Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir palėpėje gyventi galima: lietuviai architektai nustebino ir patys save

Būsto savininkai – daug dirbanti, aktyvi, sportinėmis ir kultūrinėmis veiklomis užsiimanti pora, užauginusi ir į pasaulį išleidusi vaikus. Pagrindinis palėpės interjero kūrėjų uždavinys buvo funkcionaliai išdėstyti patalpas. Kadangi jos nestandartinės, svarbus tapo kiekvienas kampelis, mat norėta neapsikrauti daiktais, išsaugoti kuo daugiau tuščios erdvės. Paprasti, tačiau gudrūs sprendimai padėjo ne tik sutilpti į biudžetą, bet ir patogiai išnaudoti esamą plotą ir pritaikyti jį komfortiškam gyvenimo būdui.
Palėpėje muzikos ritmu
Palėpėje muzikos ritmu / Norbert Tukaj nuotr.

Medienos apdaila tapo pagrindiniu buto akcentu – ja dengta laipiojimo sienelė virto dėmesio centru. Danga atsiduria ne tik ant sienelės, o tęsiasi iki pat lubų, šlaito ir leidžiasi priešingoje kambario pusėje. Šitaip sudaryta įdomi, trimatiškumo suteikianti trapecijos forma, pabrėžianti unikalią plokštumų struktūrą. Medienos apdaila pritaikyta ir miegamojo sienai išskirti – taip išsaugota idėjinė tąsa ir išryškinta laužyta sienos bei lubų forma.

Norbert Tukaj nuotr./Palėpėje muzikos ritmu
Norbert Tukaj nuotr./Palėpėje muzikos ritmu

Pagrindinė interjero koncepcija rėmėsi siekiu akcentuoti buto erdves, lubų formas, lūžius, jų briaunas. Dėl šios priežasties buvo pasirinktas neutralių spalvų fonas: baltos sienos, pilkos plytelės, pilkšvi ar melsvi įmontuojami, tarsi išnykstantys ir tarnaujantys labiau kaip tūriai, o ne plokštumos baldai. Pagrindiniai interjero elementai, padėję išgauti norimą įvaizdį, buvo medienos apdaila ir šviesa, o ryškios spalvingos detalės pagyvino erdves – bute juntama dinamika, judesys, energija.

Ant laipiojimo sienutės išbarstyti kabekliai suteikia žaismingumo ir spalvingumo, todėl interjere tarsi atsirado galimybė pritaikyti platesnę spalvų gamą, o ne prisirišti prie tam tikros schemos. Dėl to atsirado netikėtų, ryškesnių detalių, sustiprinančių buto charakterį.

Norbert Tukaj nuotr./Palėpėje muzikos ritmu
Norbert Tukaj nuotr./Palėpėje muzikos ritmu

Šviesa galima sukurti atitinkamas nuotaikas ar šviesą naudoti pagal poreikį. Projekto autorės parinko du pagrindinius apšvietimo tipus: bendrąjį ir taškinį. Nišose paslėptos akcentinės LED juostos tarnauja kaip nuotaikos apšvietimas, kuriuo paryškinamos nestandartinės erdvių formos, o bendrojoje erdvėje ant sijų viršaus sumontuotos juostos skleidžia nematomą, vientisą šviesą, padedančią pabrėžti lubų aukštį. Bendrajam apšvietimui pritaikyti taškiniai, pastatomieji, sieniniai bei kabamieji šviestuvai.

Visame bute buvo įdiegta garso sistema, valdoma nuo stiprintuvo ar patefono svetainėje, taip pat nuo atskirų reguliatorių miegamajame ir net vonios kambaryje. Visose patalpose naudojami skirtingi kolonėlių tipai – svetainėje pastatomosios, miegamajame – sieninės, vonioje – įmontuotos. Galimybė kokybiškai klausytis muzikos visame bute primena, jog šioje palėpėje gyvenimas verda muzikos ritmu!

Interjero autoriai: Janina Avreicevič (Basova), Eivina Lazickaitė

Studija: Kubinis metras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius