Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcionuose apsiperka gausiau: tarp laimikių – kino teatras ir patalpos kurortuose

Antstolių ir bankroto administratorių varžytinėse, savivaldybių bei Turto banko organizuojamuose aukcionuose šiemet buvo parduota turto už 50,9 mln. eurų. Tai beveik penktadaliu daugiau nei praėjusių metų pirmąjį pusmetį, kai parduoto turto vertė siekė 43,2 mln. eurų.
Konstitucijos prospekte esantys Vilniaus dangoraižiai
Konstitucijos prospekte esantys Vilniaus dangoraižiai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Naujausiais duomenimis, kuriuos analizuoja elektroninių varžytinių ir aukcionų sistemą valdantis Registrų centras, e. varžytinių portale per pirmąjį šių metų pusmetį buvo paskelbta 4,2 tūkst. varžytinių ir beveik 1,3 tūkst. aukcionų, įvyko beveik 1,3 tūkst. varžytinių ir aukcionų, rašoma pranešime spaudai.

Antstolių skelbtose varžytinėse šiemet rinkoje realizuota turto už 15,3 mln. eurų, o didžiausią šio turto dalį (už 14,5 mln. eurų), kaip įprasta, sudarė nekilnojamasis turtas.

Tarp įdomesnių šių aukcionų dalyvių laimikių atsidūrė sostinėje, Gedimino pr. už beveik 600 tūkst. eurų parduotos kavinės patalpos. Taip pat pirkėjo sulaukė ir parduotuvė su administracinėmis patalpomis Šiauliuose, už kurias pirkėjas sutiko sumokėti per 300 tūkst. eurų.

Bankroto administratorių varžytinėse pirmąjį pusmetį parduota turto už 12,5 mln. eurų. Šiose varžytinėse pirkėjų dėmesio sulaukė Vilniaus rajone esantis gamybinis pastatas, parduotas už ketvirtį milijono eurų, bei už beveik 150 tūkst. eurų įsigytos administracinės patalpos Kauno rajone.

Šiais metais toliau didėja aukcionus skelbusių savivaldybių ir jų skelbiamų aukcionų skaičius – viso šiemet šiuose aukcionuose parduoto turto vertė siekė 6 mln. eurų. Šiemet turtą aukcionuose bandė parduoti net 45 savivaldybės, kai pernai tokių buvo 33, o 2017 metais – vos 8.

Savivaldybių skelbtuose aukcionuose pirkėjams buvo pasiūlytą įdomių objektų: Birštone už daugiau kaip 120 tūkst. eurų įsigytos kino teatro patalpos, Alytuje už beveik 130 tūkst. eurų nusipirktas profilaktoriumas, o Druskininkų savivaldybė rado pirkėją reabilitaciniam korpusui, kuris parduotas už daugiau kaip 440 tūkst. eurų.

Turto bankas pirmąjį šių metų pusmetį pardavė turto už daugiau kaip 16,6 mln. eurų.

Varžytinių ir aukcionų internete paslauga pradėta teikti 2013 metais. Nuo elektroninės paslaugos sukūrimo įvyko beveik 13 tūkst. varžytinių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už beveik 380 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius