Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: dainininkė Gintarė Karaliūnaitė parduoda namą, į kurį įdėjo visą savo širdį

Prieš 12 metų, taip pat žiurkės metais, įsigijusi beveik 200 kvadratinių metrų namą Kauno rajone, Bijūnų kaime, žinoma dainininkė Gintarė Karaliūnaitė jį perdarinėjo ir keitė tol, kol sukūrė nestandartinį interjerą – tokį, kuriame kruopščiai apgalvota kiekviena detalė, o atrasti pilkos spalvos atspalviai ramina ir sukuria ypatingą atmosferą. Tačiau šiandien tik su dukryte gyvenančiai moteriai šis namas tapo per didelis, todėl jam ieškomi nauji šeimininkai.
Gintarės Karaliūnaitės namai
Gintarės Karaliūnaitės namai / 15min nuotr.

Kodėl pasirinkta pilka spalva

„Kai įsigijau šį namą, buvo visai kitokia gyvenimo situacija. Tuo metu svajojau turėti didelę šeimą, tačiau ne visos svajonės pildosi. Sprendimas parduoti namą priimtas neskubotai, jis labai apgalvotas. Kad jį parduosiu, žinojau jau prieš trejus metus, tačiau, kol sūnus mokėsi mokykloje, norėjau užtikrinti jam stabilumą. Šiuo metu sūnus jau antrus metus studijuoja užsienyje, o mes su dukryte likome dviese“, – atviravo Gintarė.

Skelbimas apie parduodamą namą įdėtas lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt ir pasiekiamas pagal šią nuorodą.

Peržengus šių namų slenkstį iš karto į akis krenta nestandartiniai interjero sprendimai ir lietuviams vis dar neįprasta, nors jau populiarėjanti pilka spalva. Pasak pačios šeimininkės, nors iš nuotraukų atrodo, kad tai skandinaviško stiliaus namai, žiūrint gyvai atsiveria šilta, pačios moters rankomis sukurta eklektika.

Iš pradžių namas niekuo nesiskyrė nuo daugelio kitų – visos jo sienos buvo baltos, tačiau jos moteriai buvo nejaukios ir priminė ligoninę. Dabar name liko tik balta virtuvė. Idėja, kad name vyrautų pilka spalva, Gintarei kilo iš karto. Pasak jos, ši spalva ramina, nevargina, neužgožia. Tiesa, kol pavyko atrasti tinkamus pilkos spalvos atspalvius, teko pavargti – ne kartą viską perdaryti.

Pasak jos, pilka spalva dar ir praktiška: prie jos tinka bet kokios kitos spalvos – pilką foną galima nuspalvinti ryškesnėmis užuolaidomis, patalyne, kilimais, baldais.

„Interjerą kūriau apie 10 metų, kol jis tapo vientisas. Tai buvo mano hobis laisvalaikiu. Į šį namą įdėta labai daug mano energijos, labai daug visko čia išmokau. Ne tik atradau savo spalvas, bet daug ką padariau pati savo rankomis – klijavau mozaikas, dažiau, plyteles klijavau, lupau, kitas klijavau, kol man patiko. Plytų sienos pertvara miegamajame – taip pat mano sumanymas.

Mėgstu įdomius daiktus, todėl valgomajame stovi senovinis stalas, taip pat yra man labai patinkanti senovinė komoda. Kitus baldus esu pati perdariusi ir perdažiusi. Net paprastos „Ikea“ spintelės yra visos perdažytos, rankenėlės pakeistos, taigi atrodo kaip vienetiniai baldai“, – aiškino pašnekovė.

Aruodas.lt/Gintarės Karaliūnaitės namas
Aruodas.lt/Gintarės Karaliūnaitės namas

Labiausiai ilgėsis kiemo pušų

Namas iš vidaus visiškai sutvarkytas – gyventi čia galima be rūpesčių, bet reikia jį šiek tiek tvarkyti iš išorės. Pasak Gintarės, šis klausimas yra atviras – paremontuoti fasadą pasiruošusi ir pati šeimininkė, tačiau šį remontą savo nuožiūra gali atlikti ir naujasis namo šeimininkas.

Moteris prisipažino, kad bene labiausiai jai gaila palikti kieme įrengtą spygliuočių alpinariumą, kurio didžiausia puošmena – jos pačios sodintos pušys. Spygliuočius ji pasirinko todėl, kad kieme būtų žalia ne tik vasarą, bet ir žiemą.

„Sienas žmonės gali keisti, griauti pagal save, bet tikrai paprašysiu – jeigu planuos iškasti pušis, kad man pasakytų. Aš jas pasiimsiu. Su tomis pušimis aš nuolat pasikalbėdavau. Per tiek metų jos išaugo ir dabar atsiskleidžia pats jų grožis. Yra kieme ir kitų medžių – šermukšnis, vyšnia, trešnė, bet ten, kur labiausiai kiemas matosi pro langus, pasidariau spygliuočių alpinariumą“, – pasakojo Gintarė.

Daugiau namo nuotraukų matysite portale Aruodas.lt, paspaudę šią nuorodą.

Aruodas.lt/Gintarės Karaliūnaitės namas
Aruodas.lt/Gintarės Karaliūnaitės namas

Namas skirtas ne vien tik šeimai

Šiuo metu dainininkė būstą nuomojasi, o pardavusi namą svajoja su dukra persikraustyti į mažą miestelį. Labiausiai jai prie širdies – Birštonas. „Tai nėra paprasta, bet galbūt kažkaip pavyks. Visgi gyvenime daug dalykų susidėlioja savaime – svarbiausia yra pačiam apsispręsti“, – įsitikinusi moteris.

Keturis kambarius (vieną miegamąjį, du vaikų kambarius ir svetainę, atskirtą nuo virtuvės) bei garažą dviem automobiliams turintis dviejų aukštų namas labai tinkamas šeimai su vaikais. Šiuo metu name esantys kambariai skirti berniukui (pilkomis sienomis) ir mergaitei (rožinėmis sienomis). Aplink panašiuose namuose taip pat gyvena jaunos šeimos su 2–3 vaikais.

Nors namas yra už miesto, tai patogiai pasiekiama, saugi gyvenvietė: prieinamos visos miesto komunikacijos, netoliese yra mokykla, kurią lanko vietiniai vaikai, baseinas, policijos mokykla. Gyvenvietė nutolusi 2 km nuo Garliavos.

„Kita vertus, kol namas bus parduotas, esame atviri ir nuomos variantui. Galbūt kažkam tiks tokia trumpalaikė kelių mėnesių nuoma. Name gyventi gali nebūtinai tik šeima, jis gali būti jaukus dviem žmonėms ar net vienam. Aišku, vyriškos rankos namui labai reikalingos, tačiau aš jame taip pat gyvenau viena. Tiesiog per tiek metų jau turiu atsirinkusi savo meistrus – ir žolės pjovėją, ir santechniką, ir elektriką“, – vardijo pašnekovė.

Šeimininkės žodžius patvirtino ir brokerė Evelina Vičiūnienė. Tiesa, ji pažymėjo, kad parduoti standartinį, niekuo neišskiriantį namą visada paprasčiau, tačiau teigė neabejojanti, kad šis namas tikrai sulauks būtent savo šeimininko, kuris taip pat gerai jausis sukurtoje erdvėje, kaip jautėsi pati Gintarė, juolab kad dauguma name esančių baldų lieka.

„Žmonės tikrai domisi – turėjome nemažai apžiūrų. Ir matau, kad namas jiems patinka. Šeimininkė yra priderinusi kiekvieną detalę, o žinant, kiek kas kainuoja, galima suprasti, kad į namą tikrai labai daug investuota. Man asmeniškai šie namai yra labai jaukūs, labai patinka namo išplanavimas: didelis miegamasis, didelė vonia ir didelė drabužinė – kiekvienos moters svajonė. Iš miegamojo galima patekti į didelę terasą. Kiemas taip pat jaukus ir gražiai apželdintas“, – teigė E.Vičiūnienė.

Daugiau informacijos apie namą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius