-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje duris atveria bendradarbystės erdvė

Verslo centro „Green Hall 2“ pirmame aukšte atidaryta bendradarbystės (angl. co-working) erdvė pavadinimu „Monday Office“ (liet. pirmadienio biuras). Dizainerių kurtas biuras bus skirtas susiformavusiems verslams, o darbo vieta mėnesiui čia kainuos iki 400 eurų.
Bendradarbystės erdvė „Monday Office“
Bendradarbystės erdvė „Monday Office“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Monday Office“ projekto autoriai – Povilas Daugis ir Edimtas Šimeliūnas. Patalpose iš viso yra 12 studijų nuo 1 iki 4 darbo vietų, kurios gali transformuotis į didesnius, iki 12 žmonių talpinančius kambarius. Taip pat bendros darbo, poilsio ir susitikimų zonos.

Anot P.Daugio, prieš projektuojant biurą užsakovas iškėlė užduotį permąstyti pačią darbo vietos sampratą ir kruopščiai apgalvoti kiekvieną erdvės centimetrą.

„Turėjome sugalvoti tokią erdvę, kurioje derėtų susikaupimas ir koncentracija kartu su kūrybiniu polėkiu ir įkvėpimu. Be abejo, tai turėjo būti erdvė, kuri gali transformuotis ir prisitaikyti prie dinamiškų verslo poreikių“, – 15min pasakojo jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Bendradarbystės erdvė „Monday Office“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Bendradarbystės erdvė „Monday Office“

P.Daugis kartu su E.Šimeliūnu sukūrė neutralią ir nepretenzingą darbo atmosferą studijose, kuri tiktų skirtingoms įmonėms. Tačiau kaip kontrastą tam viską apsupo ryškia ir dinamiška aplinka, kuri skatintų bendravimą tarp šalia dirbančiųjų.

Šios bendradarbystės erdvės išskirtinumas – kad biuras skirtas ne startuoliams, o brandžioms įmonėms, kurioms nereikia didelių patalpų. Šis bruožas interjere atspindėtas keliais aspektais.

„Pirmiausia, daug dėmesio skiriama privatumui ir akustiniam komfortui. Studijos yra rakinamos, taip pat įrengtos užuolaidos, kuriomis galima laikinai visiškai atsiriboti nuo supančios aplinkos. Kitas aspektas – tai aukštos klasės boutique stiliaus interjeras, kuris siunčia tam tikrą signalą apie čia įsikūrusio verslo statusą bei reputaciją“, – sakė P.Daugis.

Viena iš svarbiausių interjero ašių – spalvos. Norėta sukurti intensyvią, ryškią erdvę tarp studijų ir ramias, šviesias, neblaškančias, darbui skirtas privačias studijas. Taip atsirado ir kilimų pasirinkimai, ir gili žalia spalva ant sienų bendrojoje erdvėje, o kabinetai – šviesūs, lakoniški.

„Siekėme, kad interjeras būtų originalus. Norėjome pabėgti nuo nuobodaus traukinio tipo išplanavimo su ilgu tiesiu koridoriumi ir kabinetais. Vietoj to kūrėme ryškią ir įkvepiančią erdvę, kurioje išdėliojome uždaras – privačias studijas. Jos laisvai stovi prisišliejusios prie išorinių sienų, o pati erdvė užpildo tarpus tarp jų, vingiuoja ir nuolat keičiasi tai praplatėdama, tai susiaurėdama, tai atverdama perspektyvą, tai užstodama vaizdą, kurdama intrigą ir kviesdama judėti tolyn, pažiūrėti, kas ten už kampo“, – tikino vienas iš interjero autorių P.Daugis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius