-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinis emigrantų butas Vilniuje – patogiam didelės šeimos gyvenimui

Po 10 metų gyvenimo Jungtinėse Amerikos Valstijose sugrįžti į Lietuvą – tokį sprendimą priėmė jauna šeima su trimis vaikais ir įsikūrė Vilniuje. Kelionės po pasaulį, ilgi metai emigracijoje, skirtingų kultūrų pažinimas suformavo eklektišką skonį, drąsą išsiskirti ir gyventi pagal savo šeimos taisykles, o ne visuomenės stereotipus.
Didžiulis butas Vilniuje
Didžiulis butas Vilniuje / Leono Garbačausko nuotr.

Savo įsigyto būsto miesto centre interjero kūrimą šeima patikėjo „Interdio“ projektavimo ir dizaino studijos įkūrėjai Beatai Senkevič.

Pagrindiniai užsakovų lūkesčiai – gyventi gražiai, su prabangos prieskoniais, tačiau vis dėlto koncentruotis į patogumą ir vaikų gerovę. Trims mažamečiams vaikams norėjosi sukurti patogią ir saugią erdvę – tai buvo vienas pagrindinių pageidavimų ir svarbiausių užduočių, derinant dizaino sprendimus ir funkcionalumą.

„Savininkai prašė sukurti patogius namus. Jie susipažino ir ilgą laiką gyveno Niujorke“, – 15min sakė dizainerė.

Leono Garbačausko nuotr./Didžiulis butas Vilniuje
Leono Garbačausko nuotr./Didžiulis butas Vilniuje

Pasirinktas stilius – klasikinis su šiuolaikiniais motyvais. Būtent toks interjero sprendimas tapo tiltu tarp Amerikos ir Lietuvos, tarp įpročių ir kultūros, kuri lydėjo pastaruosius 10 metų, ir naujo gyvenimo mūsų šalyje.

Per dvejus metus Vilniuje įrengtas 211 kv. m ploto butas su 30 kv. m lauko terasa. Iš viso bute yra 9 kambariai ir 7 pagalbinės patalpos.

Bute suprojektuota didelė virtuvė kartu su valgomuoju. Savininkai prašė suprojektuoti stalą, prie kurio galėtų susėsti visa šeima ir draugai, bei vadinamąją salą virtuvėje, prie kurios tilptų visi penki šeimos nariai. Ši vieta tapo šeimos bei draugų susirinkimų erdve.

Leono Garbačausko nuotr./Didžiulis butas Vilniuje
Leono Garbačausko nuotr./Didžiulis butas Vilniuje

Būste taip pat įrengtas darbo kambarys, kuriame dirba ne tik pats šeimininkas, bet kartais užsuka ir svarbūs partneriai. O šeimininkei svarbiausia buvo, kad namuose būtų lengva palaikyti tvarką: ji prašė įrengti daugiau pagalbinių kambarių (paslėptas drabužines, daiktų saugojimo erdves, skalbyklą). Mažųjų šeimos narių kambariuose buvo daug dėmesio skirta atskleisti kiekvieno jų pomėgiams.

Šiuose namuose kiekvienas kambarys atspindi jo gyventoją. Miegamasis – santūrūs tėvai: patogi lova, patogus vonios kambarys ir šeimininkės garderobą talpinanti drabužinė. Mergaitės kambarys – princesiškas, kviečiantis ilgoms arbatos pertraukėlėms. Berniukai labai skirtingi ir tai atsispindi jų kambarių interjeruose. Vienas yra didelis futbolo mėgėjas, kitas – keliautojas.

Būste naudotos tik natūralios medžiagos – medis, akmuo. Dekorui panaudota ir prabangių apdailos medžiagų, o koridoriuje erdvė išdidinta pasitelkiant veidrodžius.

Nepaisant dekoratyvios, prabangios aplinkos ir išskirtinio stiliaus – kiekviena parinkta detalė buvo apgalvota iki smulkmenų.

„Šių namų ir visos šeimos variklis – vaikai, kuriems šiuose namuose taip jauku ir gera, kad neliko jokio didingosios Amerikos ilgesio“, – pasakoja interjero autorė Beata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius