Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigtos pirmojo „Capitalica” biurų komplekso „Verde“ pastato statybos

Plėtojant Rygos biurų kompleksą „Verde“ pasiektas šiuo metu svarbiausias projekto plėtros etapas – užbaigtas statyti ir jau atiduotas eksploatuoti pirmasis komplekso pastatas. Komplekso vystytoja SBA grupės bendrovė „Capitalica Asset Management“ įgyvendino pirmąją investicinio projekto Latvijos sostinėje, kurio bendra vertė – daugiau kaip 65 mln. eurų, dalį. Pranešama,kad naujasis statinys yra pirmasis ir kol kas vienintelis A klasės biurų pastatas, užbaigtas Latvijoje 2022 metais.
Verslo centras  „Verde“ Rygoje
Verslo centras „Verde“ Rygoje / Bendrovės nuotr.

„Projektą pradėjome įgyvendinti 2020 m. lapkritį, ir, kaip iš pradžių planavome, pirmieji nuomininkai įsikels į kompleksą jau šią vasarą. Tai vienuolikos aukštų A klasės biurų pastatas, iškilęs 1,3 ha ploto sklype, kuris yra perspektyviausioje šiuolaikinio verslo kvartalo Skanstės vietoje – Hanzas ir R.Hirša gatvių sankirtoje. Nuo tvarios architektūros ir energiją taupančių sprendimų iki šalia esančios teritorijos apželdinimo – visa tai tik įtvirtina „Verde“ kaip žaliausią biurų kompleksą Latvijoje“, – pažymi Andrius Barštys, „Capitalica Asset Management“ generalinis direktorius.

Žaliosios komercinės erdvės idėją įgyvendino architektai Andris Kronbergs ir Jānis Zvejnieks („ARHIS Architects“), kraštovaizdžio architektė Linda Zaļā („Zala Landscape Architects“). Komplekso konstrukcijų įrengimu rūpinosi statybos inžinierius Matīss Apsītis („Arenso“), o techninę statybos priežiūrą vykdė įmonė „Forma 2“. Šiuo metu įmonėje „VESTA Consulting“ vyksta BREEAM vertinimo procesas siekiant gauti tvaraus pastato sertifikatą „Excellent“. Objekto statybos procesui vadovauja SBA grupei pavaldi bendrovė „Notus Developers“, generalinis projekto rangovas – statybos bendrovė „Velve“.

Pastatą valdys įmonė „Colliers“, kuri šiuo metu yra išskirtinė „Verde“ nuomos partnerė.

Bendras А korpuso plotas (11 aukštų, požeminė automobilių stovėjimo aikštelė ir vidinis kiemas) yra 22 000 kv. m., o nuomojamas plotas ir bendrojo naudojimo patalpos – 15 000 kv. m. Pažymėtina tai, kad šiuo metu jau išnuomota 75 proc. A korpuso patalpų, pirmosios įmonės jau baigia patalpų apdailą ir rengiasi įsikelti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius