Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Kada ir kur reikia kreiptis dėl sutarties su komunalininkais?

Kada ir kur reikia kreiptis norint sudaryti sutartį su elektros, vandens ir šilumos tiekėjais? To 15min „Būsto ABC“ klausė pačių tiekėjų.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

„Nusipirkau butą. Kada ir kur turiu kreiptis dėl sutarties? Ką reikia žinoti sudarant sutartį?“ – 15min „Būsto ABC“ klausė skaitytoja Agnė.

Komentuoja „Vilniaus šilumos tinklų“ klientų aptarnavimo departamento vadovas Laurynas Jakubauskas:

Įsigijus naują būstą, kviečiame naujuosius savininkus iškart kreiptis į AB Vilniaus šilumos tinklus dėl šilumos pirkimo–pardavimo sutarties pasirašymo jiems patogiu būdu: el. pašto adresu info@chc.lt, internetinio puslapio www.chc.lt skiltyje „Klauskite–atsakome“ arba atvykstant į Klientų aptarnavimo centrus. Klientų patogumui centrai įsikūrę dviejose Vilniaus vietose – Spaudos g. 6 ir Konstitucijos pr. 3.

Pasirašant sutartį prašome pateikti VĮ Registrų centro išrašą apie nuosavybę, turto priėmimo–perdavimo aktą. Vadovaudamiesi šiuo dokumentu, buvusiam savininkui pateikiame galutinę sąskaitą už suteiktas paslaugas. Vis dėlto jei priėmimo–perdavimo aktas nebuvo pasirašytas, sąskaita už suvartotą karštą vandenį ir šilumą naujam savininkui skaičiuojama nuo NT įsigijimo datos, kuri nurodyta Registrų centro išraše.

Individualias paslaugų tiekimo sutartis su naujakuriais, kurie įsigijo būstą naujai statomuose daugiabučiuose, pasirašome tik tuomet, kai statytojas įregistruoja 100 proc. daugiabučio namo statybų baigtumą. Apie tai gyventojams praneša statytojas arba projekto vystytojas. Jei pranešimo nesulaukėte, į AB Vilniaus šilumos tinklus galima kreiptis tuomet, kai į pašto dėžutę atkeliauja pirmoji mūsų sąskaita už suteiktas paslaugas.

Iki statybos užbaigimo įregistravimo atsiskaitymas už suteiktas paslaugas vyksta su statytoju pagal įvadinius apskaitos prietaisus.

Komentuoja Saulius Savickas, „Vilniaus vandenų“ klientų aptarnavimo tarnybos direktorius:

Visą detalią informaciją apie tai, kada ir kur kreiptis, galite rasti štai čia – https://www.vv.lt/namams/kaip-tapti-klientu/.

Dėl sutarties sudarymo į „Vilniaus vandenis“ reikia kreiptis po buto perėmimo. Kreiptis į bendrovę galima el. paštu info@vv.lt, neturint tokios galimybės – paštu arba atvykti į Klientų aptarnavimo skyrių. Pabrėžiame, jog klientai dėl sutarties sudarymo dažniausiai į mus ir kreipiasi el. paštu, ši tendencija bėgant laikui tik didėja. Tai ne tik greitesnis ir paprastesnis būdas, tačiau ir saugesnis.

Naujai kliento sutarčiai gauti reikia pateikti šiuos dokumentus:

  • Savininko asmens ir kontaktiniai duomenys;
  • Nuosavybės teisę į butą patvirtinančio dokumento kopija;
  • Būsto nuomos sutarties, registruotos RC, kopiją (jei sutartis sudaroma su būsto nuomininku);
  • Seniūnijos pažymą apie būste gyvenamąją vietą deklaravusius asmenis, jei bute neįrengtas šalto vandens apskaitos prietaisas. Jei apskaitos prietaisas yra, pakanka kreipinyje nurodyti deklaruotų asmenų skaičių;
  • Geriamojo vandens apskaitos prietaisų (skaitiklių) rodmenų suderinimo aktą (pasirašytą būsto pardavėjo (buvusio savininko) ir pirkėjo).

Kreipiantis el. paštu, klientas sutartį gaus el. paštu. Sutarties pasirašymui pakaks gautame laiške paspausti mygtuką „Pasirašyti“.

Komentuoja bendrovės „Ignitis“ atstovas Lukas Zadarackas:

Įsigijus butą ir įregistravus jo nuosavybės teises, dėl elektros sutarties sudarymo reikia kreiptis pas norimą tiekėją. Tol, kol nauja sutartis nėra sudaryta, naujasis buto savininkas už suvartotą elektrą moka naudodamas ankstesnio savininko kliento kodą, arba gavęs sąskaitas. Dėl naujos elektros sutarties sudarymo rekomenduojama kreiptis per pirmąjį mėnesį nuo būsto įsigijimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius