Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Architektai atskleidė daugiau detalių apie D.Grybauskaitės namą: 5 kambariai, apsaugos postas ir rusų susidomėjimas

Paaiškėjus, kokiame name gyvens prezidentė Dalia Grybauskaitė, su architektais susisiekė rusiškai kalbantys asmenys ir pareiškė norintys tokio paties projekto, bet namas turi būti iš medinių rąstų. Tai paaiškėjo Vilniaus rajono savivaldybėje pirmadienį architektams pristačius prezidentės būsimo gyvenamojo namo projektą. Pasak projektuotojų, „Bajorų parke“ prezidentei bus statomas 300–350 kv. m ploto, 5 kambarių pastatas, o greta jo galbūt iškils apsaugos būdelė.
Prezidentės namo projektas
Prezidentės namo projektas

Projektinius pasiūlymus prezidentės užsakymu parengė bendrovė „Metro architektūra“.

Anot architektų, D.Grybauskaitei iš dviejų sklypų Žemuogių gatvėje buvo suformuotas vienas 25,4 aro sklypas.

„Į sklypą patenkama iš Žemuogių gatvės, sklypo ribose formuojamas akligatvis, iš kurio numatomi teritorijos vartai. Teritorija bus aptverta tvora pagal numatomus reglamentus, kokie bus siūlomi. Pastatas projektuojamas vieno aukšto, vienašlaičiais stogais. Patekimas į pastatą yra šiaurinėje pusėje iš Žemuogių g., o pastato patalpos orientuojamos į pietus, į mišką. Numatytas garažas automobiliui. Viduje ūkinės patalpos, miegamieji, vonios kambariai ir pagrindinės patalpos“, – pristatyme teigė architektas Algimantas Mačiulis.

Pietinėje pusėje numatoma dengta terasa.

Prezidentės namo projektas
Prezidentės namo projektas

Bendras namo plotas bus 300–350 kv. metrų, 5 kambarių. Numatomas sklypo užstatymo plotas iki 500 kv. metrų. Greta namo svarstoma statyti būdelę apsaugai.

D.Grybauskaitės namas ribojasi su trimis sklypais, tačiau iš kaimynų užklausų jie negavo.

„Negavome jokių užklausų. Elektroniniu paštu irgi negavome jokių užklausų. Jeigu būtų turėję dar kokių norų, būtų čia pasirodę“, – teigė architektas Julius Biliūnas.

Pasak „Metro architektūros“ architektų, rengiant techninį projektą, namo išorė keistis neturėtų.

„Iš principo, tai yra standartinis gyvenamasis namas. Mes jį viešiname, nes jo pakankamai nemaža kvadratūra, bet nieko stebuklingo neplanuojame“, – aiškino jie.

Prezidentės namo projektas
Prezidentės namo projektas

J.Biliūno teigimu, esminis prezidentės reikalavimas projektui buvo privatumas.

„Stengėmės išsaugoti privatumą, bet nedaryti nuolaidų gyvenimo būdo kokybei. Tai buvo didžiausias iššūkis, kad būtų privatu ir patogu. Iš pradžių siūlėme tris koncepcijas, o po to nuėjome prie vienos ir toliau vystėsi projektavimas bendraujant su užsakovu“, – tikino jis.

„Be to, architektai atskleidė, kad, paviešinus D.Grybauskaitės namo projektą, sulaukė dėmesio ne tik iš žiniasklaidos, bet ir statybinių medžiagų pardavėjų. O vienas žmogus net panoro įsigyti projektą. Taip pat vienas žmogus rusų kalba parašė laišką, kad norėtų tokio namo, tik iš rąstų. Tai labai juokėmės, nes neišeina tokio namo iš rąstų. Kita vertus, tai yra individualaus namo projektas ir jis yra skirtas tam žmogui. Mes jo parduoti kaip kartotinio projekto negalime ir nenorime“, – teigė J.Biliūnas.

Namas turėtų būti A+, svarstoma ant stogo įrengti saulės kolektorius. Namo statybos kartu su įrengimu, architektų nuomone, galėtų trukti 1–2 metus.

Sausio pradžioje 15min skelbė, kad D.Grybauskaitė papildė savo privačių interesų deklaraciją, kurioje nurodė už sklypą Bajoruose praėjusių metų pabaigoje sumokėjusi likusią 65 tūkst. eurų sumą.

Privačių interesų deklaracijoje nurodoma, kad 2017 metų gruodžio 12 dieną sudaryta sutartis, kuria bendrovei „Apyvarta“ sumokėta galutinė suma už namų valdos sklypą su miško dalimi – 65 tūkst. eurų. Prezidentė 2016 metais jau sumokėjo avansą už šį sklypą – 10,5 tūkst. eurų, todėl bendra kaina – 75,5 tūkst. eurų. D.Grybauskaitės sklypo plotas – 25 arai.

„Bajorų parko“ projektas vykdomas trimis etapais, jų metu iš viso bus parduodama 60 namų valdos sklypų. Jų plotai siekia maždaug nuo 10 iki daugiau nei 18 arų. Į sklypo kainą įskaičiuotos komunikacijos – elektra, dujos, šviesolaidis ir nutiesti keliai, privažiavimai. ​Įsigijus sklypą, besiribojantį su mišku, priklausys dar ir dalis miško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius