Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas projektas ,,Antakalnio panorama“ – žalioji laisvalaikio erdvė rajono gyventojams

Vieta, kurioje pasirenkame gyventi, turi didelę reikšmę gyvenimo kokybei. Todėl nenuostabu, kad vis daugiau žmonių renkasi būstą šalia miškų, parkų, vandens telkinių – net psichologai patvirtina, kad gamta daro teigiamą įtaką mūsų savijautai, sukelia pozityvias emocijas. Gyvenimas žaliųjų zonų apsuptyje šiandien – vienas pagrindinių kriterijų renkantis būstą, į tai atsižvelgia ir nekilnojamojo turto vystytojai.
Naujas projektas ,,Antakalnio panorama“
Naujas projektas ,,Antakalnio panorama“ / Partnerio nuotr.

Žalių zonų poreikį mato ir nekilnojamojo turto plėtros įmonė „Eika“. Pasak įmonės pardavimo vadovo Justino Šavelskio, aplinkos sutvarkymo ir naujų erdvių sukūrimo projektai konkrečioms gyvenvietėms ir nekilnojamojo turto projektams rengiami siekiant, kad gamta gyventojams suteiktų daugiau teigiamų emocijų.

Vienas tokių pavyzdžių – planuojama, vieša, žalioji laisvalaikio zona priešais, dar šiais metais planuojamą pabaigti, gyvenamojo namo projektą ,,Antakalnio panorama“.

Netrukus iki šiol neišnaudota teritorija šalia Antakalnio gatvės pavirs į 1250 kv. m. skverelį, kuriame leisti laiką galės visi Antakalnio gyventojai ir svečiai. Čia kuriamas žaliasis parkas visapusiškai išvystytoje, strategiškai patogioje vietoje arti Vilniaus centro – jauki ir tvarkinga erdvė bus skirta tiems, kurie nori praleisti daugiau laiko lauke, pabendrauti su kaimynais.

Teritoriją planuojama apsodinti medžiais, dekoratyviniais augalais. Joje taip pat numatytas pėsčiųjų takų dangos sutvarkymas bei pritaikymas visuomeniniams poreikiams. Projektas integruos ir mažąją architektūrą, čia bus įrengta poilsio zona – nauji suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai, tvarkomoje teritorijoje bus įrengta moderni apšvietimo sistema.

„Tokios erdvės šalia namų suteikia galimybę žmonėms daugiau laiko praleisti ne namuose, į lauką perkelti savo mėgstamą veiklą, nesvarbu, ar tau būtų knygų skaitymas, ar meditacija, žaidimai su augintiniu. Šalia namų kuriama jauki žaidimų aplinka, kurioje pramogauti galės visi mažieji gyventojai“, – sako „Eika“ atstovai.

Kad laikas, praleidžiamas gryname ore, teigiamai veikia organizmą, patikina ir psichologas Olegas Lapinas. Pasak jo, gamta suteikia ramybę, tylą ausims, gryną orą, medžius ir galimybę pabūti vienam. Šiuos privalumus turėtų įvertinti ir naujo kvartalo gyventojai, ypač tie, kurie nori gyventi netoli centro, tačiau jiems svarbu turėti galimybę atitrūkti nuo miesto šurmulio.

Partnerio nuotr./ Antakalnio panoramos
Partnerio nuotr./ Antakalnio panoramos

Antakalnis – vienas žaliausių Vilniaus rajonų, gausus miškų, kalvų, jame yra upė, ne vienas parkas. Rajonas vertinamas žmonių norinčių artimo ryšio su gamta ir nedidelio atstumo nuo miesto centro.

2019 m. IV ketvirtį planuojamame pabaigti projekte ,,Antakalnio panorama“ suplanuoti 58 butai su 15 skirtingų išplanavimų. „A“ energetinės klasės pastate, butai – paaukštintomis lubomis, šildomomis grindimis, vitrininiais langais. Butuose suplanuoti ne standartiniai balkonai, o klinkeriu apdailintos, įgilintos lodžijos – jose gyventojai galės mėgautis visišku privatumu. Po namu, automobiliams statyti, įrengiama požeminė aikštelė.

Projekto vardą pateisina miesto bei Šveicarijos miško panorama, atsiverianti iš viršutinių aukštų, o pirmuosiuose aukštuose sukuriamos iki 20 kv.m privačios terasos. Vasaros laikotarpiu projekte taikomos nuolaidos nuo 3000 eurų. Daugiau informacijos čia.

Besidomintiems galimybe įsigyti būstą šiame rajone, svarbu žinoti, jog didelę paklausą turintis rajonas su upe, parkais ir miškais, pasak „Eikos“ eksperto J.Šavelskio, yra priskiriamas prie prabangesnės klasės būsto rajonų, kur vidutinė vieno kvadratinio metro kaina yra apie 2400 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius