Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interjero dizainerė pataria: 5 triukai, kurie mažą būstą vizualiai padidins

Įsigyti tokio ploto būstą, kokio norėtų, įstengia ne visi. Tuo labiau ne visi išgali nusamdyti interjero dizainerį, kuris mažą erdvę paverstų erdvia ir jaukia. „Business Insider“ pakalbino interjero dizainerę, kuri atskleidė 5 gudrybes, kaip mažą erdvę vizualiai paversti didesne.
Namai
Namai / 123rf.com nuotr.

Interjero dizainerės Kate Lester teigimu, daugelis įsivaizduoja, kad maži daiktai „sukuria“ erdvės jausmą, tačiau tai nėra tiesa. Ji pateikia 5 patarimus iš praktikos, ką daryti, norint mažą erdvę vizualiai padidinti.

1. Veidrodžiai – iliuzionistai

Siekiant vizualiai padidinti erdvę, reikia ją kuo labiau apšviesti, tačiau kaip tai padaryti, jei namuose yra tik keli, ar dar blogiau, vienas langas? K.Lester pataria interjere naudoti kuo daugiau detalių, kurie atspindi šviesą, o tai geriausiai daro veidrodžiai. Geriausio rezultato pasieksite pakabinę veidrodį priešais langą!

123rf.com nuotr./Namai
123rf.com nuotr./Namai

2. Įsigykite didesnius naktinius staliukus

Anot K.Lester, didžiausias nesusipratimas, kalbant apie mažas erdves, žmonių nuostata, kad jei kambarys nedidelis, tokie pat turi būti ir baldai. Geriausias būdas vizualiai padidinti miegamąjį – prie lovos pastatyti platesnius naktinius staliukus. Be to, juose galima daug ką sutalpinti, todėl taip nušaunate du zuikius vienu šūviu!

3. Užuolaidas ar toršerus kabinkite arčiau lubų

Užuolaidos – puikus būdas ne tik „sušvelninti“ mažą erdvę, bet ir ją padidinti. Pakabinus jas arti lubų, sukuriama iliuzija, kad langai didesni, ir taip sukuriama aukštų lubų iliuzija.

123rf.com nuotr./Namai
123rf.com nuotr./Namai

4. Mažos erdvės akcentas – kilimas

K.Lester pataria įsigyti pakankamai didelį kilimą, nors kambarys ir mažas. Kilimas turėtų būti tokio dydžio, kad visos sofos „kojytės“ palįstų po juo, taip pat ant kilimo turi sutilpti kėdės, jei tokių yra. Tokiu būdu „padalijate“ erdvę, ji vizualiai tampa didesnė ir erdvesnė.

5. Sienos turėtų būti šviesios

Jei abejojate, visada geriausia rinktis baltą spalvą. Tai aiški, klasikinė spalva, be to, erdvės tampa jaukesnės ir didesnės, sako K.Lester.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius