Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydas Avulis: naujų butų pardavimai Vilniuje nemažina apsukų

Jau ketvirtą mėnesį iš eilės naujų butų sandėlis išliko stabilus, taip pat naujų butų pardavimai nemažėjo, rašoma nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Hanner“ rinkos apžvalgoje.
Arvydas Avulis
Arvydas Avulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiuo metu naujų butų sandėlis (statomi arba pastatyti daugiabučiai, kuriuose galima rezervuoti butus) siekia 4624 butus – tai 17 būstų mažiau negu rugsėjį.

Taip pat trumpėjo ir prognozuojamas laikotarpis, reikalingas visiškai realizuoti susikaupusių butų sandėlį.

„Spalio mėnesio duomenimis, išparduoti dabar pastatytus ir pardavinėjamus naujus butus reikėtų 15 mėnesių, kas yra stabilios rinkos rodiklis. Rugsėjį šis rodiklis siekė 16 mėnesių“, – teigia „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Šių metų spalio mėnesį, palyginti su rugsėju, naujų butų pardavimai Vilniuje šiek tiek augo. Per mėnesį parduotas 301 naujas butas – tai yra 9 butais daugiau negu rugsėjį.

„Panašus mėnesio rezultatas buvo fiksuotas šių metų birželį, kai pirkėjai įsigijo 304 naujus butus. Pastebime, kad per kelis mėnesius paklausa išlieka stabili ir svyruoja 10 proc. ribose“, – apžvalgoje teigia bendrovės valdybos pirmininkas.

Naujakuriai dažniausiai rinkosi dviejų kambarių butus – toks buvo kas antras įsigytas būstas. Ketvirtadalis visų nupirktų naujų butų buvo 3 kambarių. Populiariausi mikrorajonai pagal parduotus butus buvo Naujamiestis, Pilaitė bei Verkiai.

Be to, praėjusį mėnesį augo viršutinio ir prestižinio segmentų butų pardavimai, kurių kvadratinio metro kaina prasideda nuo 1,7 tūkst. eurų. Iš visų nupirktų butų jie sudarė 45 proc. Atitinkamai spalį šiek tiek mažėjo iki 1,7 tūkst. eurų už kv. m kainuojančių butų pardavimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius