-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Ekspertas pataria: ką reikia žinoti prieš įrengiant būstus nuomai?

Norintys nuomoti savo būstus dažnai daro vieną ir tą pačią klaidą – juos įsirengia taip, lyg sau. Tačiau, anot ekspertų, reikia žinoti kelias taisykles. 15min „Būsto ABC“ paprašė trumpalaikės nuomos administravimo įmonės „Houseys“ vadovo Tomo Grižo pasidalinti patirtimi ir patarti, ką reikia žinoti įrengiant tokius būstus?
Vėjuotas vakaras Palangoje
Vėjuotas vakaras Palangoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite naujoje „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

T.Grižo įmonė administruoja trumpalaikei nuomai skirtus apartamentus bei apartamentų viešbučius Vilniuje, Kaune, Palangoje ir Rygoje. Per metus apžiūrima daugiau nei 100 butų nuomai.

Pirmiausia, anot jo, reikia įvertinti ir suplanuoti būsto (grindų) planą – kur bus ir kokia funkcinė zona, kaip joje išsidėlios baldai ir kiti buities prietaisai.

Be to, jis pataria įrengiant būstą nesirinkti tarp trumpalaikės ar ilgalaikės nuomos.

„Ne! Įrengti reikia taip, kad tiktų tiek trumpam apsistojimui, tiek ilgalaikiam gyvenimui“, – kalbėjo jis.

Kalbant apie suplanavimą, T.Grižas dažnai pamini istoriją, kurią laiko geru pavyzdžiui.

„Kreipėsi klientas, ką tik įsigijęs studio tipo butą naujos statybos name. Sakau „atsiųskit, prašau, planą“. Nuo jo viskas prasideda. Žiūriu: ir taip, ir kitaip – kompaktiškas vieno miegamojo butas, ne kitaip! Taip ir nutiko! Vietoj studio tipo buto dabar tai – kompaktiški nuomai skirti vieno miegamojo apartamentai!“ – tikino jis.

Suplanavus erdvę, ateina interjero dizaino eilė. Ekspertas siūlo, tiek suplanavimo, tiek interjero dizaino atveju pasinaudoti interjero dizainerių paslaugomis.

Be to, norint geriau suprasti, ko reikia žmogui, besinuomojančiam tokius apartamentus, T.Grižas siūlo apsistoti skirtinguose viešbučiuose ir „Airbnb“ butukuose. Šis pasiūlymas ypač galioja tiems, kurie ruošiasi nuomoti trumpam laikui.

Taip pat jis siūlo apgalvoti, kuo išsiskirsite.

„Kalbant apie ilgalaikę nuomą, mes išsiskiriame tuo, jog siūlome modernius, stilingus ir gyvenimui paruoštus butus už patrauklią kainą. Tokių nedaug pasiūloje, todėl mes laimime. Nors ir turime butus cokoliniame namo aukšte, generuojame daug didesnę grąžą – nes kitokie, patrauklesni, kaip jau minėjau – paruošti gyvenimui.

Trumpalaikės nuomos rinkoje – irgi panašiai. Siūlome modernius, labai patraukliai pateiktus, ir, kaip matome iš atsiliepimų bei užimtumo, svečių mėgstamus butus. Nes, kaip ir minėjau, pagalvojome prieš bet ką darydami. Išsityrėme rinką. Supratome, kur taikome“, – tikino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius