-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Buvęs „Swedbank“ vadovas Kaune su verslo partneriu investuoja į naujo viešbučio statybą

Buvusiam smulkiajam „Vilniaus prekybos“ ir su ja susijusių įmonių grupės akcininkui Mindaugui Bagdonavičiui bei buvusiam „Swedbank“ vadovui Antanui Daniui priklausanti įmonė Kauno centre suplanavo statyti viešbutį. Naujas traukos objektas turėtų iškilti prie istorinių Lietuvos banko rūmų ir iš viso čia ketinama įrengti 175 kambarius.
Kauno Maironio gatvėje planuojamas viešbutis
Kauno Maironio gatvėje planuojamas viešbutis / „Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai“

Registrų centro duomenimis, „Tala LT“ akcininkai yra Singapūre registruota įmonė „GRINVEST PTE. LTD“ ir „Invefina“, pastarosios pagrindinis akcininkas yra M.Bagdonavičius. Lietuvoje yra registruota Singapūro bendrovės įmonė „Grinvest projektai“, kuriai vadovauja A.Danys.

A.Danys 15min patvirtino, kad Kaune yra planuojamas viešbutis.

„Tala LT“ iš tiesų yra įsigijusi NT objektą Kauno mieste, kuris yra ruošiamas viešbučio projektui. Miesto bendruomenę bei žiniasklaidą su projektu supažindinti ketiname lapkričio mėnesį. Iki tol vykdomi parengiamieji darbai, kurių tarpinių etapų negalėsime pakomentuoti“, – teigė jis.

Antanas Danys nuotr./Antanas Danys
Antanas Danys nuotr./Antanas Danys

Bendrovės „Tala LT“ direktorius Sigitas Daugnoras apie projektą taip pat komentarų neteikia, kol nėra pasibaigęs viešinimo procesas.

„Laukiame projekto paviešinimo rezultatų, gal bus kaimynų ar miesto pretenzijos. Todėl, kol negausime atsakymo, o jis planuojamas rugsėjo 20, nelabai turime ką komentuoti“, – kalbėdamas su 15min sakė S.Daugnoras.

Įmonės vadovas taip pat neatskleidė nei planuojamų investicijų, terminų, ar viešbučio operatoriaus.

„Sostinę“ keis viešbutis

Kauno miesto savivaldybėje paskelbtuose projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos „Tala LT“ užsakymu parengė „Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai“, rašoma, kad Maironio gatvėje, greta prieškario laikotarpiu statytu Lietuvos banko pastatu, turėtų iškilti viešbutis. Objektas turėtų bus statomas vietoje buvusio prekybos centro „Sostinė“.

„Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai“/Kauno Maironio gatvėje planuojamas viešbutis
„Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai“/Kauno Maironio gatvėje planuojamas viešbutis

Pagal projektą ketinama rekonstruoti esamą prekybos paskirties pastatą ir vietoje jo įrengti šešių aukštų viešbutį. Bendras pastato plotas, po rekonstrukcijos, turėtų padidėti iki 5,7 tūkst. kv. metrų.

„Planuojama griauti dabar esančią antžeminę pastato dalį, paliekant tik rūsio patalpas. Rūsio patalpas bus pritaikomos požeminei automobilių saugyklai. <...> Pastatas vizualiai dalinamas į dvi dalis. Savo medžiagiškumu ir forma aiškiai atskirtas pirmas pastato aukštas nuo viršutinių tipinių, viešbučio kambariams skirtų aukštų“, – rašoma dokumente.

Rūsyje numatoma 30 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė ir pagalbinės patalpos. Taip pat vidiniame kieme ketinama įrengti dar 14 vietų automobiliams.

„Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai“/Kauno Maironio gatvėje planuojamas viešbutis
„Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai“/Kauno Maironio gatvėje planuojamas viešbutis

Pirmame planuojamo viešbučio aukšte ketinama įrengti bendras patalpas svečiams bei aptarnavimui. Likusiuose – viešbučių kambarius, kurių iš viso turėtų būti 175.

„Tipiniame aukšte numatoma: 9 standartiniai dviviečiai kambariai, 23 standartiniai kambariai, ir du nestandartiniai kambariai. Taip pat pagalbinės patalpos. <...> Visuose aukštuose numatoma po vieną netipinį kambarį. Antrame ir trečiame aukštuose šis kambarys pritaikytas žmonėms su negalia“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Ketina plėsti šeimos viešbutį

Tai ne pirmas viešbučio projektas šiais metais. Liepos pradžioje 15min skelbė, kad nuo 2014 metų Kauno Savanorių prospekte veikiantis šeimos valdomas viešbutis „Algiro“ planuoja plėtrą – greta statys naują 22 kambarių priestatą.

„Norime padidinti vietų skaičių ir įnešti naujovių. Pirmas projektas pasiteisino, tai stengiamės ir norime padaryti antrą“, – tuomet priežastis, kodėl nuspręsta plėsti pastatą, vardijo apgyvendinimo įstaigos „Algiro“ savininkas Algirdas Paulauskas.

Statistikos departamento duomenimis, 2017 metais Kauno miesto apgyvendinimo įstaigos sulaukė beveik 294 tūkst. svečių, kurie praleido 508 641 naktį. Palyginti su 2016 metais, svečių skaičius padidėjo 8,3 proc., o nakvynių skaičius padidėjo 10,9 proc. 2017 metais 65,6 proc. visų Kauno apgyvendinimo įstaigų svečių sudarė užsienio svečiai.

„Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai“/Kauno Maironio gatvėje planuojamas viešbutis
„Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai“/Kauno Maironio gatvėje planuojamas viešbutis

Šiemet irgi juntamas turistų srautų kilimas. 2018 metų pirmąjį ketvirtį Kauno miesto apgyvendinimo įstaigos sulaukė 53531 svečio, kurie praleido 91965 naktis. Palyginti su 2017 metų pirmuoju ketvirčiu, svečių skaičius padidėjo 14,7 proc., o nakvynių skaičius padidėjo 15,5 proc. 59,6 proc. visų Kauno apgyvendinimo įstaigų svečių sudarė užsienio svečiai, nurodo Statistikos departamentas.

Būsimo viešbučio savininkai – pasižymėję verslininkai

Socialinio tinklo „Linkedin“ paskyroje A.Danys rašo, kad šiuo šiuo metu jis vadovauja bendrovei „Grinvest“, yra tarpusavio skolinimo platformos „Paskolų klubas“ stebėtojų tarybos pirmininkas, „Nextury Ventures“ patarėjų tarybos narys.

Iki 2017 metų buvo „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybos narys. Nuo 2004 metų A.Danys buvo „Hansabanko“ valdybos pirmininko pavaduotojas, o 2008 metais tapo valdybos pirmininku ir administracijos vadovu. Iš banko verslininkas pasitraukė 2013 metais. Tuomet jis teigė, kad rengiasi užsiimti finansinių konsultacijų verslu.

UAB „Maxima grupės“ nuotr./Buvęs „Maxima grupės“ generalinis direktorius Mindaugas Bagdonavičius
UAB „Maxima grupės“ nuotr./Buvęs „Maxima grupės“ generalinis direktorius Mindaugas Bagdonavičius

M.Bagdonavičius 2016 metų pabaigoje užbaigė „Vilniaus prekybos“ ir su ja susijusių įmonių pardavimo sandorį ir galutinai pasitraukė iš įmonės.

M.Bagdonavičius verslo grupėje dirbo ketvirtį amžiaus, yra vienas su „Vilniaus prekyba“ siejamos verslo grupės kūrėjų, ilgametis „Maxima grupės“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius