-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujininkuose atrado Afriką: dizainerė įrengė neįprastą butą ir panaudojo parsivežtus suvenyrus

Įprastai, kuomet būstas ruošiamas pardavimui, savininkai renkasi nuosaikesnes spalvas ir interjerą – taip esą lengviau parduoti būstą. Tačiau 63 kv. metrų ploto, 3 kambarių buto Vilniaus Naujininkų rajone šeimininkė nusprendė eiti kitu keliu.
Butas Naujininkuose
Butas Naujininkuose / Jovitos Bingelytės nuotr.

Projekto autorė interjero dizainerė Jovita Bingelytė 15min pasakojo, kad savininkai šį butą ruošė pardavimui, tačiau į kūrybos procesą visai nesikišo.

Ji teigė besivadovaujanti filosofija, kad nėra tokio dalyko, kuris patiktų absoliučiai visiems. Todėl įrenginėdama butus pardavimui stengiasi potencialų pirkėją patraukti unikalia istorija, nuotaika ar emocija. Šis atvejis nebuvo išskirtinis.

„Kuo butas yra neutralesnis ir bandomas padaryti patinkančiu daugeliui, tuo jis yra nykesnis, nuobodesnis ir neturintis dvasios. Tikiu, kad butas atras savo pirkėjus ir jiems tai bus jų svajonių būstas. Kadangi nemažai dirbu su investicinių butų įrengimu, esu ne vieną kartą gavusi žinutes iš žmonių, kurie nusipirko mano įrengtus butus su padėka ir džiaugsmu, kad tie butai buvo įrengti tarsi konkrečiai jiems, nors įrenginėdama nežinojau, kas bus pirkėjas“, – tikino dizainerė.

Jovitos Bingelytės nuotr./Butas Naujininkuose
Jovitos Bingelytės nuotr./Butas Naujininkuose

Pasak J.Bingelytės, Afrikos tema šiam būstui kilo visiškai netikėtai. Pirmą kartą užėjus į tuščią ir dulkėmis nusėtą butą dizainerei kaip perkūnas iš giedro dangaus į galvą šovė Afrikos vizija.

„Pajutau Afrikos dvelksmą, pamačiau spalvinę gamą, detales ir visą šią dvasią, kurią pavyko perkelti į šį butą“, – 15min atskleidė ji.

Jovitos Bingelytės nuotr./Butas Naujininkuose
Jovitos Bingelytės nuotr./Butas Naujininkuose

Afrikos temą pirmiausiai stengtasi pabrėžti spalvomis. Bute naudojami vien tik šiltų spalvų tonai, dominuoja rudi, gelsvi, žalsvi atspalviai bei raudoni akcentai. Ruda spalva simbolizuoja medžius, žemę, gelsvi atspalviai ir šiaudiniai elementai simbolizuoja nuo karščio išdegusią žolę bei dykumą, o žalia spalva primena apie džiungles ir jose gyvenančius egzotinius gyvūnus.

„Detalėms pasirinkta buvo keli ryškūs raudoni akcentai, pavyzdžiui, svetainėje kabantys šviestuvai bei gartraukio vamzdis, kuris įneša netikėtumo. Virtuvė juodos spalvos, kad sugertų visus margus raštus ir spalvas bei taptų raminanti atsvara visam buto margumynui“, – aiškino ji.

Jovitos Bingelytės nuotr./Butas Naujininkuose
Jovitos Bingelytės nuotr./Butas Naujininkuose

Ji įsitikinusi, kad tamsesnės ir ryškios spalvos suteikia butui jaukumo. J.Bingelytė teigia, kad net ir labai mažame bute galima nebijoti naudoti tamsių spalvų, tačiau labai svarbu jų kiekis ir proporcingumas, negalima jų padauginti.

„Tamsioms spalvoms turi būti atsvara, šviesių spalvų kontrastai. Kaip ir šiame bute, tamsios sienos yra tik kelios. Svetainėje juodos spalvos yra tik virtuvė ir televizoriaus baldai, kurie įsilieja į erdvę ir jos nemažina, nes nėra iki pat lubų, atrodo lengvi ir dera su margais raštais bei tekstūromis“, – įsitikinusi ji.

Jovitos Bingelytės nuotr./Butas Naujininkuose
Jovitos Bingelytės nuotr./Butas Naujininkuose

Šiame bute Naujininkų rajone įrengti du miegamieji, o vienas paliktas tuščias būsimiems savininkams, kurie pagal savo poreikius patys nuspręstų, ko jiems reikia. J.Bingelytės teigimu, nors svetainė yra sujungta su virtuve, tačiau šios erdvės yra aiškiai atskirtos.

„Virtuvės baldai suprojektuoti su visa reikalinga įmontuota buitine technika (šaldytuvas, indukcinė kaitlentė, orkaitė, indaplovė). Vonios kambarys ir tualetas yra atskirose patalpose, kad būtų patogu naudotis gyvenant daugiau nei dviejų asmenų šeimai. Vonioje yra palikta vietos skalbimo mašinai. Bute taip pat įrengta erdvi drabužinė“, – sakė ji.

Jovitos Bingelytės nuotr./Butas Naujininkuose
Jovitos Bingelytės nuotr./Butas Naujininkuose

J.Bingelytės nuomone, vienas įdomiausių sprendimų šiame bute – vonioje panaudotas fototapetas, kuris yra atsparus vandeniui. Jame pavaizduotas džiunglių piešinys, derinamas su baltomis plytelėmis. Taip dizainerė sukūrė šviesios, erdvios bei neperkrautos, tačiau kartu nuotaikingos erdvės įvaizdį.

„Dar vienas nestandartinis sprendimas – miegamajame pakabintas nuo lubų nuleistas užuolaidos karnizas su visą lovos zoną uždengiančiu baldakimu. Taip miegamojo erdvė tampa jaukesnė, romantiškesnė ir intymesnė“, – komentavo ji.

Jovitos Bingelytės nuotr./Butas Naujininkuose
Jovitos Bingelytės nuotr./Butas Naujininkuose

Taip pat šiame bute svarbios ir detalės, kurios pabrėžia Afrikos temą. Afriką čia primena ne tik fototapetas, bet ir nuotraukos, paveikslai bei suvenyrai.

„Afrikietiškas kaukes pati kažkada parsivežiau kaip suvenyrą iš Pietų Afrikos, tačiau laikiau jas giliai paslėpusi spintoje tarsi nujausdama kad kažkada panaudosiu ten, kur jos tikrai tiks ir ras savo vietą“, – kalbėjo J.Bingelytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius