-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: sostinės Stiklių gatvėje parduodamas įspūdingas butas su garsių dizainerių kurtais baldais

Nepaisant to, kad Stiklo kvartalas yra judriųjų senamiesčio arterijų – Didžiosios ir Vokiečių gatvių – užantyje, atrandamas jis išties nesunkiai, o pamilstamas – dar lengviau.
Butas Stiklių gatvėje
Butas sostinės Stiklių gatvėje lepina pasakiška senamiesčio dvasia ir absoliučia ramybe / Aruodas.lt nuotr.

Net ir žmonės – kitokie

Juvelyriškoji Stiklių, M. Antokolskio, Žydų ir Gaono gatvių sandūra, alsuojanti ne vien prabanga, bet ir jaukumu, lyginama net su elegantiškaisiais Prancūzijos sostinės Paryžiaus kvartalais.

„Kiek tik save prisimenu, šis kvartalėlis man visad asocijavosi su ypatinga aura. Jame gyvena, regis, kitokie žmonės nei aplinkui – kitaip elgiasi, kitokiomis manieromis pasižymi. Fainos kavinaitės, atsipalaidavę, niekur neskubantys praeiviai, mandagiai smalsūs turistai. Mano akimis, šis sostinės senamiesčio kampelis – visiškas užsienis“, – 15min pasakoja nuo mažumės šia meno, mados ir maisto kaimynyste, puoselėjančia vienos seniausių prekybinių vietų sostinėje idėją, besižavintis vilnietis Ignas Vanagas, šiuo metu parduodantis butą Stiklių gatvėje.

Aruodas.lt nuotr./ Italijoje ir Lietuvoje projektuoti baldai – ne vien išvaizdūs, bet ir patogūs
Aruodas.lt nuotr./ Italijoje ir Lietuvoje projektuoti baldai – ne vien išvaizdūs, bet ir patogūs

Problema – tamsūs butai

I.Vanagas jau šešerius metus gyvena į romantiškiausių ir geidžiamiausių sostinės sąrašų viršūnes patenkančioje Stiklių gatvėje, nusidriekusioje vos 260 metrų.

Pro medinius vilniečio buto langus matyti samana žalia pražilę senieji Vilniaus stogai, o apvalus langelis svetainėje įrėmina ryto spindulių nušviestą aukščiausią Vilniaus senamiesčio pastatą – Šv. Jonų bažnyčios barokinę varpinę, už kurios giedrą dieną lyg ant delno atsiveria trijų Kryžių kalnas.

Aruodas.lt nuotr./Butas Stiklių gatvėje
Aruodas.lt nuotr./Butas Stiklių gatvėje

Bute įrengti stoglangiai kasnakt „rodo“ tiesioginę žvaigždėto dangaus transliaciją.

„Vilniaus senamiestyje yra daug nuostabių butų, bet didžioji jų dalis – tamsoki. Atstumas nuo buto lango iki kito namo yra nedidelis, saulės šviesos į patalpas patenka nedaug. Retas senamiesčio butas suderina puikią lokaciją ir tokį kiekį šviesos, koks yra mano namuose“, – pastebi I.Vanagas, o įsitikinti tuo galite ir jūs, lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt peržiūrėję daugiau šio buto nuotraukų.

Įsirengė sau, bet likimas paruošė staigmenų

Vilnietis I.Vanagas šį lofto tipo 2 aukštų, 2 kambarių butą naujausiame Stiklių gatvės name, statytame vos 2006-aisiais, įsigijo ir įsirengė prieš šešetą metų.

Planavo pasitikti jame ir žilą senatvę, deja deja, likimas kartais žmonėms turi paruošęs kitokį scenarijų, negu kad planuoja jie patys.

Kiekvienas daiktas, pradedant granitu padengtu virtuviniu stalu, baigiant vazele vonios kambaryje, bute kuria tobulą harmoniją.
I.Vanagas

„Šis 71,96 m² butas – ne vien šviesus ir stilingas, bet ir labai ekonomiškas. Bute įrengtas kondicionierius, domofonas, signalizacija. Pirmajame aukšte yra gyvenamasis kambarys su virtuve, sanitarinis mazgas svečiams. Antrajame – darbo zona, miegamasis, pagrindinis vonios kambarys, drabužinė. Virtuvėje – „Miele“ buitinė technika, granito stalviršiai, „Hansgrohe Axor“ santechnika. Susikūriau erdvę, kurioje ketinau nugyventi savo gyvenimą, o jis vieną dieną ėmė ir pasikeitė kardinaliai, – atvirauja I.Vanagas. – Palieku šią idilę ir keliuosi kitur, tad ieškau žmogaus, į kurio rankas galėčiau atiduoti savo butą. Nuo atviros virtuvės – iki modernaus židinio, nuo garso sistemos lubose – iki unikalių dizaino detalių – tai ne vien apartamentai, bet ir gyvenimo būdo bei stiliaus veidrodis. Būstas geriausiai pritaikytas viengungiui arba jaunatviškai miesto porai: ranka pasiekiamas sostinės centras, Gedimino prospektas, o visai greta įsikūrę jaukūs senamiesčio restoranai, gurmanų parduotuvėlės, meno galerijos, per kelias minutes pasiekiami Rotušės aikštė, parkai ir sodai.“

Puošia žinomų interjero dizainerių kūriniai

Išpuoselėtas dviejų aukštų butas sostinės Stiklių gatvėje – jeigu ne kaip muziejus, tai mažiausiai – it penkių žvaigždučių viešbutis:

„Žinau, ko reikia ne tik stilingai, bet ir patogiai buičiai. Be kita ko, kolekcionuoju baldus, tad namams Stiklių gatvėje parinkau vardinius, geriausių pasaulio dizainerių baldus, kurie išties ypatingi. Tarp jų – pasaulyje riboto leidimo Roberto Lazzeroni fotelis „Star Trek“. Tiesą pasakius, visai neseniai internete pastebėjau skelbimą apie Niujorke pardavinėjamą kelių šimtų milijonų dolerių vertės gyvenamąjį namą, kurio pagrindinis akcentas – tas pats fotelis, kuris „įsitaisė“ mano svetainėje. Namus puošia ir kėdė-skulptūra „Miss Lacy“, Philippe Starck sofa, Fornasetti dekoracijos – paauksuota dekoratyvinė lėkštė, krištolo žvakidės, autentiški Andre Basilier meno darbai. Visa tai – ypatingos vertės“, – vardija baldų kolekcionierius I.Vanagas.

Aruodas.lt nuotr./Butas Stiklių gatvėje
Aruodas.lt nuotr./Butas Stiklių gatvėje

Parduoda ne kvadratinius metrus

Dažnas lietuvis yra pirkęs ar bent jau nuomojęsis būstą, tad anokia paslaptis, jog įprastai tokie vertingi baldai ir aksesuarai naujiesiems gyventojams paliekami nebūna.

„Apsisprendžiau viską palikti savose vietose dėl to, kad šie baldai ir detalės tarnauja nuostabiame mano buto interjero projekte. Pastarasis atsiskleidžia tik esant šiems daiktams – būtent tokių formų, spalvų ir medžiagų, o tai kuria ne tik šiltą, bet modernų bei patogų interjerą. Parduodu ne vien kvadratinius metrus – kiekvienas daiktas, pradedant granitu padengtu virtuviniu stalu, baigiant vazele vonios kambaryje, bute kuria tobulą harmoniją, – neabejoja aukščiausios klasės pasaulinio viešbučio karališkąjį numerį primenančio buto Stiklių gatvėje savininkas I.Vanagas. – Kas be ko, jeigu pirkėjas pageidaus – viską susirinksiu. Juk pasitaiko, kad žmogus turi savo mėgstamą sofą, fotelį ar kėdę, kurią drauge su prisiminimais nori atsinešti su savimi iš ankstesnių namų.“

Sanatorija“ triukšmingoje senamiesčio širdyje

Nors lofto tipo 2 kambarių butas yra pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje, sostinės triukšmas pasilieka už užvertų, ramioje posesijoje, vidiniame kiemelyje esančių namų durų.

Mano akimis, šis sostinės senamiesčio kampelis – visiškas užsienis.
I.Vanagas

Automobilių varikliai šiame jaukiame, šviesiame prieglobstyje taip pat negaudžia, kadangi Stiklių gatvėje ribojamas transporto eismas.

„Ilsėdamasis namuose neišgirsi triukšmo, naktimis besilinksminančiųjų balsų. Regis, iki artimiausių barų – vos keliasdešimt metų, tačiau triukšmas lieka atokiau namų sienų. O virš lofto stogo, žinoma, tik dangus, – pastebi 15min pašnekovas. – Kartais žmonės sako: „Koks skirtumas, kokia toji kaimynystė, rami ar triukšminga, tvarkinga ar apšnerkšta, svarbiausia – kas vyksta mano namuose“. Mano giliu įsitikinimu, kaimynystė yra labai svarbi: kuo geresnė ir gražesnė mus supanti aplinka, tuo geresnė gyvenimo kokybė, produktyvesnis darbas, ramesnis poilsis. Gyvename tik kartą, todėl kaimynystėje ir namuose, kuriuose praleidžiame nemažą paros dalį, turi būti gera.“

Aruodas.lt nuotr./Butas Stiklių gatvėje
Aruodas.lt nuotr./Butas Stiklių gatvėje

Ilgėsis gyvėjančio juvelyrų kvartalo

Būtent Stiklo kvartale gyvenančiųjų I.Vanagas tikina pasiilgsiantis labiausiai: „Bendruomenė nuostabių žmonių. Santūrūs menininkai, etiški verslo atstovai. Tik ką vienerių metų sukaktį minėjusi seniausio Vilniaus prekybinio Stiklo kvartalo bendruomenė nuolat organizuoja įvairius kultūrinius renginius – meno, mados ir maisto naktis, parodas, paskaitas, atviras juvelyrinių dirbinių dirbtuves, prisimena Vilniaus senamiesčio gatvelių bei jų kiemukų istoriją, puošiasi kalėdinėmis dekoracijomis, dekoratyviniais oro balionais. Šiuo kvartalu, o ypač – Stiklių gatve – domisi netgi užsienio vlogeriai. Vadinasi, išties esame savaip unikalūs, savaip nepaprasti.“

Bute įrengti stoglangiai kasnakt „rodo“ tiesioginę žvaigždėto dangaus transliaciją.

Ateityje atsipirksianti investicija

Butą naujos statybos Stiklių gatvės name I.Vanagas parduoda kartu su vieta automobiliui vidiniame kiemelyje, nuo lietaus ir kaitrios saulės stogelio saugoma.

„Vietą parkinge jau galėjau parduoti ne vienam kaimynui ir netgi ne vieną kartą, pasiūlymų buvo, tačiau neparduosiu tol, kol neįsitikinsiu, jog būsimam mano buto savininkui jos neprireiks. Jeigu gyveni Stiklių gatvėje ir vairuoji automobilį, parkingas būtinas, kadangi pačioje gatvėje transporto palikti nėra kur, – akcentuoja I.Vanagas. – Augant nekilnojamojo turto vertei Lietuvos sostinėje, taip kokybiškai ir dar tokioje unikalioje vietoje įrengtų apartamentų pasitaiko itin retai. Šis butas – puiki investicija.“

Daugiau informacijos ir nuotraukų matysite portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius