdynai. Siekdami lubas šiek tiek pagyvinti, nudažėme jas baltai, o gaisrinius vamzdžius – įmonės firmine spalva – geltonai. Industrinį stilių papildo stiklo pertvarų gausa, o kad jis neatrodytų šaltas ir negyvas, pertvaros buvo dekoruotos juodomis aliuminio profilių juostelėmis“, – sakė R.Montrimaitė.

Atsisakė „open space“

Biuro erdvės – atvirų erdvių (angl. „open space“) ir uždarų didesnių bei mažesnių kabinetų mišinys. Tokį biurą nuspręsta įrengti, nes įmonėje dirba daug skirtingų sričių specialistų. Tačiau norint išlaikyti atvirumo jausmą, beveik visos sienos yra stiklinės.

„Atvira erdvė skirta daug važinėjantiems po projektus, su klientais dirbantiems darbuotojams. Taip pat tai vieta trumpiems susirinkimams, arba kaip sprendimas, kai atsibosta dirbti savo kabinete – kiekvienas gali persikelti į atvirą erdvę. O kabinetuose lengva susikaupti ir tai susikaupimo reikalaujančio darbo vieta“, – teigė dizainerė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Citus“ įsikūrė naujose patalpose Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Citus“ įsikūrė naujose patalpose Vilniuje

Geltona, juoda ir balta

Iš viso biure suprojektuota 12 uždarų patalpų (kabinetų, pasitarimų kabinetų ir virtuvės-poilsio zona. Dar yra atviros erdvės: priimamasis, laukiamasis ir skirtingų sričių darbo zonos. 420 kv. m ploto erdvėje įsikūrusiame biure suprojektuotos 34 darbo vietos.

Biure dominuoja bendrovės logotipe matomos spalvos – geltona, juoda ir balta. Grindims pasirinkta medžio imitacija, o baldams – šviesaus ąžuolo atspalvis. Ant sienų galima pastebėti ir akį traukiančius užrašus.

„Norėjome pagyvinti aplinką ir suteikti jai individualumo, todėl užrašus ant sienų, labiausiai atitinkančias konkrečioje erdvėje sėdinčių žmonių asmenybes, parinko patys darbuotojai – ieškojo ir diskutavo, vėliau balsavo už labiausiai patikusias. Šiuos užrašus įkurtuvių šventės metu patys darbuotojai ir išpurškė ant sienų“, – pasakojo R.Montrimaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius