Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįprastas būstas Vilniuje – interjere derino miestą su gamta

Noras sujungti miesto ritmą su gamtos pojūčiu – tokia mintis kilo interjero dizainerei Guodai Marijai. Didžiausias užsakovės noras – gyventi bute, kuriame būtų juntamas industrinis dvelksmas. Kadangi industrinis stilius kūrėjai asocijuojasi su neapdirbtomis medžiagomis bei grubesnėmis formomis, tai atsispindi ir šiame projekte.
Industrinės dvasios apgaubtas interjeras
Industrinės dvasios apgaubtas interjeras / Gytautės Akstinaitės nuotr.

Būstas yra judrioje miesto dalyje, netoliese stovi „Siemens“ arena ir daugybę žmonių suburiantis prekybos centras. Vis dėlto kur kas arčiau nei šie objektai įsikūręs „Ozo parkas“, primenantis apie gamtos buvimą „visai šalia“.

Gytautės Akstinaitės nuotr./Industrinės dvasios apgaubtas interjeras
Gytautės Akstinaitės nuotr./Industrinės dvasios apgaubtas interjeras

Šio projekto pagrindu tapo modernus stilius, besipinantis su industriniais elementais. Gamtos motyvai iškyla virtuvės, svetainės ir miegamojo erdvėse. Dėmesį traukia iš natūralaus rąsto pagaminti masyvūs stalai bei naktiniai staliukai: norėta juos „ištraukti“ į būsto aplinkos paviršių ir sukurti natūralių medžiagų artumo pojūtį kiekvienoje pagrindinėje gyvenamojoje zonoje. Ilgiausiai užtruko naktinių staliukų gamyba, nes džiūvimo proceso metu jie buvo formuojami natūraliai, labai minimaliai apdirbami rankomis, kad įgautų norimo baldo proporciją.

„Pasirinkus tokį interjero konceptą, nesinorėjo paprasto, buitinio vonios kambario. Virš šviestuvų, palubėje, atvestas juodos spalvos vamzdis atlieka ventiliacijos funkciją. Kairėje pusėje, juodoje sienoje, įmontuota „nematoma“ spintelė su lentynėlėmis daiktams susidėti. Tam, kad praustuvo spintelės baldas, po kuriuo stovi skalbimo mašina, tokioje mažoje patalpoje nebūtų sunkus, pasirinktos metalinio tinklo skalbyklės durelės“, – išsamiau pasakoja projektuotoja.

Gytautės Akstinaitės nuotr./Industrinės dvasios apgaubtas interjeras
Gytautės Akstinaitės nuotr./Industrinės dvasios apgaubtas interjeras

Dalydamasi likusiais įspūdžiais, dizainerė pabrėžia, kad vienas iš rimčiausių iššūkių – betoninės perdangos. Kūrėja ir namų savininkė sutarė visur, išskyrus virtuvę, palikti betonines lubas, jų neapdirbti, nedažyti. Atsvarai pasirinktos šilto rusvo atspalvio grindys.

Rinkdamos spalvas naujiems namams, tiek projektuotoja, tiek užsakovė sutarė dėl vėsaus industrinio atspalvio. Spalvų derinimas – viena iš atsakingiausių užduočių dizainerei. Ji visada siekia, kad koloritas suteiktų erdvėms harmonijos bei komforto įspūdį.

Gytautės Akstinaitės nuotr./Industrinės dvasios apgaubtas interjeras
Gytautės Akstinaitės nuotr./Industrinės dvasios apgaubtas interjeras

Šį interjerą labai praturtino medžio gaminiai, platesnis baldų spalvų spektras, juodos detalės, paveikslas ir kilimas. Dizainerė pastebi, kad sunkiausia buvo apsispręsti būtent dėl svetainės erdvę puošiančio kilimo. Jis tapo aktyvios diskusijos ašimi tiek tarp kūrėjos ir užsakovės, tiek tarp interjerą vertinusių žmonių. Pačią Guodą Mariją tai tik džiugina, nes diskusijos, susijusios su interjero klausimais, labiausiai padeda atskleisti visuomenės žvilgsnį ir suprasti, koks stilius jai patraukliausias, kokios detalės harmoningai įsilieja į kiekvieno gyvenimą.

Interjero dizainerė Guoda Marija Pranckutė, studija „ubuntu•interior“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius