Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 ekspertai pataria: kaip nusiderėti perkant būstą ir ko geriau niekada nesakyti

Planuojate pirkti naujus namus, bet nenorite permokėti ar turite sutaupę tik tam tikrą sumą? Išsirinktame būste yra pereinamas kambarys? Pardavėjas nenori išvežti senų baldų ir kilimų nuo sienų? O gal butas įrengtas pirmame aukšte arba tiesiai iš jūsų virtuvės matosi priešais gyvenančių kaimynų miegamasis? Visa tai – puikūs argumentai deryboms dėl kainos prieš pasirašant sutartį.
Ernesta Garmienė, Viktorija Volungėnaitė, Mantas Mikočiūnas
Ernesta Garmienė, Viktorija Volungėnaitė, Mantas Mikočiūnas / 15min montažas

Perkant nekilnojamąjį turtą norisi sumokėti kaip įmanoma mažiau, o šiuo metu įkaitus rinkai, pardavėjai įžūliai kelia kainas, nes gali uždirbti kur kas daugiau, nei vertas jų parduodamas turtas. Tačiau yra būdų, kaip rasti kompromisą ar bent išpešti kuo daugiau naudos perkant naujus namus.

Ekspertai sako, kad pastaruoju metu leistis į derybas su pardavėjais gali būti pavojinga, nes taip nesunku netekti patikusio nekilnojamojo turto.

Tiesa, galimybių nusiderėti dėl mažesnės kainos, vis dėlto, yra. NT objekto kainą mažina ne tik pats butas bei jo būklė, bet ir infrastruktūra aplink jį, numatytas įsikraustymo laikas, jame liekantys daiktai ar papildomi mokesčiai dokumentų tvarkymui. Apie tai, kaip derėtis, kokiais argumentais remtis ir kokią nuolaidą būstui galima gauti, papasakojo šios srities specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius