Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeimos verslui skirto biuro interjeras – šiuolaikiškas ir solidus

Šeimos verslas neretai asocijuojasi su paprastumu, kuklumu, jaukumu, namų atmosfera, tačiau bendrovė „Edgar“ norėjo sulaužyti šias taisykles ir su architektų bei interjero dizainerių pagalba pavertė biurą šiuolaikiška ir solidžia įstaiga. Pagrindinis užsakovo siekis buvo tapti konkurencinga įmone. Jis lygiavosi į dabar klestinčius start-up pobūdžio prekės ženklus, kurių dėmesys skiriamas ne tik darbo sričiai, bet ir darbo aplinkai, atspindinčiai ideologiją, bendrovės poziciją, pažiūras. Šeimos versle įvaizdis itin svarbus, nes profesionalumo sąvoka prasiplėtė ir buvo būtina įrengti reprezentatyvų biurą.
Solidus interjeras šeimos verslui
Solidus interjeras šeimos verslui / Emos Peter nuotr.

Projekto autoriai: Dialog
Vieta: Vankuveris, Kanada
Įgyvendinta: 2016 m.
Plotas: 398 m²

Projekto autoriai Dialog kaip atspirties tašką ir dizaino koncepciją pasirinko kalno motyvą. Jis tapo pagrindiniu akcentu. Fototapetais išklijuotos pačiame patalpos epicentre esančių pertvarų sienos slepia darbo vietas trijų kabinetų bloke. Su likusia patalpa jį jungia du stilingi koridoriai, kurių lubose suformuotos dekoratyvios, tarsi laužytos, audiniu aptrauktos plokštės, primenančios uolienų įskilimus. Atvira pasitarimų zona po tokiomis lubomis įgyja savarankiškos erdvės įspūdį, nors yra be pertvarų ir lengvai prieinama. Lubas puošiantis audinys turi ir garso izoliacijos paskirtį – jis šiek tiek sugeria susirinkimų triukšmą. Kitas koridorius veda tiesiai į virtuvės, valgomojo patalpą: darbuotojų stalai lieka šone. Taip nukreipiamas nereikalingas srautas ir pasirūpinama ramia darbo atmosfera – judėjimas vyksta tikslingai, tik darbo reikalais.

Emos Peter nuotr./Solidus interjeras šeimos verslui
Emos Peter nuotr./Solidus interjeras šeimos verslui

Itin modernūs baldai suteikia solidumo, profesionalumo bei oficialumo įspūdį. Žvelgiant į šiandienines tendencijas, tokie biurų interjerai tapo retenybe. Tačiau šeimos verslo atstovai į viską žiūri rimtai, vertina kiekvieną detalę ar elementą, taip skatina elgtis ir savo darbuotojus. Būtent todėl buvo rinktasi tai, kas yra kokybiška ir nepriekaištingai atlieka funkciją. Šiame biure nepavyktų rasti jokių bereikalingų formų ar detalių. Vienintelis kompromisas – palikti atidengti ortakiai bei ventiliacinės šachtos palubėje. Kad nekristų į akis, jos buvo kruopščiai nudažytos baltai.

Apdailai buvo naudotos tik aukščiausios kokybės, ilgus metus tarnausiančios medžiagos. Fojė grindų plytelės savo pilkšvu atspalviu ir subtiliu raštu primena kalnuose slūgsančių akmenų piešinį, tačiau šiai plokštumai paliktas antraeilis vaidmuo: dėmesys turi būti kreipiamas į dekoratyvų vaizdą ant sienų, minkštus baldus bei šalia jų esančius medinius staliukus, panašesnius į netašytus kelmus. Mediena tobulai sutampa su juodų krėslų nugarėlėmis, nes norėta sukurti vientisą stilistiką saikingai pritaikant tekstūras, spalvas ir paviršius. Klientų aptarnavimo zonoje, kur yra atviros darbo vietos, grindys išklotos viniline danga, primenančia fojė plyteles: santūriai marginti stačiakampiai lakštai sukomponuoti tarsi plytos.

Emos Peter nuotr./Solidus interjeras šeimos verslui
Emos Peter nuotr./Solidus interjeras šeimos verslui

Uždari darbo kambariai atskirti stiklinėmis pertvaromis, įrėmintomis juodu metalu. Pilka, juoda ir balta – tai dominuojanti interjero spalvų gama, kiek pagyvinta medinėmis grindimis ar smulkiais baldais, jų detalėmis. Chromuotos kėdžių kojos bei ranktūriai suteikia spindesio, prabangos, o stiklas – skaidrumo, pasitikėjimo jausmą. Fojė patiestas kilimas kviečia svečius jaustis jaukiau, tačiau kitose zonose vyrauja tik praktiškos apdailos medžiagos ir nėra perteklinių puošybos elementų. Bendrose patalpose šviestuvai neatlieka dekoratyvaus vaidmens, jie veikiau tampa lubų konstrukcijų dalimi ir atlieka pagrindinę užduotį – skleidžia šviesą. Kad ir kaip būtų, susirinkimų kambariuose, kuriuose vyksta derybos, susipažįstama, bendradarbiaujama, šviestuvams skirtas didesnis dėmesys. Nors jie yra minimalistinės stilistikos ir geometrinių formų, tačiau suteikia kompozicijai pilnumo, elegancijos.

Šeimos verslas – sudėtingas užsiėmimas. Jis turi prisitaikyti prie šiuolaikinių taisyklių ir jų laikytis. Dialog padėjo paversti biurą sėkmę, profesionalumą, solidumą bei subtilų rafinuotumą atspindinčia darbo vieta. Tiek darbuotojams, tiek klientams čia malonu būti: vienus interjeras skatina pasitempti, imtis iniciatyvos, o kitus – pasitikėti įmone ir leistis aptarnaujamiems profesionalų. Juk kartais pabosta spalvingi bei provokuojantys biurai ir norisi rimties, stabilumo, tradicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius