Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Ar reikalingas leidimas, norint pasikeisti buto langus?

Norint įrengti balkono langus, reikia turėti leidimą, tačiau, ar tai galioja ir kitiems langams? To 15min „Būsto ABC“ klausia Statybos inspekcijos.
Temos: 1 „Būsto ABC“

„Noriu pasikeisti buto langus, bet nežinau, ar reikalingas koks nors leidimas. Kas nutiks, jei pasikeisiu langus, neturėdamas tam leidimo?“ – 15min „Būsto ABC“ klausė skaitytojas Antanas.

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovė spaudai Rasa Kėkštienė aiškino, jog mieste keičiant daugiabučio gyvenamojo pastato langą (-us), nereikės rengti paprastojo remonto aprašo ir gauti statybą leidžiančio dokumento (SLD), jei naujo lango spalva, matmenys ir suskaidymas bus tokie patys, kaip ir senojo lango.

„Tačiau, jei tokiame pastate bus įrengiami nauji langai, keičiama langų spalva, matmenys ar suskaidymas, tai tokiu atveju turi būti gaunamas butų ir kitų patalpų savininkų daugumos sutikimas, įformintas protokolu, parengiamas paprastojo remonto aprašas ir kreipiamasi į savivaldybės administraciją dėl SLD išdavimo. Spalva laikoma nepakitusia, kai parenkami trys gretimi spalvos atspalviai, vadovaujantis bet kuriuo spalvų paletės katalogu, kuriame yra ne mažiau kaip 1000 spalvų ir atspalvių“, – sakė ji.

R.Kėkštienė atkreipia dėmesį, kad statyba be galiojančio SLD, kai jis privalomas, draudžiama. Neypatingojo ar ypatingojo pastato savavališkas paprastasis remontas gali užtraukti baudą nuo 60 iki 1,2 tūkst. eurų, atsižvelgiant į pastato kategorijas ir teritorijas, kurioje šis pastatas yra.

VIDEO: „Viktorija perka“: vieno miegamojo butas „Vilniaus vartuose“ už 420 tūkst. eurų
VIDEO: „Viktorija perka“: namai su paauksuotomis detalėmis ir išskirtiniu interjeru
VIDEO: Išskirtinis butas su netikėta detale kambario centre. Ryškios spalvos ir neeiliniai dizainerio sprendimai už ketvirtį milijono

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius