Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio paslaugų bendrovės biuras Vilniuje – lyg antri namai darbuotojams

Grožio paslaugų užsakymo platformos „Treatwell“ komandai sukurtas 266 kv. metrų ploto biuras įsikūręs rekonstruotame XIX a. istorizmo stiliaus pastate Vilniaus Naujamiesčio rajone. Jo interjere dominuoja atvira darbo zona, akcentuojamos natūralios medžiagos bei šviesūs atspalviai. Ši erdvė – tai lyg antri namai įmonėje dirbantiems žmonėms.
„Treatwell“ biuras Vilniaus Naujamiesčio rajone
„Treatwell“ biuras Vilniaus Naujamiesčio rajone / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Interjeras Biuras

Tai vienas iš 50-ies architektūros festivalio „Open House“ pastatų, kuriuose bus galima apsilankyti balandžio 22–23 dieną.

Projekto autorius Gytis Vaitkevičius iš architektūros studijos „Plazma“ pasakojo, kad istorizmo stilius atsispindi pastato fasade, o viduje – šiuolaikiškas biuras nedidelei komandai.

„Dėl dvasios neblogai padirbėjo pastato rekonstrukcijos autoriai – pastato fasadai ir laiptinės atnaujinti nepažeidžiant vertingų elementų ir pritaikyti nūdienos poreikiams. Kita vertus, interjere pastato stilistikos nebuvo labai paisoma, sąmoningai žaista kontrasto principu, kai aukštose patalpose su didžiuliais langais ir dvivėrėmis durimis įrengiamas šiuolaikiškas, paprastas biuras“, – sakė architektas

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Treatwell“ biuras Vilniaus Naujamiesčio rajone
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Treatwell“ biuras Vilniaus Naujamiesčio rajone

Vienu iš pagrindinių šio atviro plano biuro, esančio sostinės Jono Basanavičiaus gatvėje, akcentu tapo eksponuojamos naujo betono perdangos, įrengtos tarp išlikusių medinių sijų.

„Biure istorizmo laikotarpį turbūt neprimena niekas, gal tik stilių atkartojantys langai su plačiomis palangėmis ir aukštos, dvivėrės įėjimo durys. Dar vienas seniems pastatams būdingas aspektas, kurį labai vertinu – aukštos lubos. Kita vertus, namo laiptinės su eksponuojama polichromija ir išsaugotas gatvės fasadas suteikia tą senovės prieskonį gerąja prasme. Pagrindinėse erdvėse su užsakovu nusprendėme išeksponuoti senas medines sijas“, – teigė G.Vaitkevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Treatwell“ biuras Vilniaus Naujamiesčio rajone
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Treatwell“ biuras Vilniaus Naujamiesčio rajone

Pagrindinė biuro gyvenimo ašis ir centras – virtuvė. Čia verda įmonės gyvenimas – vyksta maisto gamyba ir pietų pertraukos, didieji kompanijos vidiniai susirinkimai (sudaryta galimybė susėsti visiems darbuotojams prie vieno stalo), idėjų pristatymai, taip pat ir vakarėliai ar kino seansai.

„Iš virtuvės pasiekiamos kitos biuro patalpos – posėdžių salės ir darbo zonos. „Treatwell“ akcentuoja ir ekologiją, tad be to, kad pastato cokoliniame aukšte įrengta dviračių stovėjimo aikštelė, biure neapsieinama be dušo patalpos“, – sakė G.Vaitkevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Treatwell“ biuras Vilniaus Naujamiesčio rajone
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Treatwell“ biuras Vilniaus Naujamiesčio rajone

Didžioji dalis baldų yra nestandartiniai, specialiai suprojektuoti ir pagaminti šiam biurui. Šis sprendimas pasiteisino, nes biure dirba kažkur 26 žmonės.

„Visi baldai, išskyrus kėdes – autoriniai. Pagrindinės medžiagos – dažytas metalas ir lakuota medžio dulkių plokštė. Sprendiniai nebūtų tinkami kelių šimtų žmonių biure dėl intensyvios eksploatacijos ir kainos, bet nedidelėse kontorose stengiuosi vengti plastikinių-popierinių paviršių. Pagrindinis, darbo vietų, apšvietimas taip pat autorinio dizaino – šviestuvai buvo sukurti mūsų studijos kitam projektui, pagaminti Lietuvoje ir čia dar kartą panaudoti“, – tikino architektas.

G.Vaitkevičiaus teigimu, projektuojant šį interjerą buvo mąstoma apie architektūrinę pusę, funkcinį planavimą, medžiagas, o ne apie spalvas, todėl daugelis interjerų yra monochrominiai, prigesintų, neretai vienu žodžiu neapibrėžiamų spalvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius