Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Kaip reikia skaičiuoti, kiek audinio reikia vienam metrui karnizų?

Perkant medžiagą užuolaidoms reikia žinoti, jog jei norite gražiai krentančio audinio, jis turėtų būti ilgesnis nei karnizo ilgis. Kiek? To 15min „Būsto ABC“ teiravosi ekspertų.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Namų apdailos centro „Unideco“ salono „Idea & Design“ vadybininkė Alina Balinska 15min „Būsto ABC“ sakė, kad prieš pradedant skaičiuoti užuolaidos ilgį, pirmiausia reikia atsižvelgti į tai, kur bus kabinami audiniai naktinėms užuolaidoms ir kitoms užuolaidoms: ant karnizo ar ant bėgelio. Nuo šio aspekto priklauso, nuo kurios vietos pradėsite matuoti audinių naktinėms užuolaidoms ir kitoms užuolaidoms viršų.

„Norėdami apskaičiuoti, kokio ilgio audinių užuolaidoms Jums reikės, turėtumėte matuoti nuo viršaus, užuolaidos pakabinimo vietos, iki norimo ilgio apačioje (iki palangės, kiek žemiau palangės ar iki grindų). Prie šio ilgio dar reikėtų pridėti apačios palenkimo siūlės ir viršaus užlenkimo ilgį: taip bus gaunamas kirpimo ilgis. Svarbu žinoti, kad viršaus užlenkimo ilgis priklauso nuo užuolaidos krašto modelio (su juosta, kilpomis, žiedais ar kt.)“, – sakė ji.

Anot A.Balinskos, pirmiausia reikėtų pamatuoti karnizo plotį: jei kabinate užuolaidas ant karnizo, matuokite tik tą karnizo plotį, ant kurio kabės užuolaida, o jei ant bėgelio, plotį matuokite per visą bėgelį. Tada nuspręskite, ar norėsite audinio užuolaidoms klosčių, ar ne. Priklausomai nuo to, galite apskaičiuoti, kokio pločio audinių užuolaidoms prireiks.

„Kuo daugiau klosčių, tuo gražiau kartojasi raštas, taip formuodamas elegantišką užuolaidų vaizdą. Dėl šios priežasties, gražiam klostavimui sukurti įprastai rekomenduojama plotį, gautą matuojant, padauginti iš 1,5–2 karto. Jei norėsis mažiau klosčių, gautą plotį patariama dauginti iš mažesnio skaičiaus, tačiau pridėti ne mažiau kaip 20 cm prie užuolaidos pločio (kad užuolaidų kraštai priglustų prie sienos, nes priešingu atveju susidaręs tarpas atrodys neestetiškai).

VIDEO: Išskirtinis butas su netikėta detale kambario centre. Ryškios spalvos ir neeiliniai dizainerio sprendimai už ketvirtį milijono

Dirbdami su klientais ir interjero dizaineriais atradome "aukso viduriuką" elegantiškoms klostėms. Vienam metrui karnizo reikia 185 cm pločio audinio (tiek naktinėms, tiek dieninėms užuolaidoms). Pavyzdžiui jei kliento langas yra 3 m. pločio ir norima užuolaidų nuo krašto iki krašto, gražiam klostavimui reiktų 555 cm pločio audinio (3 m x 185 cm = 555 cm). Tais atvejais, kai audinys yra storesnis ar norisi daugiau tūrio vienam metrui, reiktų pridėti dar 1,5 karto tiek pat audinio (185 x 1,5 = 277,5 cm)“, – rekomentavo A.Balinska.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius