Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilumos „bomba“: dizainerė pasipriešino vyraujančioms šių dienų interjero tendencijoms

Dauguma savo namuose siekia išlaikyti minimalizmą, o šio būsto šeimininkai pageidavo interjero detalėmis perkrauto buto. Tačiau jis turėjo būti unikalus ir ne itin eklektiškas. Taip pat buvo pareikštas noras nemaišyti kelių stilių, visus baldus, medžiagas, spalvas derinti išlaikant harmoniją... Taigi interjero dizainerė Monika Noreikienė su klientais nusprendė kurti kantri stiliaus namus. Svarbiausia buvo išlaikyti tokią darną, kad šeimininkai aiškiai justų gyvenantys Vilniaus centre, o ne sodyboje.
Kantri stiliaus namai Vilniaus centre
Kantri stiliaus namai Vilniaus centre / Leono Garbačausko nuotr.

Pati autorė pripažįsta, jog, kurdama tokio koncepto interjerą, susidūrė su sunkumais. Tai – netaisyklingos erdvės ir trapecijos formos svetainė, kurioje turėjo tilpti didelis televizorius ir dar likti vietos patogiai pasisėdėti. Netaisyklingai išdėstytose patalpose reikėjo surasti vietos erdviai sofai bei valgomajam stalui su kėdėmis. Įvykdyti tokią užduotį buvo išties nelengva, nes bendras kambarys nei dydžiu, nei forma neatitinka standartinio svetainės, sujungtos su valgomuoju, suplanavimo.

Leono Garbačausko nuotr./Kantri stiliaus namai Vilniaus centre
Leono Garbačausko nuotr./Kantri stiliaus namai Vilniaus centre

Vis dėlto dizainerė atrado problemos sprendimo būdus. Pirmiausia išlygino TV sieną ir suprojektavo individualų TV baldą. Tai padarius, bendrasis kambarys tapo gana erdvus. Su kitu iššūkiu buvo susidurta vonios patalpoje. Ji buvo ne itin didelė ir taip pat netaisyklingos formos. Kadangi šeimininkai norėjo kuo daugiau erdvės, dizainerė suprojektavo atskiras spinteles. Jų gausu vonios zonoje: virš WC bakelio, nišose ir po kriaukle. Dėl netaisyklingų sienų buvo sudėtinga montuoti vonios užuolaidą. Reikėjo ilgai derinti audinio ilgį ir visą karnizo proporciją.

Interjere gausu medžio elementų, nes to norėjo šeimininkai. Dizainerei tai irgi buvo rimtas uždavinys, nes teko suderinti visų medinių paviršių atspalvius. Pavyzdžiui, balkiai, įmontuoti lubose, yra gryno ąžuolo masyvo, grindys – medžio imitacijos laminatas. Palangės pagamintos iš pušies, o virtuvės stalviršis – iš kompaktinės plokštės (taip pat medžio imitacija). Šiai gausai suvaldyti dizainerė skyrė daug laiko, siekė, kad viskas galiausiai nepriekaištingai derėtų tarpusavyje.

Leono Garbačausko nuotr./Kantri stiliaus namai Vilniaus centre
Leono Garbačausko nuotr./Kantri stiliaus namai Vilniaus centre

Visose erdvėse esančios medinės detalės suteikia interjerui vientisumo bei šilumos įspūdį. Šiltus žemės atspalvius dizainerė rinkosi baldų apmušalams ir kitai tekstilei. Užuolaidose ir miegamojo tapetuose kartojasi augalų motyvai, kas, be abejo, itin tinka moderniam miesto kantri stiliui.

Linas – medžiaga, būdinga kantri stiliaus interjerams, tad be jo neapsieita ir šiame bute. Miegamojo langus dengia sunkios lininės užuolaidos. Norint išlaikyti vientisumą, svetainės sofai parinkta liną primenanti tekstilė.

Maži akcentiniai, bet reikšmingi dalykai: žalvario detalės, rankenėlės, paveikslų rėmai, – neatsiejama kantri stilistikos dalis.

Interjero dizainerės Monikos Noreikienės manymu, projektą pavyko sėkmingai įgyvendinti: „Šį darbą vertinu kaip netipinį ir išskirtinį: būsto stilistika neatitinka vyraujančių šių dienų interjero tendencijų. Kurdama pati nežinojau, koks bus galutinis rezultatas. Abejojau, ar pavyks suderinti tiek įvairių detalių ir dekoro elementų, palyginti nedidelės kvadratūros bute. Rezultatas, manau, išėjo tikrai geras, nes sugebėjau suvaldyti netaisyklingą buto formą ir sukurti neeilinį interjerą. Perdekoravus jį lengva pakeisti į kiek labiau klasikinį ir nuosaikesnį, nepasiduodantį jokioms šių dienų tendencijoms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius