Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: kai namai atspindi asmenybę – Žvėryno uostas skoningam vilniečių gyvenimui

Pastaruosius metus viešojoje erdvėje vis dažniau pasigirsta spėliojimai apie galimus nekilnojamojo turto (NT) rinkos pokyčius pirkėjų naudai. Dalis potencialių investuotojų trypčioja vietoje: galbūt luktelėjus pavyks sutaupyti vieną kitą tūkstantį eurų? Vis tik delsimas investuoti gali ne tik neatsipirkti, bet finansiškai „atsirūgti“, nes vietoje kainų kritimo labiau tikėtinas šuolių į brangesnę pusę scenarijus. Realių veiksnių, dėl kurių NT objektų kainos turėtų kristi, neįžvelgia ir penkiolika metų šiame sektoriuje dirbantis brokeris Egidijus Gerasimavičius.
Žvėryne – namai iš ateities
Žvėryne – namai iš ateities / Rūtos Kotvickaitės ir Aistės Čirvinskienės nuotr.

„Rinka iš tikrųjų labai aktyvi. Jeigu pirmasis karantinas išgąsdino žmones, situacija antrojo karantino metu skiriasi kardinaliai. Pandemija paveikė judėjimą rinkoje į teigiamą pusę“, – teigė NT agentūros „Capital Real Estate“ Vilniaus biuro brokeris.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prognozuojama, kad NT kainos Lietuvoje artimiausiu metu nekris
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prognozuojama, kad NT kainos Lietuvoje artimiausiu metu nekris

Priežasčių delsimui neįžvelgia

Pasak E.Gerasimavičiaus, net kelių skirtingų veiksnių visuma lemia tai, kad aktyvumas, o kartu – ir kainos – Lietuvos NT sektoriuje nuo 2020 m. pavasario kilo.

„Žmonės daugiau laiko leisdami namuose perdėliojo savo prioritetus. Užsidarė parduotuvės, stipriai apribojo keliones, o NT sektorius stabiliai išliko sritimi – nepaisant sugriežtintos apžiūrų tvarkos – į kurią buvo galima investuoti. Labai reikšminga ir tai, kad praktiškai nepakito bankų kreditavimo politika.

Užsidarė parduotuvės, stipriai apribojo keliones, o NT sektorius stabiliai išliko sritimi – nepaisant sugriežtintos apžiūrų tvarkos – į kurią buvo galima investuoti.

Nereikėtų pamiršti, kad Lietuvoje gyvena daug pasiturinčių žmonių, turinčių turto užsienyje ir galinčių jį įpirkti. Apribojus keliones, jie ėmė dairytis būstų arčiau Baltijos jūros ar ežeringose šalies vietovėse, mūsų kurortuose.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaštus išaugins A++ energinio naudingumo klasės pastatų statybos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaštus išaugins A++ energinio naudingumo klasės pastatų statybos

Investavo nebe užsienyje, o Lietuvoje, čia, kur bet kada galės nuvykti pailsėti. Be jokios abejonės, NT objektų kainų kritimo šiais metais nepaskatins ir tai, kad nuo šių metų statybos leidimai išduodami tik A++ energinio naudingumo klasę atitinkantiems pastatams“, – pastebėjo ilgametę darbo patirtį sukaupęs brokeris.

Vieniems – užmiestis, kitiems – miesto širdis

Jodo prisotintas pajūrio oras, maudynėms ir žvejybai tinkami ežerai – ne vieninteliai lietuvių traukos centrai. E.Gerasimavičiaus teigimu, suintensyvėjo ir naujų individualių namų bei kotedžų priemiesčiuose paieškos.

„Objektai brangsta ir dėl padidėjusios paklausos, pasiūlos stygiaus, ir dėl statybos kaštų augimo. Karantino metų juntamas kai kurių medžiagų deficitas, išaugo medžiagų logistikos kaštai.

Pastaraisiais metais susiformavo statybų sektoriaus darbuotojų stygius: ne paslaptis, kad didelė jų dalis atvyksta iš Ukrainos ir Baltarusijos, įvairios priežastys nulėmė jų judėjimo apribojimus.

Pastaraisiais metais susiformavo statybų sektoriaus darbuotojų stygius: ne paslaptis, kad didelė jų dalis atvyksta iš Ukrainos ir Baltarusijos, įvairios priežastys nulėmė jų judėjimo apribojimus“, – dėstė E.Gerasimavičius.

Anot brokerio, kol vieni butuose gyvenantys lietuviai žvalgėsi pajūrio ar nuosavų namų užmiestyje link, kiti kaip tik atsigręžė į būstus arčiau miestų centrų.

„Vienas esminių tokio būsto kriterijų – balkonas su gražia panorama. Pageidaujama ir didesnė terasa, jeigu butas įrengtas pirmame arba viršutiniame daugiabučio namo aukšte. Būtina – kad būtų kuo arčiau gamtos: parko, pasivaikščiojimo takų, kad žmogus kasdien galėtų susikurti sau progą išeiti pakvėpuoti grynu oru netgi gyvendamas didmiesčio širdyje.

Rūtos Kotvickaitės nuotr./„Žvėryno namai“ Vilniuje
Rūtos Kotvickaitės nuotr./„Žvėryno namai“ Vilniuje

Kas be ko, pageidautina kuo naujesnė statyba su kuo funkcionalesne erdve. Beje, vienišiai ir netgi poros, galinčios tai sau leisti, pastaraisiais metais renkasi trijų kambarių butus, kadangi pajuto patogios darbo erdvės būtinybę“, – pasakojo vieną tokių būstų šiuo metu pristatantis E.Gerasimavičius.

Objektą apžiūrėti galite lankomiausiame šalies NT skelbimų portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Šarmingas ramybės uostas – šarmingai asmenybei

15min pašnekovo atstovaujamas 3 kambarių, 76 kv. metrų ploto butas įrengtas Žvėryno mikrorajono Pieninės gatvėje.

Būstas, orientuotas į pietvakarių pusę, kurioje matyti Konstitucijos prospekte esantys sostinės dangoraižiai, yra 2018 m. statytame moderniame „Žvėryno namų“ projekte.

„Sakyčiau, kad šis variantas subalansuotas vieno žmogaus gyvenimui arba porai, ir nesvarbu kokio amžiaus. Be erdvios svetainės ir virtuvės zonos bei miegamojo, bute įrengtas stilingas darbo kambarys.

Aišku, jį lengvai galima modifikuoti į vaikų kambarį. Vis tik ryškiau šiuose namuose regiu įsikuriančius pasiturinčius, tvirtus, savimi pasitikinčius, karjerą darančius žmones“, – pabrėžė E.Gerasimavičius.

Aistės Čirvinskienės nuotr./Darbo kambario būtinybė – šių dienų realija
Aistės Čirvinskienės nuotr./Darbo kambario būtinybė – šių dienų realija

Anot profesionalo, šis 3 kambarių butas pulsuoja ypatinga aura, šarminga stilistika, žavi aksesuarais ir puikiai apgalvotomis detalėmis.

„Nesakau, kad toks interjeras absoliučiai neaktualus vyrui, tačiau namų aplinką sukūrė moteris, ir tai labai jaučiasi. Pradedant didelėmis spintomis miegamajame, koridoriuje ir darbo kambaryje, baigiant spintelių gausa virtuviniams rakandams paslėpti.

Virtuvės zonoje paslėpta ir skalbyklos zona. Pagalvota apie maksimalų čia gyvenančio žmogaus patogumą. Netgi batų spintelė susegmentuota: vieni stalčiai – ilgaauliams, kiti – aukštakulniams, treti – vasarinėms basutėms, tobula detalė moterims“, – vardijo NT brokeris.

Žinomos interjero dizainerės potėpiai

Ypatingą aurą ir šilumą Žvėryno mikrorajono būste sukūrė interjero dizainerė-architektė Rima Simonė. Dizaino autorė šiame projekte gyvena jau kelerius metus, tačiau pasijuto pribrendusi pokyčiams, todėl nusprendė išbandyti Užupio Respublikos privalumus ir trūkumus.

Mano manymu, šis būstas – pirkinys, kuris morališkai nepasens dar labai daug metų, nes jo įrengimas ir, be abejo, dizainas – su išliekamąja verte. Tai stilius, link kurio Lietuva kol kas tik eina.

Pasak E.Gerasimavičiaus, būstą jo autorė paliks tokį, kokį jį matote portalo Aruodas.lt skelbime. Užleisdama stilingą erdvę naujakuriams, susirinks tik knygas.

„Kadangi Rima daugiausia dirba su užsienio rinkomis, į Lietuvą ji parsineša kiek kitokį negu mums įprasta interjero matymą ir nestandartinius jo potėpius. Kad ir šis interjeras, turįs itin daug veidrodžių. Pora jų – miegamajame, ant spintelių, greta lovos.

Aistės Čirvinskienės nuotr./Miegamasis su veidrodžiais ir suoliuku
Aistės Čirvinskienės nuotr./Miegamasis su veidrodžiais ir suoliuku

Įdomu tai, kad jeigu lietuviai įpratę veidrodžių neuždengti, šiuo atveju juos tarytum užstoja šviestuvai. Rima apskritai labai gerai išmano apšvietimo klausimus, todėl ir šiame bute kiekviena lemputė, kiekvienas šviestuvas turi savo „tikslą“, o apšvietimo intensyvumas visur reguliuojamas.

Miegamajame ji pastatė retai lietuviškame interjere pasitaikantį minkštą suoliuką, ne tik patogią interjero detalę, tačiau ir labai gražią, kurios paskirtis – prisėsti apsirengti, susidėti drabužius“, – vardijo NT agentūros „Capital Real Estate“ brokeris. – Būsto langus dengia dieninės užuolaidos, o vietoje naktinių Rima pasirinko kokybiškas žaliuzes. Tokiam pasirinkimui įtakos turėti galėjo šveicariško ar angliško dizaino dėsniai.“

Aistės Čirvinskienės nuotr./Naktinių užuolaidų šiame būste buvo atsisakyta, jas pakeitė žaliuzės
Aistės Čirvinskienės nuotr./Naktinių užuolaidų šiame būste buvo atsisakyta, jas pakeitė žaliuzės

Lietuviški audiniai, baldai ir paveikslai

Šio 3 kambarių buto „Žvėryno namuose“ įrengimui interjero dizainerė R.Simonė rinkosi aukščiausios kokybės medžiagas.

Užuolaidos, sofų užvalkalai ir pagalvėlės pasiūtos iš kokybiškų audinių, lietuvių baldininkai gamino ąžuolines grindis bei virtuvės komplektą su sala.

Lietuvių dailininkais dizainerė pasitikėjo ir rinkdamasi paveikslus šio būsto interjerui.

„Kietieji ir minkštieji baldai suprojektuoti pagal specialų užsakymą ir atitinka aukščiausios kokybės bei funkcionalumo standartus. Dar daugiau, įrenginėjant rekuperacijos sistemą, R.Simonė užsibrėžė tikslą nežeminti lubų – jos buvo šiek tiek nuleistos griežtai tik tose vietose, kur driekiasi trasos. Aukštos ir šio būsto vidaus durys, siekiančios 2,40 m aukštį.

Aistės Čirvinskienės nuotr./Lubos nužemintos buvo griežtai tik tose vietose, kuriose driekiasi rekuperacijos sistemos trasos
Aistės Čirvinskienės nuotr./Lubos nužemintos buvo griežtai tik tose vietose, kuriose driekiasi rekuperacijos sistemos trasos

Mano manymu, šis būstas – pirkinys, kuris morališkai nepasens dar labai daug metų, nes jo įrengimas ir, be abejo, dizainas – su išliekamąja verte. Tai stilius, link kurio Lietuva kol kas tik eina“, – pabrėžė E.Gerasimavičius.

Įrengimo kliurkos trukdo parduoti NT

Penkiolikos metų patirtį NT sektoriuje sukaupęs 15min pašnekovas pastebėjo, kad jau kurį laiką ryškėja tendencija tampančios interjero dizainerių paieškos:

„Būna, kad žmonės, patys įsirengę namus, supranta, kad šviestuvą vis dėlto pakabino ne toje vietoje, kurioje reikėjo. Analogiškai, rozetės irgi lieka įrengtos ne toje vietoje. Jau nė nekalbant apie baldų pasirinkimą: nusiperkame sofą, sumontuojame ją svetainėje, ir, pasirodo, dėl iš anksto preciziškai neapskaičiuotų gabaritų praeiti galime tik šonu.

Aistės Čirvinskienės nuotr./Interjero dizaineriai iki galo apgalvoja kiekvieną detalę
Aistės Čirvinskienės nuotr./Interjero dizaineriai iki galo apgalvoja kiekvieną detalę

Praktiška apgalvoti kiekvieną detalę – kur sėdėsi, kur žiūrėsi, kaip buities prietaisus išdėliosi, ar aksesuarai, profesionaliai pateikti internete, taip pat dailiai atrodys mūsų namų interjere. Net ir toks dalykas kaip apšvietimas virtuvėje – ne visi žino, kad jis turi būti virš stalo, o ne kažkur šone ar už nugaros.

Įsirengdami patys, padarome daug klaidų, kurias ištaisyti vėliau kainuoja gerokai brangiau negu interjero dizainerio paslaugos.

Įsirengdami patys, padarome daug klaidų, kurias ištaisyti vėliau kainuoja gerokai brangiau negu interjero dizainerio paslaugos. Tokie neatitikimai lemia, kad, atėjus laikui parduoti būstą, tai padaryti gerokai sunkiau. Žmonės ėmė suprasti interjero dizainerių vertę.“

Ne paskutiniu smuiku griežia lokacija

NT brokerio manymu, ne vien prabangiu ir stilingu įrengimu, nedideliais šildymo kaštais, Vilniaus panoramos vaizdu iš balkono, kurio šiam kampiniam butui neužstoja kaimyniniai, bet ir lokacija šis pasiūlymas Pieninės gatvėje traukia portalo Aruodas.lt lankytojus.

„Vieta – ideali. Prie „Panoramos“ kyla nauji verslo centrai, darbo zonos. Susisiekimo prasme – vėlgi: yra kryptys į T.Narbuto ir Ukmergės gatves.

Per viaduką, kuris statomas T.Narbuto gatvėje, greitas susisiekimas su Vingio parku. Visi šie akcentai svarbūs, renkantis būstą arti judriojo Vilniaus centrinės dalies“, – pabrėžė E.Gerasimavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius