Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viengungio apartamentai San Paule spinduliuoja jūros gaivumu ir harmonija

Erdvus didmiesčio butas buvo visiškai renovuotas, pakeistas ir naujai sukurtas siekiant pritaikyti būstą naujam šeimininkui – jaunam viengungiui, verslo administratoriui, meno, ypač fotografijos, gerbėjui. Interjero autoriaus Diego Revollo kūrybinė laisvė nebuvo varžoma, netgi nebuvo nurodyta jokių gairių, išskyrus užsakovo potraukį prie jūros, žydros, žalios ir benzino mėlynos spalvos. Buvo nupasakota estetinė kliento samprata, o visa kita palikta architekto valiai.
Melsvi viengungio apartamentai
Melsvi viengungio apartamentai / Alaino Brugier nuotr.

Projekto autorius: Diego Revollo

Vieta: San Paulas, Brazilija

Plotas: 90 m²

Įgyvendinta: 2016 m.

Būstas tapo itin praktiškas. Pagrindinis dalykas – patogumas. Pagal tai buvo rengiamas tiek buto planas, tiek baldų išdėstymas, tiek apdailos medžiagos, patys baldai, dekoras. Pokyčiai buvo radikalūs, neliko visiškai nieko, primenančio senąjį būstą. Architekto žinios padėjo Diego Revollo išmaniai panaudoti erdvę. Panaikinus vieną miegamąjį, gerokai prasiplėtė svetainė. Erdvė dar labiau padidėjo atvėrus virtuvę. Dabar bendrojoje patalpoje telpa visos pagrindinės funkcinės zonos: jos išdėstytos atsižvelgiant į kliento įpročius bei poreikius. Sumažinus tualeto kambario plotą, net ir darbo zona rado jaukų kampelį – nišą tarp buvusių pertvarų. Ji ne tik praktiška, bet ir atrodo patraukliai, neiškrenta iš bendro konteksto ir neužima atskiros patalpos.

Alaino Brugier nuotr./Melsvi viengungio apartamentai
Alaino Brugier nuotr./Melsvi viengungio apartamentai

Taigi, siekiant komforto, erdvus butas buvo padalytas į dvi dalis: laisvalaikio, pramogų bei švaros. Kiek didesnį plotą užimančiame gyvenamajame kambaryje yra svetainės, virtuvės ir valgomojo, darbo, dviejų tualetų bei mažesnės virtuvės zonos. Mažoji virtuvė su atskiru tualetu yra skirta kambarinei, atvykstančiai sutvarkyti namų ir paruošti maisto. Atskyrus šią zoną, šeimininkas gali džiaugtis privatumu net šalia esančiame kambaryje, nes kambarinė turi asmeninę erdvę.

Šviesiai žalsva spalva nudažytos sienos ir lubos spinduliuoja šiltą, natūralumu dvelkiančią atmosferą. Ją paryškina medaus atspalvio grindų danga, o šį derinį vainikuoja melsvai žalsvas austinis kilimas. Interjero autoriaus sukurta lengva, jauki nuotaika tapo atsvara tamsiai, sodriai benzino mėlynai, šmėžuojančiai sienų plokštumose, baldų gobelenuose, virtuvės, miegamojo, drabužinės baldų fasaduose.

Alaino Brugier nuotr./Melsvi viengungio apartamentai
Alaino Brugier nuotr./Melsvi viengungio apartamentai

Svetainėje įdomiu akcentu tampa dvejos durys ir ta pačia medžiaga apdailintas jas skiriantis tarpas. Taip natūralia mediena dengtas patalpos kampas įgauna dekoratyvumo ir intrigos. Šalia esanti biuro zonos niša išsiskiria spalvingumu – mėlynai dažytos sienos ir lubos bei viduje įkomponuoti tokios pat spalvos baldai diktuoja precizišką tvarką, kurią kiek sudrumsčia skaisčiai rausva kėdė. Melsvumas persikelia ir į mažus akcentus visame kambaryje – pagalvėlės, puošybos elementai, tekstilės gaminiai, o visa sujungia didžiulis, kiek šviesesnis kilimas, suteikiantis ne tik gaivos, bet ir jaukumo.

Valgomasis ir virtuvė, priešingai nei svetainės zona, labiau akį traukia blizgumu, o ne koloritu. Spindintis didžiulio valgomojo stalo paviršius, šalimais kabantis milžiniškas įstiklintas paveikslas bei tviskantys veidrodiniai virtuvės baldų fasadai sukuria dinamišką, patogaus ir judraus gyvenimo nuotaikas perteikiančią kompoziciją. Smulkios sidabrinės šešiakampės plytelės, dengiančios sieną virš stalviršio, grakščiai dera su nerūdijančio plieno gartraukiu, chromuotomis detalėmis ir virtuvės įrankiais bei prietaisais. Bendrosios erdvės zonas sieja vienoda baldų ar pertvarų medienos apdaila, o spalvinius akcentus pabrėžia ant sienų kabantys paveikslai, grafikos darbai ar fotografijos, priderintos pagal funkcinės zonos koloritą.

Alaino Brugier nuotr./Melsvi viengungio apartamentai
Alaino Brugier nuotr./Melsvi viengungio apartamentai

Miegamajame mėlyno veidrodžio plokštumos suteikia egzotikos prieskonio. Jį dar labiau sustiprina lovos patalynės dėžė, dekoruota džiungles primenančia lapija, o abipus stovintys naktiniai staliukai vėlgi žavi giliu mėliu. Mediena papuoštas galvūgalis sukuria išbaigtumo jausmą. Šone pakabintas paveikslas pagyvina kompoziciją, tarsi suardo centrinę perspektyvą ir sukuria žavingą asimetrišką vaizdą. Šeimininko vonios kambarys labiau primena miegamojo tąsą, nes jo grindys taip pat išklotos medžiu, tik drėgniausios zonos išklijuotos nedidukais tamsiai pilkais šešiakampiais, išryškintais baltu glaistu. Šią stilistiką papildo vėl atsikartojanti sodri mėlyna spalva praustuvo baldo fasade, o pati spintelė laibomis kojelėmis primena retro stilių. Tokia stilistika ir baldų spalvynas persikelia į drabužinę, kurioje taip pat nebuvo pamiršta buto interjero koncepcija.

Diego Revollo sukūrė stilingą ir labai patogų, ergonomišką bei funkcionalų viengungio butą, kuriame malonu tiek ilsėtis, tiek dirbti, tiek leisti laiką su svečiais. Spalvų, tekstūrų, kompozicijų ir dekoro gausus būstas spinduliuoja gaivumu, šiluma ir jaukumu, o visa siejanti spalva ir apdailos medžiagos suteikia namams vientisumo, harmonijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius