Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Niujorko – į niujorkietiškus namus Vilniuje

Dovilė Sakevičė – gausybę projektų įgyvendinusi interjero dizainerė. Vienas naujausių jos darbų – šis 50 kv. metrų butas Vilniuje. Jame gausu urbanistinio stiliaus elementų, tamsių ir šviesių, pastelinių ir ryškių spalvų, taip pat detalių, atspindinčių lietuviškų interjerų tendencijas. Ypatingo dėmesio sulaukia ant sienų kabantys meno kūriniai. Miegamąjį kambarį puošia Miglės Kosinskaitės paveikslas, koridorių – Albrechto Durerio kūrinys, o svetainėje žvilgsnį prikausto talentingos fotografės Editos Nyork daryta nuotrauka. Visa tai susijungia į harmoningus namus, skirtus jaunai merginai, neseniai grįžusiai iš „visada skubančio“ Niujorko.
Iš Niujorko – į niujorkietiškus namus Vilniuje
Iš Niujorko – į niujorkietiškus namus Vilniuje / Beno Šileikos nuotr.

Urbanistinio stiliaus butas persunktas niujorkietiškos dvasios. Ar tokių namų norėjo užsakovė, ar tokį stilių parinkote drauge?

– Taip, tai šiuolaikiškas 50 kv. metrų dviejų kambarių butas. Užsakovė kurį laiką buvo išvykusi gyventi į Niujorką. Ji per pirmąjį susitikimą parodė patinkančio urbanistinio interjero nuotrauką. Visa tai padiktavo interjero viziją – niujorkietiško urbanistinio stiliaus namai. Visiškas užsakovės pasitikėjimas leido sėkmingai įgyvendinti projektą.

Beno Šileikos nuotr./Iš Niujorko – į niujorkietiškus namus Vilniuje
Beno Šileikos nuotr./Iš Niujorko – į niujorkietiškus namus Vilniuje

– Minėjote, jog, norėdama suteikti interjerui gyvumo, rinkotės išskirtines baldų medžiagas ir spalvas. Kokias?

– Gyvumo visam interjerui suteikia neįprastos baldų medžiagos ir spalvos. Visų pirma pasirinktas jaukumo ir prabangos pojūtį suteikiantis veliūras. O spalvos galbūt kiek nestandartinės – pastelinio rožinio atspalvio miegamojo lova ir pusbario kėdės, pilkšvai žalia kampinė sofa.

– Kodėl svetainėje ir miegamajame pakabintos tamsios, o ne šviesios užuolaidos?

– Gana įdomu buvo kabinti tamsesnes dienines užuolaidas. Tiesą sakant, tai ganėtinai nauja interjero dekoro tendencija – baltos užuolaidos po truputį pamirštamos: jas išstumia užuolaidos, derančios prie erdvės kolorito. Svetainėje ir miegamajame parinktas ne tradicinis baltas, o tamsus dieninis audeklas, suteikiantis erdvei lengvos paslapties. Be to, visame bute, išskyrus vonios kambarį, buvo palikta atvira lubų perdanga – betonas, kurį reikėjo atitinkamai apdirbti, nulakuoti tam, kad lubos būtų išraiškingesnės ir įgautų šlapio betono efektą.

Bute vyraujantys pilki sienų atspalviai, TV zonos siena, virtuvės stalviršis, sieninės vonios kambario plytelės parinkti neatsitiktinai – jie imituoja tą patį betoną, kuris sukuria lengvo grubumo, urbanistiškumo ir stilingo neužbaigtumo įspūdį. O tamsesnis užuolaidų audinys leidžia sukurti vientisumo įspūdį, jos – tarsi subtilus perėjimas tarp betoninių lubų ir grindų.

Beno Šileikos nuotr./Iš Niujorko – į niujorkietiškus namus Vilniuje
Beno Šileikos nuotr./Iš Niujorko – į niujorkietiškus namus Vilniuje

– Ar specialiai rinkotės juodos spalvos interjero detales? Ką jos suteikia erdvėms?

– Taip, juodas interjero detales ir aksesuarus rinkomės specialiai, nes visa tai suteikia namams dar daugiau žavesio, prabangos ir elegancijos! Būtent šiame būste vyrauja juodi akcentai: grindjuostės, durys, kištukiniai lizdai ir elektros jungikliai, šviestuvai, baldinė plokštė, santechnika vonios kambaryje. Išvardyti juodi akcentai išryškėja, suteikia subtilumo ir puikiai kontrastuoja su kitomis spalvomis.

Bute puikiai pritaikyti industrinio stiliaus elementai – juodi šviestuvai ir juodi elektros laidai betoninėse lubose atrodo išskirtinai ir itin moderniai. Be to, užsakovės vizija buvo tamsūs, bet jaukūs namai. Šiuo atveju medžio imitacijos plokštė balduose ir detalėse tarsi sušvelnina dizainą, o visos vyraujančios spalvos gražiai susilieja tarpusavyje ir sukuria namuose tikrą harmoniją.

– Erdvei išplėsti rinkotės veidrodžius. Kur ir kaip juos dėliojote, taikėte, kad erdvės vizualiai atrodytų didesnės?

– Veidrodžiai – reikšminga interjero detalė, nes atlieka ne tik praktinę funkciją, bet ir tampa unikaliu aksesuaru. Šis interjeras – ne išimtis. Koridoriuje įrengta talpi dvidurė veidrodinė spinta, o vonią puošia didelis veidrodis mediniu ir metaliniu rėmu. Miegamajame kambaryje įtaisyta talpi drabužinė: siekiant dar didesnio erdvės pojūčio ir patogumo, ji nėra atskirta durimis. Papildoma erdvės iliuzija buvo sukurta naudojant berėmius veidrodžius, kurie kartu išaukština patalpą.

Beno Šileikos nuotr./Iš Niujorko – į niujorkietiškus namus Vilniuje
Beno Šileikos nuotr./Iš Niujorko – į niujorkietiškus namus Vilniuje

– Ką manote apie urbanistinį stilių ir jo taikymą kuriant namus jau įgyvendinusi projektą?

– Miestietiškas, arba urbanistinis, industrinis, minimalistinis, lofto stilius – visa tai man asocijuojasi, sakyčiau, su drąsesniais sprendimais ir tamsesne spalvų gama. Ne kartą esu kūrusi tokį interjerą, todėl galiu teigti, kad tai ne kiekvienam užsakovui priimtinas stilius. Galiausiai interjeras – tai veidrodis, atspindintis šeimininko asmenybę, vidinę būseną bei pasaulėjautą, todėl reikia kurti namus pagal save, kad jie žavėtų ir suteiktų išskirtinio polėkio!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius