Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rise Vilnius“ interjero kūrėja: didžiuojuosi lietuviais

Vilniuje, verslo centre „Vilniaus vartai“ įsikūrusioje erdvėje „Rise Vilnius“ dirba įvairių sričių startuoliai. Šio interjero autorė sako, kad erdvė kurta pagal kituose miestuose esančias panašias erdves, tačiau norėta reprezentuoti Lietuvą, todėl čia gausu lietuvių menininkų darbų, o baldus gamino šalies baldininkai.
„Rise Vilnius“
„Rise Vilnius“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Panašios erėdvės jau veikia tokiuose miestuose kaip Londonas, Tel Avivas ar Mumbajus, todėl tikimasi, kad ir Vilnius taps panašia terpe startuoliams augti.

550 kv. metrų erdvėje „Rise Vilnius“ startuoliams siūlomos erdvės darbui, susitikimams, auditorija tiesioginėms transliacijoms ir renginiams – mentorių paskaitoms, hakatonams, kūrybinėms dirbtuvėms.

Projekto autorė ir architektė Ieva Folk teigia, kad prieš kurdama interjerą šiai erdvei, ji daug važinėjo po kitas startuolių erdves. Norėta, kad Vilniuje esantis objektas pratęstų „Rise“ idėją, tačiau kartu per interjerą atskleistų mūsų šalies identitetą. Gairės, kuriomis ji vadovavosi: 45 laipsnių kirtimo kampas, kuris atspindi logotipe ir plytelėse ant grindų, taip pat baltos sienos ir medis.

Erdvė išsiskiria tuo, kad čia išdėstyta daug meno kūrinių. Tam pasitelkti lietuvių menininkai.

Be to, siekta sukurti kuo daugiau darbo vietų. Pavyzdžiui, užėjus į erdvę pro administratorę, iš dešinės pusės matai išdėstytus stalus, prie kurių gali dirbti po 6 žmones, o iš kairės – kad ir po vieną. Toliau paėjus yra susitikimų kambariai ir mediniai namukai, kuruose sėdima grupėmis po keturis.

Beveik visų erdvių pertvaros – perregimos. Net ir sienos yra stiklinės. Dizainerės teigimu, kadangi į patalpą ir taip patenka mažai saulės šviesos, nesinorėjo užsidaryti, todėl visos sienos yra stiklinės.

„Aš norėjau to peršviečiamumo. Visai smagu matyti daugiau startup'ų, gali šnekėtis, pamojuoti. Aš ateinu čia beveik antra savaitė ir jau beveik visus pažįstu“, – tikina ji.

Anksčiau čia buvo parduotuvė, todėl nuspręsta panaudoti kai kurias interjero detales. Pavyzdžiui ten, kur buvo išdėstyti rankinukai ir batai, architektė nutarė palikti medinę sieną, ten įrengti mikštasuoliai. Taip sukurta dar viena erdvė darbui.

Buvusiuose persirengimo kambariuose įrengtos „pasikalbėjimo kambariukai“, kuriuose galima užsidaryti ir kalbėti telefonu ar daryti garso įrašus. Viduje paliktas veidrodis iš parduotuvės. Nors tai du atskiri kambariai, dėl veidrodžių sukurta iliuzija, kad tai viena pailga erdvė. Ant sienos pieštas grafikos piešinys - einant iš abiejų pusių atrodo, kad jis tęsiasi.

„Labai smagu, kad pavyko prisišnekinti lietuvių iliustratorius. Kai kažkas atvažiuoja ir paklausia, gali jais didžiuotis“, - sakė I.Folk.

Vienas susitikimų kambarys „Vilniaus rise“ erdvėje yra uždaras. Čia taip pat per visą baltą sieną išpaišytas menininko kūrinys, į kurį dažnai užsižiūri nuobodžiuose susitikimuose sėdintys žmonės.

Norintys dirbti šioje erdvėje, už galimybę joje būti turės susimokėti – kainos už mėnesio narystę su galimybe dirbti „Rise Vilnius“ svyruos nuo 50 iki 120 eurų per mėnesį, priklausomai nuo pasirinktos darbo vietos (bendroje erdvėje ar atskirame kabinete).

„Rise Vilnius“ erdvėje šiuo metu susibūrė ir į pasaulinį tinklą įsiliejo 10 startuolių: nuo mobiliuosius mokėjimus vystančių „WoraPay“ ir alternatyviojo investavimo platformą plėtojančių „Welltrado“ iki blockchain technologinius sprendimus kuriančių „Vectropay“ ar visas lojalumo korteles į vieną sutelkusių „Dealoyal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius