Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interjerui išskirtinumo suteikia lietuvių kurti moliniai ir tekstiliniai gaminiai

Atmosfera – tai svarbiausias dalykas, kurį siekia namams suteikti interjerą kuriantis žmogus. Anot dizainerių, apjungusių du dekoro elementus – tekstilę ir keramiką – rinkoje labai daug originalių, žavių interjero detalių, tačiau jos nebūtinai dera tarpusavyje, todėl šių skirtingų detalių komplektavimas tampa sudėtinga užduotimi.
Parodos „Spalvotas lempos, pagalvės ir veidrodžio sapnas“ atidarymas
Parodos „Spalvotas lempos, pagalvės ir veidrodžio sapnas“ atidarymas / Eglės Burbaitės nuotr.

Keramikos dizainerė Lina Jočytė-Stirbienė ir tekstilininkė, interjero dizainerė Rūta Jankūnienė susijungė į duetą „Up Real“, kurio misija – kurti funkcionalias interjero kolekcijas iš autorinės keramikos ir tekstilės

„Seniai jaučiau, kad egzistuoja poreikis namų interjero grožį puoselėjančius daiktus jungti į kolekcijas, todėl visus mano darbus jungia tiek forma, tiek ir spalvinė gama. Labai nudžiugau, kai dizainerė pasiūlė prie mano keramikos derinti ir tekstilę“, – sakė keramikos dizainerė L.Jočytė-Stirbienė.

Keramikės teigimu, rinkoje labai daug originalių, žavių interjero detalių, tačiau jos nebūtinai dera tarpusavyje. Šių skirtingų detalių komplektavimas tampa sudėtinga užduotimi, todėl kurdamos komplektus ją palengvina.

Eglės Burbaitės nuotr./Parodos „Spalvotas lempos, pagalvės ir veidrodžio sapnas“ atidarymas
Eglės Burbaitės nuotr./Lina Jočytė-Stirbienė ir Rūta Jankūnienė

„Stengiuosi kurti šiuolaikišką, modernią keramiką. Noriu, kad mano kūriniai būtų ne suvenyrai, ar tiesiog daiktai su tiesiogine savo funkcija – bet neatskiriamos namų interjero detalės“, – teigė L.Jočytė-Stirbienė.

Anot jos, šiuo metu dominuoja metalo, aukso, bronzos blizgesys įvairiose interjero detalėse, sodrios spalvos – tamsiai žalia, tamsiai mėlyna, bei švelnios pastelinės. Be to, augalai pasodinti keraminiuose vazonuose gali tapti namų, balkono ar sodo dekoro elementu. Dabar populiaru namus puošti išskirtiniais veidrodžiais, taip pat jaukiu akcentu gali tapti rankų darbo indai.

„Kalbant apie spalvą, pats rankų darbo kūrinys jau yra spalva namams, tačiau visuomet reikia atsižvelgti, ką norima pasiekti interjere ar norime išskirtinio akcento ar vientisos darnos“, – tikino dizainerė.

Idėjai, kad vienetiniai ir skirtingas struktūras į vieną visumą jungiantys kūriniai suteikia namams džiaugsmo, pritarianti Rūta Jankūnienė didžiulį dėmesį teikia ne tik originalumui, bet ir individualumui.

„Niekada neprisirišu prie vieno stiliaus, nes esu dailininkė, tekstilininkė ir tik po to – interjero dizainerė. Kiekvienam žmogui stengiuosi pasiūlyti išskirtinį ir nepakartojamą interjerą, o interjero detalės labiau nei kas kita padeda sukurti individualią aurą“, – sako R.Jankūnienė.

Tekstilininkę džiugina tai, kad iki šiol buvę konservatyvūs spalvų atžvilgiu, lietuviai tampa vis atviresni spalvoms.

Autorinės keramikos ir tekstilės kerus skleidžiančias menininkių dueto „Up Real“ kolekcijas bus galima išvysti parodoje „Spalvotas lempos, pagalvės ir veidrodžio sapnas“ galerijoje „Vilnensis“ Dominikonų gatvėje 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius