Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Absoliutus rekordas Vilniaus NT rinkoje: išsigandę infliacijos, lietuviai „šluoja“ butus

Vilniuje šių metų kovo mėnesį, skirtingais skaičiavimais, parduota maždaug 900–1000 butų. Tai – istorinis rodiklis. Ne mažiau stebina ir pirmojo ketvirčio rezultatai. Ekspertų teigimu, tokį masinį butų pirkimą galėjo paskatinti kylančios infliacijos baimė ir noras saugiai „padėti“ pinigus.
Nuostaba
Nuostaba / 123RF.com nuotr.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ duomenimis, 2021 metų kovo mėnesį Vilniuje tiesiogiai iš plėtotojų buvo nupirkti ir rezervuoti 867 naujos statybos butai jau pastatytuose ir statomuose daugiabučiuose. „Inreal“ duomenimis, Vilniuje parduota 902 nauji butai.

Nekilnojamojo turto analitikos platformos „CityNow“ duomenimis, kovo mėnesį Vilniuje susitarta dėl 1007 naujos statybos butų pardavimų. Tai yra beveik 5 kartus daugiau negu 2020 metų kovą, prasidėjus pandemijai.

„Ir šis rekordas, veikiausiai, taip pat bus viršytas, nes į kovo mėnesio statistiką neįtrauktas vienas iš Vilkpėdės projektų, pardavimus vykdantis uždarame tinklapyje. Tikėtina, kad virš 100 susitarimų pateks į artimiausių mėnesių statistiką, kada prekyba butais startuos viešai“, – prognozuoja „Inreal“ grupės investicijų ir analizės vadovas Tomas Sovijus Kvainickas.

Tuo metu „Eika“ skaičiuoja, kad per kovo mėnesį parduoti 1025 butai, o per ketvirtį – 2664 butai.

Nors įmonės pateikia skirtingus skaičius, visi sutaria, kad tai – istoriškai rezultatyviausias mėnuo. O ketvirtiniai duomenys – nematyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius