Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meno dirbtuves pavertė jaukiais, šiems laikams netipiniais namais

Visi interjero dizainerės Donatos Skorupskaitės-Liaukevičienės projektai išsiskiria ne tik savitu stiliumi, spalvų deriniais, medžiagomis ar tekstūromis, bet ir meniškumu. Laisvalaikiu tapanti kūrėja užsakovų namus įprasmina meniniais elementais. Šis 59,16 kv. m ploto loftas – ne išimtis. Mintimis apie kūrybos procesą, stilių, spalvų ir baldų bei aksesuarų derinimą, kūrybinius užkulisius autorė dalijasi pokalbio metu.
Loftas #7
Loftas #7 / Linos Stankevič nuotr.

Donata, kas inspiravo kurti tokį interjero konceptą?

– Loftas įsikūręs naujai renovuotame 7-ajame dešimtmetyje pastatytame pastate, kuriame anksčiau veikė meno dirbtuvės, tad patį interjero konceptą būtent ir inspiravo pastato paskirtis ir stilistika.

– Ką labiausiai norėjote išskirti šiame interjere?

– Prioritetas buvo ne konkretus elementas, o funkcija. Daugiausia funkcijų šiame lofte atlieka valgomojo zona. Ji susidėliojo patalpos centre ir tapo šių namų ašimi. Atsižvelgiant į kliento poreikius, ji turėjo būti tinkama patogiam draugų susibūrimui, bendravimui, stalo žaidimams, darbui su kompiuteriu, maisto gaminimui ir, be abejo, – valgymui. Tad į šią zoną ir krypo visas dėmesys. Buvo suprojektuota gan didelių gabaritų virtuvės sala, virš jos pakabintas grafiškai erdvę papildantis šviestuvas. Bendrosios erdvės akcentu tapo ir itin tamsia spalva nudažytos svetainės sienos ir lubų dalis. Toks fonas puikiai išryškino sofą-lovą, kilimą ir augalus, suteikiančius namams žaismingumo.

Linos Stankevič nuotr./Loftas #7
Linos Stankevič nuotr./Loftas #7

– Kokios spalvos, tekstūros, medžiagos vyrauja būste? Ką tokie pasirinkimai jam suteikia?

– Tai nėra taisyklė, bet užsakovai vyrai dažniausiai pageidauja neutralių, pilkšvų bendro fono atspalvių. Tokie ilgiau išlieka šiuolaikiški ir solidžiai atrodo. Vyrai į spalvų parinkimą žiūri praktiškai, o moterys neretai mėgsta paspalvinti namus (šypsosi).

Juoda spalva naudota plonoms linijoms išryškinti. Tamsūs būsto elementai įsiliejo į interjerą kaip grafiškos detalės. Juoda dera ir su pastato laiptinėse ar fasade vyraujančiomis spalvomis. Korpusiniams baldams parinkta medžio imitacijos plokštė. Tokia medžiaga ir tekstūra betoniniam fonui suteikia šilumos. Pavieniai elementai buvo renkami kiek kontrastingesnių spalvų, kad išryškėtų, suteiktų nuotaikos ir žaismingumo, nes juk ir kasdieniame gyvenime aplink regime ne vien pilkus tonus. Ne itin didelę erdvę vizualiai praplečia daugybė veidrodžių.

– Kaip derinote meno kūrinius?

– Meno kūrinius išsirinko pats užsakovas, bet juos įsigijo tik gavęs mano pritarimą. Kadangi tai mobili detalė, su ja galima improvizuoti drąsiau. Paveikslų spalvos ryškios, piešinių motyvai dinamiški. Ramių tonų interjere, lofto tipo būste – tokie meno kūriniai išties puikiai tinka, jų nereikia nė derinti.

Linos Stankevič nuotr./Loftas #7
Linos Stankevič nuotr./Loftas #7

– Ar visas idėjas sekėsi sėkmingai įgyvendinti?

– Šiuo atveju – taip. Galbūt dar ir dėl to, kad identiškose šio pastato patalpose jau esu įrengusi būstą, priklausantį tam pačiam savininkui, tad turėjome gan aiškią viziją, kokius sprendimus kartosime antrąkart, o kokių atsisakysime. Išimtis – techniniai dalykai. Pagrindinis iššūkis rengiant šį interjerą buvo padaryti geriau už analogišką iš vizualiosios pusės ir už mažesnę kainą, nes šis būstas buvo planuojamas nuomai, o ne asmeniškai savininkui. Galiausiai klientas pasirinko gyventi šiame lofte, tad, manyčiau, kad projektas įgyvendintas netgi geriau, nei tikėtasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius